pátek 29. ledna 2016

Letničky

Letnička je v záhradníctve rastlina, ktorá nie je trvalka, a ktorá sa najčastejšie uplatňuje na záhonoch, balkónoch či na oknách. Výjimkou je situace, kdy nestihne zaplodit, pak přežije do roku dalšího. To podporí bohatšie kvitnutie a atraktívnejší vzhľad.


S prihnojovaním treba začať až o dva či tri týždne po výsadbe. Jednoletá rostlina (jednoletka) je v botanice druh rostliny, která dospívá, kvete a umírá v jednom roce. Nepříznivé období v zimě přečkávají.

Jemně vykrajované listy, na záhony i obruby, do truhlíků i nádob. Letničky začínajú kvitnúť po odkvitnutí jarných. Nenáročná, pro extrémně slunná ale i mí.


Trvalky ovšem nikdy zcela nenahradí zářivé, dlouho a bohatě kvetoucí záhon upravený z letniček. Fermata ist eine slowakische Musikgruppe, die sich vor allem Jazz-Rock verschrieben hat. Ešte nie si členom Kreamax Clubu? Vitaj v klube ešte dnes a získaj zľavu z prvej objednávky.


Buď medzi prvými, ktorí sú informovaní.

V poslednyých rokoch sa špecializujeme výhradne pestovaniu a predaju. Vážení zákazníci, nabízíme vám široký sortiment balkonových květin a letniček z vlastní produkce pro výsadbu do truhlíků, závěsných košů a na. Proti chladu sú odolnejšie ako iné letničky.


Pre bohaté kvitnutie je potrebné rastlinu 1-x týždenne hnojiť viaczložkovým hnojivom pre kvitnúce rastliny. Poradíme vám, jak je předpěstovat, kam je vysadit, kterak o ně během sezony pečovat. Ukážeme vám, které druhy lze použít do suchých vazeb.


Přitom však člověk nemůže zůstat úplně pasivní. Namíchejme trvalky, letničky , bylinky, zeleninu dohromady a ponechejme záhonům určitou vůli ve vývoji! Záhonům prospěje i určitá chaotičnost a naivita výsadeb. Předzahrádce dopřejte více kvetoucích květin.


Obecně preferujte nepřešlechtěné, nepřebarvené nebo „obyčejně vyhlížející trvalky s jednoduchými květy. Na záhonoch sa možno najčastejšie stretnúť s dvomi variantami tejto letničky : Plamenník strieborný metlinatý (lat. Celosia argentea plumosa) a Plamenník strieborný hrebenitý (lat. Celosia argentea cristata). Celosie prešli dlhým šľachtením ktorého výsledkom sú rôzne odtiene kvetenstva, ktoré sa po usušení vynímajú v každej j väzbe.


Skúste si túto zaujímavú. Bylina je rastová forma rastlín s nedrevnatejúcou stonkou. Delia sa na efeméry, anuely (jednoročné, tzv. letničky ), bieny (dvojročné) a pereny (trvalky).


Cínie sú absolútne nenáročné letničky , ktoré sa ponúkajú ako ozdoba záhonov aj vázičiek. Stačí, keď si ich na jar predpestujete, a získate krásne kvety na rez až do jesene.

Thunbergia alias černooká Zuzana potěší i doma v květináči,. Mezi oblíbené letničky patří kobea (vilec), povijnice, thunbergie nebo. Do zmiešaných výsadieb sú vhodné nielen balkónové letničky , ale aj okrasné trávy, trvalky (levanduľa, šalvia s farebnými listami, heuchera, santolina), zelenina (okrasné papričky, koktailové rajčiny) a niektoré typicky záhonové letnič. Rostou jako letničky , trvalky i keře. Nejčastěji se pěstuje letnička slézovec trojměsíční ( L. trimestris ), který se vysévá přímo na smíšený květinový záhon.


Jako trvalka se pěstuje slézovec durynský ( L. thuringiaca ) s červenorůžovými květy. V horúcich dňoch si záhrada vyžaduje hojné zavlažovanie, špeciálne tie druhy rastlín, ktorých plody sú plné vody. Atlas rastlín obsahuje 1vybraných druhov rastlín, ktoré v programe Na túru s NATUROU mapujú prieskumné skupiny. Sme špecializované záhradníctvo, so širokým sortimentom trvaliek a okrasných tráv.


Rastliny dodávame do Vašich záhrad expresne priamo z našej produkcie.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky