čtvrtek 28. ledna 2016

Chemická ochrana cibule

Chemická ochrana proti botrytíde listov pôsobí i proti krčkovej hnilobe. Okrem uvedených chorôb sa na cibuli vyskytuje aj mokrá hniloba cibule ( Ervinia carotovora ), fuzariová hniloba cibule ( Fusarium oxysporum ), fytoftórová škvrnitosť ( Phytophthora porri ) a ďalšie. Cibuľová zelenina je citlivá na výskyt chorôb a škodcov. Proti plísním nejsou účinné všechny dostupné fungicidní přípravky.


Kromě některých širokospektrálních kontaktních přípravků, které se používají především preventivně, jsou to hlavně speciální „protiperonosporové“ systémové přípravky.

Choroby a škodcovia kuchynskej cibule. Kuchynská cibuľa nie je napádaná takým množstvom patogénov ako niektoré iné druhy zelenín, avšak pestovanie tejto. Cibule , česnek, pór, tulipány, narcisy Škodlivost Larvy škodí vnitřním žírem na tkáních na cibulnatých okrasných rostlin a česneku, póru a cibuli. Jednoduchá mechanická ochrana Naše babičky chránily výsadby póru také vhodnými kombinacemi, například jej obestřely heřmánkem. Spolehlivější metodou je však překrytí výsadby bílou netkanou textilií , která je skvělým pomocníkem pro všechny, jež na svou zahrádku chemii nepouštějí.


Pokud se na zahradě vyskytuje lumek, nepoužívejte insekticidy, je přirozeným likvidátorem vrtalek. S ochranou cibule je třeba začít včas, to znamená již před výskytem prvních příznaků, a to většinou již v červnu.

Záhradné potreby a služby Napíšte nám. Na postreky sa používajú meďnaté (Kuprikol - ochr. lehota dní), alebo organické fungicídy (Dithane M 4 Jovozir MN 8 Perozin B alebo Mikal M). Prvé tri z organických fungicídov majú kontaktný, Mikal M systémový účinok, čo sa.


Na ošetrenie sa odporúčajú prípravky s účinnou látkou chlorothalonil, mancozeb a meďnaté prípravky. Ku všetkým prípravkom je vhodné pridať zmáčadlá (napr. Citowett). Ako chemická ochrana sú vhodné prípravky Signum alebo Infinito SC.


Vzhledem k tomu, že chemická ochrana není možná, musí být dodržovány tyto zásady: minimálně čtyřletý odstup v pěstování cibule , používání zdravé sadby, odstraňování napadených cibulí, udržování optimálních podmínek při skladování a také mapování větších ohnisek napadení. Decis EW 5 ktorý je povolený na ošetrovanie cibule proti strapkám so dňovou čakacou lehotou a napr. U trávnikov je väčšinou žiaduce aby vytvárali jednoliaty pravidelne rastúci zahustený porast.


Tento porast je tvorený jednotlivými druhmi a odrodami rôznych tráv. Tři hlavní bakteriální choroby, které postihují cibuli pěstovanou v Kalifornii a jiných oblastech USA jsou: měkká hniloba způsobovaná bakterií Erwinia carotovora ssp. Burkholderia cepacia , syn. V březnu začíná doba jarní výsadby. Ochrana cibule proti bakteriálním chorobám 18.


Nebezpečím jsou například volné radikály, tato agresivní chemická sloučenina nás obklopuje každý den a dostává se do vzduchu nebo jídla v našich tělech. Prevence a ochrana : Poněvadž není snadné určit, která z hub chorobu způsobila, je důležitá spíše prevence než ochrana fungicidem.

Niky na jednom pozemku po sobě nepěstujeme plodovou zeleninu. Neexistuje žádný účinný fungici který by po výskytu choroby zabral. Nezabúdajte, že väčšina prípravkov má škodlivý účinok na ľudký organizmus a niektoré sú dokonca jedovaté, preto je lepšie po nich siahať ba v krajnom prípade.


Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas. Fascinující vysvětlení poskytl Daily Mailu specialista na výživu, doktor Duane Mellor. Podle něj může za slzení očí při krájení cibule chemická látka.


Landa Základní strategie biologické ochrany proti živočišným škůdcům Biologická ochrany proti hlavním skupinám živočišných škůdců disponuje jednoduchou strateg. Cibule je zelenina za pár korun, ovšem bohatá na vitamíny, minerální látky, a je přírodním antibiotikem. Spolu s chlebem, pivem a česnekem byla hlavním.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky