pátek 22. května 2015

Prodej vinné révy

Hospodaří na vinicích na jedné z nejkvalitnějších vinařských poloh Mikulovské. Zákaz prodeje alkoholu osobám mladším let EET. Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Provádíme analýzu hroznů. Pěstovat vlastní vinnou révu je v poslední době modní a trendy.


Mnoho pěstitelů chce ochutnat hrozny z vlastní produkce a chce si vyzkoušet pěstování.

Sazenice vinné révy jsou výhradně z naší vlastní produkce otestovány v drsném valašském klimatu! Připravili jsme pro Vás základní a jednoduchý návo jak vinnou révu vysadit. Najdete ho v naší poradně. Nabídka sazenic vinné révy. Prodej sazenic révy – Vinofrukt, a. Společnost VINOFRUKT, a. Nabízíme výběr prověřených chutných odrůd stolní vinné révy a to jak bezpeckových, tak i odrůd s peckami.


Vybírat můžete z modrých, růžových a bílých odrůd. Sazenice od našeho dodavatele jsou vysazovány do vinic po celé Evropě, nabízíme na podnožích určených pro pěstování v našich podmínkách.

Jako podložka je používán materiál z jižních oblastí Evropy, kde je vyšší intenzita oslunění a tím lepší vyzrání a ujímání. Pěstování a vedení vinné révy je pro mnohé zahrádkáře opravdovou vášní. Révu lze ji vysadit, stejně jako chmel, u některých zahradních staveb nebo si můžete založit přímo malý vinohra kde se rostliny pnou po drátu napnutém mezi dvěma dřevěnými kůly. Keře rostou velmi bujné. Hrozen je středně velký, dlouhý, kuželovitý.


Uspořádání bobulí v hroznu je středně husté až husté. Bobule je středně velká, zelenožlutá, v plné zralosti zlatožlutá. Sazenice pravidelně kontrolujeme, ošetřujeme, přihnojujeme a zavlažujeme tak aby přesazení proběhlo bez problénu a ujalo se 1 sazenic. V běžnou pracovní dobu Vám pouze předem připravené a pro Vás zabalené sazenice pouze vydáme bez toho, abychom Vám o pěstování mohli cokoli říci.


Mezi běžné škůdce révy vinné patří padlí révové, proti čemuž v dnešní době existuje mnoho přípravků, ať již preventivních, či pro akutní použití. Návod pro sázení je majitelem přikládán do balíku. Jde v podstatě o omlazení vinné révy. Nabízím sazenice révy vinné , odrůda Dornfelder.


Jedná se o nenáročnou odrůdu, vhodnou pro oblast Čech do nadmořské výšky 500m. Pokud by nějaký výhonek vyrůstal z místa pod roubem (tedy ještě níže než rosné kořínky) tak ho odstřihněte - jedná se o výhon podnože (má výrazně odlišné listy od listů všech odrůd révy vinné ). Pro správný růst, nasazení a dozrání plodů révy vinné je zvláště směrodatná nadmořská výška, orientace pozemku, sluneční záření, půda a její. K pěstování sazenic se dostal oklikou.


Teď jich vyprodukuje i šedesát tisíc kusů ročně. Pavel Plaček nabízí klasické odrůdy vín, ale i ty méně časté.

Prodává po celé republice a dle jeho názoru i sazenice vinné révy podléhají módě. Na Znojemsku je jediným živnostníkem s podobným předmětem podnikání. Přestože je Znojemsko vinařským regionem, produkce sazenic vinné révy tu živí jediného muže. Jsme také součástí Svazu vinařů České republiky. Jejím zakladatelem byl profesor Vilém Kraus, šlechtitel vinné révy , vysokoškolský pedagog a autor mnoha publikací o vinařství.


V článku Příprava na pěstování vinné révy pro začátečníky jsme se věnovali výběru vhodné odrůdy, nejlepšího místa pro její pěstování, přípravě půdy, opor a výsadbě samotné rostliny. Největší práce vás ale čeká poté, co se vám réva ujme a začne růst. Následující řádky by vám tedy měly poskytnout alespoň základní rady ohledně řezu vinné révy, o tom, jak a čím ji hnojit a jak se o révu starat v zimě. Příběhem o peronospoře uzavřeme naši trilogii o chorobách a škůdcích vinné révy , kteří dokáží pořádně potrápit vinaře. Poslední pohromu, která postihla ke konci 19.


Plasmopara viticola ), lidově peronospora. Prodám přebytek sazenic vinné révy – hroznové víno. Vinná réva, tři druhy - bílé, růžové a modré.


Všechny pěkně plodí a jsou chutné a sladké.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky