pátek 29. května 2015

Jak zasadit vinnou révu

S naším zahradníkem Martinem jsme pro Vás natočili návod jak zasadit révu vinnou. Jak zrobić mały klomb pod drzewem? Jak zpracovat a uchovat cukety na zimu. Také máte cuket, že nevíte, co s nimi? Vyzkoušeli jste snad už všechny způsoby úpravy a oblíbená zelenina vám už, jak se lidově říká, leze krkem?


Způsobů je hned několik.

Neexistuje jeden univerzální postřik na révu vinnou. Připravte podpůrnou konstrukci pro vaši vinnou révu. Vinná réva je, jak název napovídá, vinná rostlina, která roste směrem nahoru podél podpůrné struktury.


Pokud nepěstujete hrozny podél plotu nebo jiné struktury, postavte nebo kupte podpůrnou konstrukci pro jejich růst. Za domem chci zasadit révu vinnou , jsemzačátečník. Jak daleko od sebe sázet sazenice,jak daleko od zdi domu a jak vysoká by měla být.


Réva vinná je teplomilná dřevina, která má ráda slunce a nevadí jí ani delší sucha, která poměrně dobře přežívá. Na správném stanovišti ji lze.

Vyberte pro vinnou révu vhodné místo. Pravidelné ošetření je základ. Pokud se chystáte sázet révu , určitě se Vám sejdou cenné rady zkušeného odborníka. V tomto videu najdete videonávod jak na to.


Vinná réva totiž desítky let i díky obrovské sací schopnosti kořenů, které přijímají vodu mnoha vlasovými kořínky u povrchu půdy. Pojďme si popsat základní požadavky na úspěšné pěstování vinné révy krok za krokem. Vraťte révu zpět na kamennou desku, plot nebo mříž.


Jak řízkovat vinnou révu V krutých nevinařských podmínkách můžete na rozdíl od vinařských oblastí, kde řádí révokaz, použít pravokořenné sazenice. Uvolněte nabitou nečistotu kořenové koule tím, že ji poškrábáte kultivárem se třemi hroty. Vinná réva ale také dělá velkou ozdobu, a to i když právě neplodí, na pergole, ta musí být ale zase umístěna tak, aby to vínu vyhovovalo. Další možností je treláž na jižní fasádě domu nebo zahradního domku či garáže. Nasledujici radky by vam tedy mely poskytnout alespon zakladni rady ohledne rezu vinne revy, o tom, jak a cim ji hnojit a jak se o revu starat v zime.


Při nákupu sazenic zkontrolujeme kořeny, které mají tendenci zasychat. Pojďme se nejprve podívat, jak správně vinnou révu stříhat. Je-li výhon, který zkracujete, ve vodorovné poloze, veďte řez rovně. Vinnou révu vysazujeme buď na podzim, nebo v dubnu až květnu do teplé půdy.


Vybírat můžete mezi révou bílou, modrou či růžovou, dále se dělí na typy skleníkové a venkovní. Pokud máte děti, vybírejte raději mezi bezsemennými typy.

Kolegyně má velmi dobré hrozny a já bych si od ní chtěla vypěstovat novou rostlinku. Stačilo by uříznout větvičku. Patří mezi ně plíseň révová (peronospora), padlí révové (moučenka), plíseň šedá (botrytida). Obávaná jsou také virová onemocnění, která přenáší savý hmyz.


Je důležité prořezat vinnou révu dříve, než začne míza proudit, jinak poškodíte rostlinu a způsobíte ztrátu mízy. Míza může začít proudit již.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky