pátek 22. května 2015

Levandule trvalka

Buchen Sie Ihr Wunschhotel schnell und einfach mit der HDE Preisgarantie. Jetzt einfach anmelden und buchen! Nur für unsere Geschäftskunden. Květy a sice kalich má barvu ametystu, koruna fialově modrou. Levandule se stříhá na jaře nebo už na podzim.


Stříháme levanduli tak, aby na odstřižených místech zůstaly ještě lístečky, nikdy nestříháme do dřeva.

Po odkvětu odstraňujeme květní stvoly (srpen). Lze ji sklízet, sušit a dále zpracovávat. Lavandula stoechas), má velká nachová kompaktní květenství, ale je poněkud choulostivější. Vlněná levandule (Lavandula lanata ) má velká květenství a je stejně jako předchozí druh ideální do přenosnýchnádob.


Je ale také možné narazit na levanduli modrou, růžovou i bílou (druhů existuje 3 v našich podmínkách se nejvíce pěstuje levandule lékařská). Výborně se jí daří na chudých, avšak vápenitých půdách. Takže hnojení rozhodně není.


Jsou ideálním řešením pro slunná a sušší stanoviště, kde tvoří krásné husté.

Domnívám se, že věnujeme-li této aromatické rostlině uvedené minimum pozornosti, odvděčí se krásným vzrůstem, nádhernými květy a příjemnou, uklidňující vůní, šířící se do dalekého okolí. Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas. LEVANDULE LÉKAŘSKÁ Lavandula angustifolia Trvalka - léčivka Sazenice zakořeněná v nádobě, vegetativně množené Popis: Vytrvalý aromatický polokeř s. Vždyzelená aromatická trvalka s tmavě fialovými květy a výrazně stříbrnými listy. Roste do větších rozměrů, keříky je tedy vhodné venku sázet alespoň s 60cm rozestupy.


Je jasné, že levandule je trvalka. Ale jakou má rostlina životnost? Někde jsem slyšela, že tak 4-let a pak se musí vyměnit, aby vypadala hezky.


Jak dlouho ji nechávají na polích ve Francii? Zahradní architekti rádi využívají levandule v kombinaci s růžovými keři, a totéž můžeme zkusit se šantami. Podobně jako třeba rozrazily nebo šalvěje jejich nízké a hustě kompaktní keříky krásně zakryjí spodní části růží, které nemusí být vždy úplně pohledné, a fialové květy šanty se navíc skvěle doplní s květy růží.


YOS: Hanko, levandule je trvalka tak na 3-roky. Nová odrůda levandule s kompaktním až zakrslým růstem. Stálezelená trvalka s hustými hrozny vonných, sytě až tmavě fialových květů, kvete od konce. Dřevnatějící trvalka , tvoří kompaktní ploše kulovité keře s hustými hrozny vonných, sytě modrých květů s tmavě modro-fialovým kalichem, kvete od června do poloviny srpna.


Po včasném zastřižení remontuje do konce léta. Trvalka pěstovaná jako letnička, u nás není mrazuvzdorná.

Nachové květy a listeny, šedozelené listy. Provoní každou zahrádku i balkon. Její využití je široké v kosmetice, kuchyni i jako bylinka. Koupejte se jako Římané Příjemná koupel z květů levandule má ohromně uklidňující účinky. Najdôležitejšími faktormi pre úspešné pestovanie levandule sú slnečné stanovisko a dobre priepustná pôda.


Táto rastlina dobre odoláva suchu a na to, aby prospero. A není divu, krásně vypadá, skvěle voní a jednoduše se pěstuje. Pokud už nějakou tu rostlinku máte a.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky