čtvrtek 21. května 2015

Jak pěstovat hyacint

Silně vonící hyacinty mají na naší zahradě nebo na balkoně či parapetu svou nezastupitelnou roli. Tyto svěží květiny přitahuje pozornost chovatelův 18. Středomoří a Malé Asie bylo kolébkou moderní hyacint. Nicméně, předkové těchto.


Orientální hyacinty jsme si oblíbili z mnoha důvodů. Omamně voní, jsou nádherné, mají velké květy, lze je rychlit tak, aby kvetly. Jak pěstovat hyacint : Voňavé květy vám zpříjemní jaro i zimu. Omamná vůně, atraktivním květenství, široká škála nádherných barev. Není divu, že právě hyacinty patří k nejoblíbenějším jarním květinám.


Radost vám navíc mohou dělat jak v interiéru, tak i na zahradě. Pokud je však budete správně pěstovat a věnujete jim náležitou péči. Není to žádná věda, počítejte ale s tím, že na to potřebujete tři měsíce.


Spolu s narcisy a tulipány tvoří jakési tři mušketýry celého jarního období. Tyto cibuloviny v podstatě značí jeho samotný příchod. Chtela bych vás poprosit o radu, jak se v teto situaci zachovat. Asi před rokem jsem dostala od sve dlouholeté přítelkyně hiacint. Květy jsou velmi jasné a voňavé.


Pokud budeme mluvit o moderní hyacint, mohou zachytit představivost svých barevné variety - od bílé až fialové-černá, růžová a fialová. Hyacint může být jak dům a zahradní rostlina. O tom, jak správně vysadit hyacinty, kde je pěstovat a jak se množit, bude dále diskutováno. Venkovní hyacinty, které rostou v záhonech, můžeme pěstovat dvěma způsoby.


Proti vymrznutí v zimě je ochrání přikrývka ze suchého listí, slámy, nebo rašeliny. V obchodech se začínají objevovat rychlené cibuloviny. Jak je pěstovat , aby vydržely déle, než jeden dva týdny a pěkně kvetly i na jaře příštího roku? Hned jsem jej vyfotila, ať to taky vidíte.


Nebo vám vykvétají stejně velké? Manžel dostal od kolegů v práci hyacint v malém květináčku, pěkně kvetl, ale už. Dobrý den, prosim Vás, mám na Vás všechny prosbičku, zda mi poradíte.


Jak naložit s odkvetlým hyacintem? Elegantní a jemné, hyacinty úžasné. Můžete si jej vypěstovat také sami z cibulky. A jaké barvy květů mají jednotlivé odrůdy? Přečtěte si naše tipy a tato oblíbená rostlina s nádhernými velkými květy vám bude přinášet pouze radost.


Přemýšlíte, co s nimi dál? Přebytečné můžeme rozdávat sousedům, pěstovat v malých nádobách, jako jsou staré soudky… Vodní hyacint můžeme pěstovat venku v jezírku od jara do podzimu, pokud teploty neklesají pod °C. Janičko: Pokud máš zahrádku,vyklop hyacint z květníku a zasaď cibuli tam.


Dobře zalej a počkej do jara,třeba ještě rozkvete. Asi by to chtělo do zálivky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky