středa 27. května 2015

Mšice na růžích

Patří mezi ně larvy berušky, berušky, zlatoočky, škvoři nebo také octomilky. This video is unavailable. Tak je zahubte třeba obyčejným postřikem z řepkového oleje. Pod olejovým filmem se mšice zaručeně udusí.


Docela bych chtěla vidět, jak stojíte na žebříku a ručně ničíte mšice na bujně rostoucí pnoucí růži.

Nejsem příznivcem chemie, ale všeho s mírou. A růže až zas tolik v kuchyni neužívají, tak jim ani Vám 1-postřiky za rok neublíží. Myslím, že ani životnímu prostředí ne.


Vyskytují na čerstvých, zelených rostlinných částech (například na růžích ). Po napadení mšicemi se listy kroutí, plstnatí a pupeny zakrňují. Mšice jsou potravou mnoha užitečného hmyzu (např. slunéčko sedmitečné). Chemické přípravky se užívají jen při velmi silném.

Na mšice mám vyzkoušený výluh z kopřiv - kopřivy naházím do kýble a zaleju vodou, po hodinách je možno stříkat. Vyzkoušeno na růžích, malinách a rybízu. Co se nespotřebuje na postřik, nechat ještě několik dní a je z toho vynikající hnojivo.


Dá se použít i na pokojové květiny (naředěné s vodou). Mšice na růžích nejsou tmavé, jak je běžné. Celkem snadno je zlikviduje i přírodní postřik proti mšicím. V boji obvykle pomáhá také armáda slunéček sedmitečných. Názvem mšice označujeme více druhů polokřídlých hmyzích škůdců na našich rostlinách.


Z rodu lze jmenovat nejčastěji vyskytované: mšice maková, mšice zelná, mšice broskvoňová, mšice jabloňová, mšice maliníková, vojtěšková, krušinová, řešetláková, tavolníková a mnoho dalších. Kromě obligátních mšic se na růžích vyskytují i další škůdci. Jedním z nich je Pidikřísek růžový. Je přibližně mm velký, nazelenalý, má střechovitě složená křídla, na první pohled podobný mšicím. Obvykle se vyskytuje na spodní straně listů.


Bojovat s nimi můžete několika způsoby. Otázka: Na růžích se objevily mšice.

Ale neradi bychom používali přípravky, které by mohly ohrozit další hmyz, například včely. Nenechte se zmást jejich zelenou barvou. Naopak mravenci budou o mšice pečovat, proto pod růži nasypte granule proti mravencům. Takové listy jsou pochopitelně náchylné ke vzniku různých houbových onemocnění a plísní.


V této době můžeme bez obav použít ještě chemickou ochranu, protože do sklizně rybízu je daleko. V případě napadených smrků je potřeba volit poněkud jiné postupy, než když se nám objeví mšice třeba na růžích. Videoukázka: Jak na mšice na paprikách s Mospilanem Nyní už víte, co pomáhá na mšice na rajčatech, růžích , malinách… Přejeme úspěšné hubení. Mělo by to pomoci na mšice na růžích.


Na mšice je prý účinný kávový lógr který stačí rozházet po záhonu. Mšice si dokáží vytvořit obranné látky proti postřiku, který na ně používáte. Proto je dobré přípravky střídat.


Ve specializovaných prodejnách jich seženete hned několik.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky