pondělí 25. května 2015

Jakou motorovou pilu

Nejste-li na řezání dřeva příliš závislí a potřebujete motorovou pilu spíše pro občasnou práci, určitě si v této cenové hladině vyberete. Pestrá nabídka bude jak z pohledu benzínového, tak elektrického motoru. Vzhledem k tomu, že jde o pilky menšího provedení s lištou kolem – centimetrů, bude tomu samozřejmě odpovídat i menší hmotnost kolem – kilogramů. This feature is not available right now.


A teď nemáme na mysli dřevěnou kozu na řezání dřeva ani dětskou motorovou pilu – tedy hračku, se kterou se zabaví váš potomek, zatímco vy se budete lopotit se dřevem. Základní ochranné pomůcky.

Nezapomeňte na ochranné pomůcky! Nejčastější chybou, která předchází úrazům, je podcenění situace. Dost často se stává, že někteří méně renomovaní výrobci řadí své ve skutečnosti hobby modely právě do kategorie farmářek a nabízí je kolikrát i za cenu kvalitnějších značek.


Je potřeba si uvědomit, že žádnou motorovou pilu si nekupujete na krátkou dobu, a tím spíš ne farmářku. Proto byste se měli obzvláště v této kategorii držet skutečně prověřených značek. Jakou motorovou pilu zvolit na plánované každoroční pořezáni jen cca kubíku dřeva?


Je vůbec třeba nad takovým. Dobrý den, chtěla bych koupit manželovi jako dárek motorovou pilu , stále si musí půjčovat od tchána a nadává, že se s tím nedá řezat.

Dobrý den, můžete mi poradit či dát tip na spolehlivou motorovou pilu k občasné zahradní práci a přípravu otopu, podle vašich zkušeností. Ahoj, moc prosim o radu zkusenych jakou pilu poridit. Rozpocet je tak do 6tis kc. Ucel kolem baraku a priprava dreva na topeni v zime. Neco porezani palet EUR, neco.


Přemýšlím jakou motorovou pilu vybrat pro přípravu palivového dříví na zimu (4-kubíků) a občasné kácení menších stromků a řezání. Pily s benzínovým motorem jsou vhodné pro náročnější uživatele či osoby, které pilu užívají jako svůj pracovní nástroj. Motorovou pilu můžeme používat mnohem častěji. Využít se dá velmi dobře při bourání jakýchkoli staveb, ať už domu či starých králíkáren (vždycky se tam najde nějaký starý krov, strop, nebo jiné dřevo na rozřezání). Já bych si pilu téhle značky nekoupil, protože tady má fakt mizerný zastoupení.


Z těch levných není špatná třeba Homelite, ale nejlepší je stejně Stihl. Ať tady nečtu jen Dollmar. Farmářskou pilu poznáme od hobby nářadí obyčejným poklepáním na kryt. Pokud je plastový, jde o hobby pilu, kryt farmářské pily je robustnější a kovový.


Pily s menším motorem jsou lehké, se zvyšováním obsahu a síly motoru roste i hmotnost pily. Potřebujete klasickou benzinovou motorovou pilu nebo stačí elektrická řetězová pila? Jaké jsou výhody i nevýhody jednotlivých typů, kdy se vyplatí investovat do dražší motorové a kdy stačí levnější elektrická řetězová pila?


V tomto článku se vám pokusíme poradit.

Na takové to občasné řezání. Detail otázky na Odpovědi. Táta si koupil nějakou obyčejnou, tuším Hecht, značka nic moc, ale už řeže třetí rok v pohodě. Rozhodně nekupujte pilu někde na parkovišti u supermarketu, kde Vám nabídnou značkovou pilu za zlomek skutečné ceny.


Takové pily většinou fungují jen pár minut, a pokud vydrží déle, pak stejně neodpovídají tomu, co Vám prodejce sliboval. Těžko pak budete hledat nějakou nápravu v podobě reklamace.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky