pátek 4. srpna 2017

Blahočet chilský prodej

To značí, že roste bez větších změn již po dobu okolo 1milionu let, oprávněně se mu říká živoucí fosílie. Má ostré, zašpičatělé tmavě zelené jehlice , které jsou uspořádané spirálovitě kolem větvičky. Na zahradě je dominantní svým. V bytových podmínkách se pěstuje jen blahočet ztepilý.


Místo, které pro něj vyberete, je potřeba vybírat pečlivě s ohledem na jeho bujný růst.

Za vegetační rok mu vyrostou často 3-patra a souměrně dorůstají a obrůstají i již narostlé větvičky, čímž se rostlina udržuje v dokonalé souměrnosti. Velmi exoticky vyhlížející jehličnan, který je živoucí fosílií, protože hlavní období jeho rozvoje bylo ve druhohorách v dobách dinosaurů a pak ve třetihorách. Araukárie patří mezi nejstarší druhy dřevin, které na naší planetě nepřetržitě rostou. Jde o dvoudomý strom s tuhými štítkovitými jehlicemi, které jsou na větvičkách uspořádány spirálovitě.


Blahočet nesnáší plné slunce a ideální je pro něj polostín. Abychom vám zajistili lepší uživatelské prostředí, používá tento web soubory cookie. Další informace naleznete v našich Zásadách zachování soukromí.

Je to opravdu jehličnan. Pokud na ni svítí sluníčko, je lépe ho zastínit. Velmi brzy ho z poličky přendáte na stolek a ze stolku na zem. Pozor, jarní prodej může s ohledem na počasí začít už v druhé polovině března. Pro rostliny si ale přijeďte osobně, dobré zahradnictví je v žádném případě nerozesílá zásilkovou službou.


Většina araukárií je endemická a vyskytují se jen v Nové Kaledonii, jinde je najdete velice vzácně v botanických zahradách. Chtěl bych si zkusit vypěstovat blahčet ze semínka, mám možnost zakoupit semena z Anglie. Květy vám udělají radost od června do července.


Listy mají zelenou barvu. Dorůstá do výšky 2— 8cm. Rostlina je mrazuvzdorná. Pokud si chcete na své zahradě vytvořit kousek exotiky je právě blahočet tím správným druhem, tato neobvyklá dřevina je stálezelená s jasně zelenými jehlicemi, zpočátku nepravidelného tvaru později s pyramidální korunou.


Glosbe-Wörterbuch Tschechisch-Deutsch, Online-Wörterbuch, kostenlos. Millionen Wörter und Sätze in allen Sprachen. Tento blahočet je endemitem na ostrově Norfolk, mezi Austrálií, Novým Zélandem a Novou Kaledonií.


Je nám líto, ale toto zboží už nemáme v nabídce.

Doporučujeme navštívit kategorii Nádobové květiny. Snad tam pro vás budeme mít vhodné zboží. Mrazuodolnost -6°C, v zábalu -21°C Výška v dospělosti : 4m. Nejpopulárnější mrazuodolný banánovník, původem z Japonska, pěstovaný po celé Evropě.


Protože tento druh je velmi starý, je často popisován jako žijící fosílie. Tomu odpovídá i teplotní rozhraní. Mrazy pod -17C mají pro nazakrytou rostlinu devastujíci charakter.


Hledáte blahočet chilský? Araucaria je rostlina pocházející z Chile. U každého zboží si můžete zjistit i jeho dostupnost nebo třeba porovnat ceny a ušetřit. V HORNBACHu se vše točí okolo stavby, bydlení a zahrady. S našimi projekty porostete.


Ovocné stromky, drobné ovoce, trvalky, skalničky, jehličnany a spoustu dalších rostlin.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky