úterý 25. dubna 2017

Topol černý pupeny

Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Sicher durch den Winter. Přírodní bylinný extrakt z pupenů léčivé rostliny topolu černého.


Pupeny ( lat. gemmon) obsahují mimořádně hodnotné látky, které se v jiné části rostliny nevyskytují. Výtažky z pupenů mají široké spektrum činnosti – zvyšují obranyschopnost, zlepšují činnost centrální nervové soustavy, posilují a omlazují organismus.

Nemají nežádoucí účinky, nepoškozují organismus. Dříve se připravovaly z topolových pupenů různé masti s analgetickými a hojivými. O tom, že topol černý dokáže léčit, věděli už staří Řekové a Římané. Obklady z jeho listí doporučoval již Pedanius Dioskoridés v druhé polovině. Matečnou rostlinou je topol černý (Populus nigra).


Květní pupeny odstálé, ven zahnuté. List topolu černého Semena topolu černého Borka topolu černého Topoly černé Vlašské na hrázi rybníka Rozšíření.

Již abatyše Hildegarda používala mast z topolových pupenů na spáleniny a hemeroidy. Bylina je močopudná, vylučuje nežádoucí soli z těla ven, působí protizánětlivě, podporuje hojení, tlumí zánět p. Udržování pevných krevních i srdečních cévních stěn, příznivé působení na srdce, podpora dýchacích cest při suchém kašli, při jejich. Močopudné účinky topolu a podpora vylučování kyseliny močové z těla se využívají při léčbě zánětu močových cest. Zlepšuje svalové spasmy. Jmelí - výtažek z byliny.


Borovice sosna - výtažek z pupenů. My se podíváme na léčivou rostlinu topol , tedy listy a pupeny topolu. Pupen topolu se používal v léčitelství již dávno.


Pupeny jsou střídavé, kuželovité, ostře špičaté, lepkavé. Všechny listy jsou krátce po vyrašení červenavě zelené, záhy však leskle tmavozelené. TOPOL ČERNÝ (Populus nigra) má močopudný, protizánětlivý, analgetický a dezinfekční účinek, příznivě působí na klouby, močové cesty, ledviny, horní cesty dýchací, prostatu a kůži, dále na zažívací trakt na nervový systém, je vhodný proti ukládání solí, podporuje vylučování kyseliny močové (dna). Kůra obsahuje třísloviny, hořčinu, populin.


Pupeny topolu účinně tiší revmatické bolesti kloubů, pomáhají při horečce a uplatňují se i při lymské borelióze. Dorůstá výšky až kolem metrů, dožívá se až několika staletí. Obecně topol černý podporuje správnou funkci krevních destiček a zlepšuje jejich funkci, pomáhá čistit lymfatický systém i játra, ale zahušťuje krev (proto pozor na krevní obraz, lidé co používají léky na ředění krve), zlepšuje akné, pomáhá při bolesti za hepatitidě, kvasinkách, mononukleóze, mykóze a plísních.

Topolové pupeny mohou obsahovat propolis. Bylináři samozřejmě vyzkoušeli mnoho dalších způsobů. Jejich močopudné účinky a podpora vylučování kyseliny močové z těla se využívají při léčbě zánětu močových cest. Topol je používán po celá staletí.


Srovnejte ceny produktů internetových obchodů. Nově přehlednější a rychlejší. Pochází z jižní Evropy, kde tvoří celé porosty.


U nás ho můžeme najít na březích řek, potoků a bažin. Sází se však také jako dekorativní strom, například v parcích a podél cest. Produkt byl úspěšně přidán do nákupního košíku. Odborná literatura uvádí, že topol je účinný pro udržování normální tělesné teploty, působí pozitivně na močové cesty, klouby, prostatu.


Jeho kůra je bělošedá z drobnými i většími puklinami. Listy jsou zahrocené, s pilovitými okraji a mají tvar kosočtverce nebo trojúhelníku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky