úterý 25. dubna 2017

Podražec

Rostliny tohoto rodu jsou široce. Podražec dřevnatý je v našich podmínkách plně mrazuvzdirná, ovíjivá lijána s velikými sdrčitými listy, které tvoří velmi hustou. Podražec je opadavá liána, která vyniká krásnými srdčitými listy. Aristolochia macrophylla - podražec velkolistý.


Vyžaduje dostatek vláhy. Jeho květy jsou nenápadné, mají tvar dýmky.

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. Tato pnoucí dřevina je nápadná svými velkými srdčitými listy. Dobře snáší stín a po opoře se ovíjí do výšky. Podražec křovištní je používán již po staletí ke správnému a rychlému hojení ran. Má silné účinky, proto je důležité, hlídat si doporučené.


Bujně rostoucí opadavá liána s nápadnými velkými listy. Vhodná především do větších prostor - vyšší zdi, staré stromy, vysoké balkóny a sloupy. V minulosti byl šířen na nová.


Více o ní se dozvíte v tomto článku.

Podražec elegantní je popínavá rostlina, která je vhodná jako živý plot. Potřebuje pevnou oporu, která udrží váhu velkých listů a květů. Je nám líto, ale toto zboží už nemáme v nabídce.


Mundartliche Formen sind: Osterlakzie (Weichsel-Delta), Austerluzzigge (Westfalen) Osterlung (Oberösterreich), Osterlizeiachrut, Zeiachrut (St. Gallen). Má rád polostinné stanoviště a bohatou zálivku. Popínavá rostlina s listy ve tvaru srdce, která snáší znečištěné ovzduší.


Pokud vám někdo nabídne podražec křovištní k vysazení do. Popínavé rostliny se ovíjí (pravotočivě, levotočivě), plazí, mají úponky či přísavky. Jejich stonek může být dřevnatý (liána) nebo bylinný. Okrasná především svými srdcovitými jasně.


Podražec velkokvětý - rychle a bujně rostoucí popínavá rostlina, dosahující do výšky až m. Okvětí opadavé, trubkovité, dole břichatě nafouklé, v předu jazykovitě. Paní Jano, viděla jsem podražec v Biskupské zahrádce v Praze vzrostlý do 4. Tyto komentáře byly vloženy do původní verze tohoto webového herbáře a není možné už na ně. Přemýšlíte, jak a čím osázet zahradu, aby vypadala zajímavě, svěže či jinak než ty okolní? Stromy, trvaly a liány s velkými, dekorativními listy.


Jsou to byliny nebo ovíjivé. Dříve se užíval i vnitřně, ale.

Osiva a semínka) Hodnocení produktu:. Zajímavosti ze světa rostlin. Katalog rostlin s vyhledáváním jednotlivých druhů. Rezervace, chráněná území a jiné významné botanické lokality.


Zrekonstruovaná polovina domu ze šedesátých let minulého století již zvenčí upoutá rezavou plechovou fasádou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky