pátek 21. dubna 2017

Jak pěstovat oleandr

Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Sicher durch den Winter. Jak oleandr přesazovat Přesazování oleandru je snadné. Vyjměte rostlinu z květníku, očistěte a zkraťte ji kořeny na polovinu.


Pokud jste byli na dovolené třeba v Itálii nebo Chorvatsku, tak jste se rozhodně museli s touto rostlinou setkat. Možná jste obdivovali její květy. Máme však dobrou zprávu – i v našich zeměpisných podmínkách můžete oleandry s úspěchem pěstovat. Rozdíl je pouze v tom, že je musíte na zimu schovávat.


Nejznámější a nejčastěji pěstovaný planý druh oleandr obecný (Nerium oleander) má květy jednoduché, růžové, velké kolem cm. U vyšlechtěných rostlin najdeme květy různých barev od růžové, přes lososovou, světle červenou až tmavě rudou, žlutou, krémovou i jasně bílou. Jak pěstovat oleandr , aby Vám krásně kvetl a zpříjemňoval letní dny?


Začínáme výsadbou semen, které zakoupíme v zahradnictví. Semínka vysejeme do velkých květináčů do klasického substrátu bohatého na živiny. Text: Dobrý den, prosím o radu jak pěstovat oleandr. Dostala jsem ho k narozeninám, má nasazené květy tak bych ho nerada zahubila.


Nemám však zkušenosti s. Jana Sramcikova Láskou ke květinám jsem oplývala už jako malá – to když jsem je s něžností, dvouletému děcku vlastní, vytahovala z květináčů a „vařila“ z nich večeři. Kdy a jak řezat oleandr ? Zatímco ve Středomoří oleandry tvoří bujné živé ploty, u nás se musíme spokojit s jejich pěstováním v nádobách. Ve videu se dozvíte praktické rady, jak pěstovat oleandr , jak často jej přihnojovat.


Nově vyrostlé výhony chraňte, protože na nich se na podzim tvoří nové květní pupeny pro kvetení v následující sezóně. Nádherné rostliny, to jsou oleandry. Jsou to stálezelené keře, které jsou ozdobné svými květy. V domovině tyto rostliny dosahují až čtyř metrů.


Tam na Často se do ní lidé zamilují během dovolené v některém přímořském letovisku. Zalévám dešťovou vodou a hnojím Kristalonem (týdně). Bohatěji kvete ve skleníku nebo v zasklené verandě.


Připomínám, že celá rostlina je velmi jedovatá. Rostlina není uzpůsobená na mrazy a na květy budoucího léta nasazuje již na podzim. Jeho květy mohou být bílé, růžové i červené, objevují se po celé léto a navíc je keřík stále zelený. Jeho květy, které mají růžovou, bílou a žlutou barvu, Vás očarují na první pohled.


Ozdobí nejen balkon či terasu, ale také zahradu. Jak v tomto článku zjistíte, samotné pěstování a péče o tuto nádherně kvetoucí a voňavou rostlinu je velice jednoduché. Ovšem je tu jedna důležitá věc, na kterou si musíme dát dobrý pozor a tou je jedovatost. Potom kvete jako o život. V našich podmínkách jej přes léto můžeme pěstovat venku, na terase či na balkoně , kde velmi spolehlivě vykvétá růžovým či bílým květenstvím.


Oleandr lze vytvarovat do podoby stromku. A jakým hnojivem hnojit? Dočetla jsem se, že je mu nejlíp na jižní straně a že chce mít stále vodu v misce. Jak nejlépe zazimovat oleandr.


Pokud se rozhodneme pro jejich pěstování, musíme počítat s vhodným prostorem pro jejich přezimování. Zimoviště je třeba vybrat nejen co se velikosti týče, ale také s ohledem na teplotu a množství světla.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky