úterý 25. dubna 2017

Korejska jedle

Půda vlhká, dobře odvodňovaná, pH mírně kyselé až neutrální. Strom má rád plné oslunění. Musíme ale zvolit vhodný kultivar. Tento druh jedle se totiž do plné krásy se rozvine pouze, má-li v okolí dostatečný prostor.


Při výsadbách do malých volných skupin vybíráme druhy, které si vzájemně tvarem a zbarvením nekonkurují.

Atraktivní dřevina vhodná do většiny zahrad. Je vysoká m, má husté zavětvení, roste poměrně pomalu a raší později, než ostatní jedle. Jelikož je v areálu jako jediný exemplář tohoto druhu, semeno je neklíčivé. Letos po letech konečně první šišky. Krásnou ozdobou této jedle jsou šišky, které se objevují každoročně již na mladých stromcích.


Tento druh je ale v našich podmínkách méně otužilý, trpí zejména pozdními mrazíky a proto je třeba ho umístit na chráněné stanoviště. Rody tvarovaných stromů.

Představujeme jednotlivé rody tvarovaných okrasných stromů v naší nabídce. Charakteristika jedle korejské. Korejská jedle je jednou z nejmenších jedlí.


Je hustě posetá krátkými, sytě zelenými, velmi lesklými jehlicemi, zespodu stříbrošedými. Má naprosto zdravý vzhled je. Studium im Ausland gemacht?


Jetzt über Anerkennung informieren! Stálezelená, jedinečná rostlina! Velice ceněná odrůda jedle, která je už jako mladá rostlina obdařená úžasnými, vzpřímeně rostoucími, modravými šiškami. Její jehličí je svěže zelené, husté a měkké. Již v mladém věku tvoří velmi dekorativní šištice, které mají působivou.


Roste lépe pří vyšší vzdušné vlhkosti, nesnáší příliš teplé a suché prostředí a větrné stanoviště. Výběrem jedle získáte krásný strom do své zahrady - např. Nenáročná, pomalu rostoucí trpasličí jedle kulovitého tvaru a tmavě zelené barvy, vhodná i do květináče.


Zažloutnutí může způsobovat nadbytek vápníku (skalka z vápencových kamenů).

V mládí roste pomalu, má nádhernou, temně zelenou barvu a hustý habitus. Jedná se o pomalu rostoucí jehličnan. Je to mimořádně mrazuvzdorná dřevina a je považována za jednu z nejatraktivnějších jedlí vůbec.


Nejlépe se jí daří v polostínu ve vlhké, nevápenité a na živiny bohaté půdě. Jedle kavkazská kvete v dubnu a květnu. Má jedinečný dar k čištění vzduchu v obvodu celé oblasti, na které je vysazen.


Uvolňuje silné phytoncidy a sbírá různé škodlivé nečistoty z okolního vzduchu pomocí jehel. Abies koreana Dekorativní neopadavý jehličnan okrasný pravidelným vzpřímeným růstem. Výprodej Zľava Trpasličí odrůda na kmínku se zeleno stříbrným jehličím s dekorativními bílými puky. Velkoobchodní a maloobchodní prodej v celé zemi.


Nízké ceny rychlé přepravy. Zajímavosti ze světa rostlin. Katalog rostlin s vyhledáváním jednotlivých druhů. Rezervace, chráněná území a jiné významné botanické lokality.


Tyto webové stránky používají za účelem poskytování služby samotné, personalizace nabídek, reklam a analýzy návštěvnosti soubory cookies. Zakrslé odrůdy pak najdou uplatnění v menších zahradách, předzahrádkách či skalkách.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky