úterý 15. prosince 2015

Co s mravenci na zahradě

Schau Dir Angebote von ‪Cos‬ auf eBay an. Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu. Von Generator bis Wäsche. Alles finden, was Sie brauchen.


Wir machen die Rückgabe einfach.

Snažit se vyhubit všechny mravence na zahradě , třeba jen kvůli tomu, že se někteří usídlili v trávníku, je nerozumné – lepší je naučit se s nimi žít. Jestliže na vaší zahradě žijí mravenci a mšice, které ničí úrodu, máme pro vás tipy, jak se jich účinně zbavit. Jde to šetrně, bez užívání chemických látek. Zemní mravenci si velmi často chovají mšice, podobně jako další druhy, je možné, že ty Vaše sazeničky okusují i mšice, mravenci samotní by.


Je třeba se pustit do jejich likvidace co nejdříve, jinak vám mohou zlikvidovat celou úrodu. Mravenci se na zahradě a ve skleníku objevují hodně často. Na zahradě nám nijak neškodí a mohou být i užitečnými pomocníky.


Ale právě v tom je opravdový problém.

V poslední době se množí v naší redakci dotazy o problematice mravenců. Spousta lidí se setkává z mravenci na zahradách, kde zrovna nejsou vítanými hosty. Výborně též fungují přípravky, které působí hormonálně na matku a ta přestane klást vajíčka, načež kolonie zanikne. Co s mravenci v domě, bytě nebo na zahradě ? Nezáleží příliš na tom, zda jde o mravence černé, zrzavé, lesní nebo třeba faraony, máme pro vás. Na podzim se setkáte s faraony, červenými mravenci , kteří netouží po ničem jiném, než se ve vašem příbytku ohřát.


Jaro je zase ideální dobou pro malé černé mravence, shlukující se pod fasádou, podél oken nebo u dveří. Tak je to přesně dní, co jsem sem psala o solárním odpuzovači mravenců a musím konstatovat, že to funguje, a výborně. Máme pozemek jako nudli o velikosti 1. Pořídila jsem odpuzovače dva. Nezvaní hosté na zahradě mohou být nejrůznější škůdci, ale jedním z těch nenápadnějších jsou mravenci.


Ano, pobyt na zahradě a ve skleníku mohou znepříjemnit, je ale dobré naučit se s nimi žít a nedělat si starosti s každým malým mraveništěm, který se objeví. Problémem však jsou velká mraveniště, ve kterých se mravenci kamarádí s jiným hmyzem, konkrétně se škůdci. Přestože jsou tito malí tvorové v zahradě užiteční, dokážou nadělat pěknou neplechu. Než však začneme s podobnými akcemi na zahradě , je dobré se zamyslet, zda mravenci představují skutečný problém.


Vaši kupní smlouvu na pozemek si přečíst nemohou a tak je vlastně vyháníte z jejich přirozeného prostředí. Potom se zahrádkáři čertí, že mají napadenou úrodu – jako prevenci používají různé lepy , kterými natírají ovocné stromy, aby mravenci nemohli mšice a další škůdce dopravit do cíle.

Dobrý den , přečetla jsem si návody jak hubit mravence. Vyzkoušet na ně můžete nejen různé chemické nástrahy, přípravky, ale také přírodní lapače. Na mravence faraony bude nutná odborná pomoc. Pokud křídu rozdrtíte na prach, můžete s ní poprášit také rostliny na vaší zahradě.


Odradí nejen mravence, ale také slimáky. Co byste udělal se dvěmi čísly při jejich součinu. A co bych s nimi udělal? Já už peníze nemám a na nic jiného čísla nepoužívám.


Návnadu mravenci odnosí do mravenistě a nakrmí s ní celou populaci včetně královny, která pod vlivem přípravku přestává klást vajíčka a kolonie zestárne a umírá. A že vám staničky na zahradě nepůsobí? Nebuďte netrpěliví a nechte ji tam dostatečně dlouhou dobu. Už rok se trápím s mravenci na zahradě , stříkám je, sypu jim návnadu, polejvám je horkou vodou, zapaluji je, dávam jim kypřicí praše, ale NEFUNGUJE.


Když jim dám návnadu, tak jí nežerou, když je postříkám- zabije je to, ale ráno tam jsou znova atd. Okřídlení mravenci - jak se jich zbavit? Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky