středa 19. února 2020

Pěstování kany

Bestelle jetzt bei Stylefile - Versand noch am gleichen Tag! Jetzt neu oder gebraucht kaufen. Cestou, jak vaši zahradu ozvláštnit, může být pěstování exotické květiny – kany. Dáte tak zahradě nový a netradiční nádech.


Projdeme si ted pár rad na pěstování kany , ať víte, jak na to.

Vždy se však jedná o potomky rostlin, které byly kdysi dávno vysazené jako okrasné v zahradách a poté zplaněly. Vyšší kany jsou vhodné i pro letní živé ploty. Předpěstování kan Nyní je ideální doba pro předpěstování, a to proto, aby rostliny kvetly již od května. V evropských zemích je její pěstování celkem rozšířené, jeho rozvoj nastal ale až ke konci devatenáctého století. Odrůdy, jež jsou nejčastěji k vidění, jsou kříženci především druhu Canna indica a nazývají se Canna x generalis.


Kany se rozlišují i dle jejich výšky, tj. Pokud vás zajímá, jak se pěstuje káva, je toto video určené přímo pro vás.

Pěstování dosny, lidově kany, je stále na našich zahradách trochu problematické. Příčinou jsou její velké nároky na teplo, protože pochází z tropické Ameriky. Pro pěstování v podhůří a velmi vysokých polohách se rostlina nehodí. V nejjižnějších oblastech lze oddenky zasadit až do volné půdy v květnu, ale ani tady předpěstování není na závadu. I když je dosna tropická rostlina, je totiž vyšlechtěná pro podmínky mírného klimatu.


Dosny neboli kany , při správném pěstování a. Semínka kanny - Canna indica - Kanna indická - prodej semen - Ks. Kanna neboli Dosna je velice oblíbena rostlina. Není náročná a svým vzhled.


Při správném pěstování a zimování jsou kany v podstatě „nezničitelné“ a mohou na naše zahrady, terasy či balkony přinášet krásu a atmosféru. Kany jsou hlíznaté rostliny pocházející z teplých oblastí Střední a Jižní Ameriky, v našich parcích a zahradách však již zdomácněly. Jsou ale choulostivé na mráz, proto je v našich podmínkách musíme včas uklidit a správně zazimovat. Chvastková – Desetiminutová zpráva o pěstování Epifyl Konec přednáškového bloku – asi v 18. Country bál – přátelské posezení.


Hľuzy kany musia byť zdravé a bez šedého povrchu. Zbavíme sa poškodených a odumretých častí a zbytkov koreňov.

Rozmnožujeme ju delením hľuznatých podzemkov. Očistenú hľuzu môžeme ponoriť aj do rastového stimulátora, aby sme urýchlili predpestovanie. Kany pěstované v květináči Dotaz MDotaz, kdo pěstujete kanu v květináči, co s ní dohromady sázíte? Hlízy sázíme na začátku jara do květináčů.


V bytě rostliny pěstujeme na světlém místě, nejlépe přímo u okna na jih či na západ. Prospěje jim letnění na zahradě. Pane Hejduk, ráda bych se také dozvěděla něco o pěstování kany.


Bohužel jsem se na vaší webové stránce nedokázala správně orientovat. Po prvním mrazíku, který se na rostlinách projeví povadnutím a ovisnutím listů, vyreju kany ze země, ořežu sonky těsné nad hlízami, celé trsy hlíz mírně oklepu od hlíny,(když zůstane mezi jednotlivými hlízami vůbec nevadí),a. Na pěstování není náročná, nicméně je poměrně choulostivá na mráz.


Bez správného zazimování by vám mohla uhynout, když jí ale věnujete náležitou péči, je téměř nezničitelná. Podívejte se na další nápady na téma Miniaturní zahrady, Pěstování v truhlících a Zeleninová zahrada. Objevte recepty, rady pro domácnost, stylovou inspiraci nebo další nápady, které můžete vyzkoušet.


Krátká videoukázka selektivního sběru výběrové kávy na farmě Los Lajones, Boquete, Panama. Semena Kany jsou relativně velká semena černé barvy s velmi tvrdým obalem. Proto je nutné před samotným výsevem semínka nejdříve připravit.


Důvodem stoupající oblíbenosti těchto rostlin není jen pěkný vzhled jejich listů, ale především tropická krása jejich barevných květů. K důležitým důvodům její oblíbenosti patří rovněž to, že kvete během celého léta. Pěstování kany je jednoduché a mohou se do něj pustit i úplní začátečníci. Pěstování : Dosna vyžaduje teplé slunné stanoviště, minerálně bohatou, dobře propustnou půdu, nejlépe kompostovou zeminu s pískem. Kany (Canna), i když podle jejich hlíz to tak nevypadá, jsou náchylné na zimu.


Hlízy je třeba je na zimu uskladnit, nejlépe do rašeliny. Venkovní výsadba se doporučuje až v květnu, ale můžete je předpěstovat v květináčích.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky