úterý 11. února 2020

Využití dešťové vody v domácnosti

Je to tak proto, že vodu zkrátka potřebujeme k životu nejen my, ale i rostliny a zvířata kolem nás. Filtrační koše v šachtě jsou vhodné pro všechny druhy využití dešťové vody. Košíčková filtrace zajistí 1 výtěžnost přefiltrované vody, neboť na rozdíl od samočisticích filtrů proteče veškerá voda skrz filtr do nádrže.


Nevýhodou je nutnost údržby. Premium Loading. Skip trial month free.

Druhá oblast se týká využití dešťové vody v domácnosti. Nutno na splachování WC, dále možno např. Pro využití vody v domácnosti je potřeba dokonalejší filtrace vody - využívá se podzemní filtrační šachty. Filtrační šachta se napojuje mezi okapový svod a nádrž a zpravidla umožňuje spojení dvou větví okapových svodů. Po přefiltrování vody umožní odtok čisté vody do nádrže, případně odtok přebytečné vody a nečistot do kanalizace.


Dešťová voda je jímána v nádržích na dešťovou vodu a čerpací systém zajišťuje dodávku do vedení užitkové vody v našich domovech. V člověkem nezměněné krajině se dešťové vody vsákne, je pohlceno rostlinami, nebo se vypaří. Kompaktní ponorná jednofázová čerpadla o průměru 1mm s integrovanou elektronickou řídicí jednotkou.

Přes veškeré vody na naší planetě, což představuje miliardy kubických kilometrů vody , je slaná voda, tedy voda pro běžné použití lidské společnosti nepoužitelná. Možná vás překvapí, že podíl sladké vody tvoří z celkového objemu vody na planetě necelá. Trend posledních let navíc ukazuje, že vysoké letní. V různých částech domácnosti nejsou nároky kladené na kvalitu vody vždy stejné.


Tam, kde přicházíme s vodou osobně do styku vaření, pití, mytí nádobí, tělesná hygiena, musí být používána voda pitná, ovšem při jiném použití, praní, splachování, zalévání, údržba, lze s výhodou využít vodu srážkovou. Jednotka zachytí nedostatek vody, jak té dešťové ve sběrné nádrži, tak v nádrži zásobované z vodovodní sítě, a upraví ho tak, aby zajistila správný provoz systému (nikdy tedy nenechá uživatele bez vody). Tento systém je obecně vyhrazen pro zavlažování, pračky, splachování WC a systémy na čištění podlah.


Na světě je 4miliard lidí, zhruba polovina z toho nevlastní svůj dům pro toto zavedení, ale mysl. Jednotky zachytí nedostatek vody v obou zásobnících, jak dešťové vody , tak v hlavním zásobním systému a napraví jej tak, aby systém pracoval správně nebo spíše tak, aby uživateli nikdy nedošla voda. V případě využití tohoto systému je k akumulaci dešťové vody využívána také podzemní akumulační nádrž pro dešťovou vodu. Ta je ale navíc vedena přímo ke spotřebičům, jako je toaleta nebo pračka, v závislosti na tom, jak chceme dešťovou vodu využívat. Podobně jako při využití ke splachování ale budete i pro praní v dešťové vodě již potřebovat na úpravu a transport vody speciálnější výbavu.


Výhodný set pro retenci a využití dešťové vody pro zavlažování v zahradě, případně pro užitkový rozvod vody v domácnosti. Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu. Von Generator bis Wäsche.


Alles finden, was Sie brauchen.

Wir machen die Rückgabe einfach. Krom výše uvedených případů využití užitkové vody v zahradě se jedná o splachování toalet, praní prádla či běžný úkli což jsou navíc všechno případy, pro které se měkká a chemicky neupravená voda hodí daleko více, než drahá voda z vodovodu. V domácnosti nejsou nároky kladené na kvalitu vody vždy stejné. Rozvody pitné vody a vody dešťové se nesmí nikde setkat, aby se voda nemísila, a to ani ve společné výtokové armatuře.


Pro dosažení maximálního efektu využití lze vodu použít jak v domácnosti jako užitkovou vodu (splachování WC, úklid a popřípadě i praní), tak i zavlažování zahrady. Dešťovou vodu lze do domácnosti vést stejně jako vodu pitnou. Vedle akumulační nádrže je systém RAURAIN II vybaven i objemovým filtrem, kompaktní jednotkou a nasávací hadicí s plovákem.


Naše systémy umožňují plné využití dešťové vody v domácnosti. Nádrže jsou vhodné k dotaci Dešťovka, kterou pro Vás vyřídíme od začátku do konce. Velmi flexibilní dodací lhůty a odborné konzultace jsou samozřejmostí. Využijte štědré státní podpory. Pro pravidelné využití dešťové vody na zahradě i do automatických zavlažovacích systémů si pořiďte typ NDP.


Jedná se o jímku na dešťovou vodu NKL-EK s vestavěnou automatickou technologií (vodárna, nebo ponorné čerpadlo s potřebným tlakem). Nádrž můžeme vystrojit také filtrem pro zachycení hrubých nečistot. S dešťovým programem NDV můžete vodou z okapů nejen zalévat, ale používat ji také v domácnosti.


Systém je kompletně připraven pro připojení do domu. Akumulační nádrže lze použít také na regulovaný odtok dešťové vody z pozemku, který požadují předpisy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky