pondělí 3. února 2020

Oddělení záhonu od trávníku

Pracovní postup pro oddělení různých povrchů v zahradě obrubníkem. Výhodou je přírodní barva obrubníků, díky které se hodí do každé zahrady. Jednoduché a účelné řešení rozdělení trávníku a okrasného záhonu nabízí trávníková hrana. Ta váš záhonek nejen opticky oddělí od trávníku, ale zároveň také zabrání prorůstání trávníku do prostoru záhonku.


Jde o jednoduchou pomůcku, která vyřeší problémy s neposlušnou trávou.

U zeleninoveho zahonu mame klasicke betonove obrubniky - tam nam to prislo nejpraktictejsi. Kolem zahonu s kvetinami u pergoly mame take betovnove obrubniky, pred vchodem, kde mam jen okrasne keriky nemam zadnou obrubu jen je kolem nich dava textilie a nasypana mulc. Kolem ovocnych keriku a stromu co mame v travniku nemame nic - takze to cas od casu obrypnu rycem.


Na výběr je mnoho způsobů, jak trávník od záhonu oddělit. Dále samozřejmě nesmí bránit snadnému přístupu k záhonku při jeho opečovávání. Podobným způsobem oddělení záhonu od trávníku jsou palisády – mohou být dřevěné, betonové. Jak oddělit chodník od trávníku a záhonů: obruby z plechu, dřeva,.


Eko bord zahradní, plastový hřeb, neviditelný okraj trávníku , záhonu , plastové.

Potřebuju něčím vyřešit přechod od okrasných záhonů s křovinamim kde je mulčovací kůra a trávníkem – i pro. Pokud se dobře položí, dají krásně vyniknout odděleným plochám. Pokud nevíte, který typ se hodí na vaši zahradu, nechte si poradit od zahradníků, ale všeobecné platí, že čím vyšší je obrubník, tím je celkově stabilnější.


Pokud oddělujete dlažbu, vyberte obrubník stejné výšky jako u dlažby. V závislosti na výšce palisády jsou rozdíly rozměru od hlavy k noze palisády výraznější. Palisády proto do sebe lze zasazovat pouze kolmo, nikoliv hlavu na hlavu. Na oddělení záhonu od trávníku můžete použít kromě výše zmíněných i staré cihly, případně šamotové cihly, které mají delší životnost, různé obrubníky, ploché kameny, dřevěné mořené hranoly, pražce.


Vybírat můžete z široké škály. Umožní nám během krátké doby vkusně oddělit trávník a květinový záhon, zatímco obruba, která tyto dva zahradní prvky odděluje, zůstává skrytá před zraky kolemjdoucích. Skryté obrubníky jsou vyráběny v různých šířkách a délkách. Na rozdíl od jiných organických záhonových pokrývek je lávový mulč zcela bez zápachu a nehnije. Lávový mulč je možné použít kdekoliv, a to i jako posyp cest.


Ohraničení trávníku anebo záhonu má nejen estetickou, ale i praktickou funkci. Používá se k vytyčení a snadnému přechodu mezi chodníkem, cestou. U prodejce je doporučená skladba podkladu, ale zdá se mi pro tento účel příliš mohutná.


V takovémhle záhonu můžete pěstovat různé rostliny a zeleninu, dobře se v něm daří také bylinkám.

Vyvýšený záhon je vhodné vytvořit zejména tam, kde stávající půda není kvalitní a neobsahuje dostatek živin, nebo dokonce tam, kde není půda žádna - betonové a asfaltové plochy atd. Další výhodou vyvýšeného záhonu, oproti klasickému je to, že se k záhonu nemusíte tolik ohýbat, což ocení především senioři a lidé trpící bolestmi zad. U malých zahrad může být řešením oddělení trávníku od záhonu speciálním ořezávačem na trávník, kterým si trávník oddělíme od záhonu s mulčí nebo jemnými kaménky. Při sekání sekačkou se však přímo k záhonu nedostaneme, protože by se mulč nebo kaménky dostaly k nožům. Takové okraje zejména na členitých místech upravíme nůžkami na trávu, aniž bychom poškodili okolní rostliny.


Já se v budoucnosti chystám oddělit trávník od záhonu cihlami, tak je to. Není to jen takový rozmar. Navíc vypadají opravdu dobře. Záhonové obruby mají svůj význam.


Samy o sobě dokáží být pěkný doplněk rozkvetlého záhonu. Lokalita: - Dolní Bukovsko. Zobrazte si kontakt na poptávajícího a získejte tuto zakázku. Kontakt obsahuje ověřený e-mail a telefonní kontakt přímo na poptávajícíh. Obruba je vhodná na oddělení trávníku od okrasných nebo zeleninových záhonů, zpevněných cest a pro ohraničení solitérů v zahradě nebo parku.


Lze ji použít nejen na oddělení trávníku od záhonu , ale také na zavlažování záhonů. Obrubník můžete použít jak na oddělení trávníku od záhonu , nebo i na zavlažování záhonů. Zahradní obrubníky využijete pro profesionální oddělení.


Prodavam neviditelné obrubniky (1m dlouhé 5cm vysoké, černé barvy) pro oddělení záhonu od trávníku , dobře drží i fólii proti prorustani plevele. Betonové obrubníky pro efektivní oddělení ploch a zpevnění krajnic Betonové obrubníky účinně oddělují povrchy různých venkovních ploch - například silniční komunikace od parkovišť, trávníků a podobně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky