čtvrtek 27. února 2020

Neopadavé keře na živý plot

Jetzt neu oder gebraucht kaufen. Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu. Von Generator bis Wäsche. Alles finden, was Sie brauchen.

Wir machen die Rückgabe einfach. Některé druhy keřovitých borovic a klečí je ale možné pravidelným zaštipováním jarních výhonů tvarovat, čímž dosáhneme kompaktního tvaru a malého vzrůstu. Borovice roste velmi pomalu a zabere hodně místa na šířku (metru a více). Pokud se rozhodnete pro celoročně neprůhledný živý plot plnící svůj účel a estetickou roli i mimo vegetativní období, tak Vám níže přinášíme pro inspiraci několik vhodných neopadavých okrasných dřevin. Na neprůhledný a hustý živý plot ! Keře lze dále dělit na listnaté a jehličnaté, kvetoucí a nekvetoucí, opadavé a neopadavé.


Můžete vybírat z opravdu široké nabídky a určitě najdete takové, které se hodí právě pro tu vaši zahradu.

Na nižší živé listnaté ploty můžete použít také ptačí bob, dřišťál nebo cesmínu. Keře jsou nakombinovány tak, aby byl živý plot opravdu živý a zajímavý v průběhu celého roku. Vnesme život do živých plotů! Původní keře jsou prospěšné mnoha živočichům, podpoříte tak život na své zahradě. Nenáročný živý plot na půdu a ošetřování.


Kromě extrémně kyselé půdy dokáže růst kdekoliv, i tam, kde jiné rostliny nemají šanci. Optimální podmínky si vychutnává v hnědozemi či černozemi. Ráda bych zvolila listnaté keře , nejlépe na zimu neopadavé.


Neopadavé keře do živého plotu Dobrý den, pořebovala bych poradit s tím, jaké zvolit keře ke plotu. Bohužel nemáme na ně příliš mnoho místa, proto potřebuji keře ne moc rozložité (rostoucí spíše do výšky, než šířky). Keře nemusi tvořit celistvou neprostupnou stěnu. Z bobkovisni máme živý plot.


Potom nám namrzly - kombinace únorové slunce, vítr a. Cypřišek Lawsonův – Chamaecyparis lawsoniana je vhodný na živé ploty. Na fotografii dole je let starý živý plot s rozponem 1m, vysoký okolo 2metrů - zastřihovaný, složený z klokoče, kaliny, tušalaje, zimolezu, dřišťálu, krušiny a řešetláku. Preferuji živý plot z listnatých keřů, které musí být neopadavé.

Na celkovou péči je dřitál nenáročný, i delší období sucha zvládá bez žloutnutí listů. Na metr budoucího živého plotu je vhodné vysázet čtyři až pět rostlin. Z dalších stálezelených dřišťálu stojí za zmínku Barberis candidula , tedy Dřišťál bělolistý.


Kouzelný živý plot - extrémně rychle rostoucí živý plot nenáročný na pěstování. Exotičtěji bude působit živý plot z rostlin, které mají svůj původ v jižních zemích nebo Asii, ale u nás již zdomácněly, např. Originální živý plot nabídne například bambus. Jaké rostliny jsou nejvhodnější na živý plot ? Vybírali jsme z několika osvědčených druhů a zkoumali jejich výhody a nevýhody. Okrasné keře vhodné na živý plot Mezi keře, z nichž je možné vytvořit živý plot, patří listnáče, poněvadž nejsou jednotvárné a během roku mění barvu, některé mohou i kvést.


Jedná se o dřeviny nenáročné na umístění a půdu. Nechci žádné jehličnany. Z listnatých nemám zájem o turkestánský brest ani habr, který se musí tvarovat a stejně na jaře opadá. To znamená, že si pořizují na živý plot dřeviny, které jsou celoročně zelené,. Kromě jehličnanů můžete použít pro svůj živý neopadavý plot i listnaté dřeviny.


Termínem neopadavé (někdy také stálezelené) označujeme takové dřeviny, na kterých zůstávají listy i. Chcete-li snížit hluk ze silnice a množství výfukových plynů, zvolte husté stálezelené ploty, například tis, zimostráz, některé neopadavé skalníky, hlohyni a Cupressocyparis x leylandii nebo různé cypřišky (Chamaecyparis). Měli byste jej tedy vysadit dostatečně daleko od hranice pozemku, jinak bude přerůstat k sousedům. Se sousedy byste měli dohodnout i to, hodláte-li svůj pozemek obehnat dvoumetrovou hradbou tújí, která by jim zastínila velkou část pozemku či okna. Botanické růže, například Rosa rugosa, byly velmi oblíbené na venkovských zahradách, kde vytvářely neprostupný živý plot , ozdobený na podzim atraktivními šípky.


Chcete-li živý plot pokrytý květy, seřezávejte stonky v různých výškách, aby se květy objevovaly všude, nejen nahoře. Výborné rastliny na živý plot za super ceny - tuje, vavrínovce, cyprusovce, tisy, vždyzelené kry, kvitnúce kry, vysoké okrasné trávy, sadové ruže.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky