středa 19. února 2020

Alkalita bazénové vody

Pokud je celková alkalita udržována ve správném rozmezí – 1ppm, brání náhlým změnám hodnot pH a optimalizuje účinek dalších přípravků na ošetřování bazénové vody. Hodnota alkality by měla být vždy upravena ještě před tím, než změříte a upravíte hodnoty pH a volného chloru. Víme, že čím nižší je pH, tím vyšší je účinnost chloru a tím víc vzrůstá hodnota oxidačně redukčního potenciálu. Příliš nízká celková alkalita znamená, že ve vod ě je málo.


Přípravky pro snižování tvrdosti vody , snížením obsahu vápnika a přípravky zabraňující srážení minerálů a kovů v bazénové vodě.

Celková alkalita představuje souhrn bazických látek rozpuštěných ve vodě, které zabraňují náhlým změnám pH. Analýza bazénové a pitné vody Měřicí přístroje a reagencie Lovibond Anylýza vody ve veřejných a soukromých bazénech a koupalištích a pitné vody. Tester vody 3v- test chlór, pH, alkalita - proužkový.


Testovací proužky na volný chlór, pH vody a alkalitu. Alkalitu lze měřit za pomocí testeru. Vodu je treba upraviť vysokým nárazovým pridaním prípravku pH mínus tekutý do pokojnej bazénovej vody (pri vypnuté filtrácii).


Skladem, ihned k poslání nebo k vyzvednutí.

H vody, úprava tvrdé vody Optimální hodnotu pH vody v bazénu spolehlivě vyřeší přípravky z řady bazénové chemie pro úpravu pH. Otestujte si bazénovou vodu pH testerem a případně použijte přípravky pH PLUS nebo pH MINUS pro ideální vlastnosti vody v bazénu. Váš bazén bude mít křišťálovou vodu bez starostí.


Napomáhá ke snížení spotřeby přípravků pro úpravu PH a zvyšuje účinnost desinfekčních přípravků. Používá se při chlorových i kyslíkových úpravách vody. V jednom z mých předešlých článků jsem se pokusil vysvětlit, jaký vliv má pH na účinnost desinfekce bazénové vody chlorem. Proto je dobré vědět, čím lze nejlépe ovlivnit změny pH ve vodě.


Popis zboží Pro stabilizaci hodnot pH v případech, kdy hodnota pH nevysvětlitelně kolísá. Přípravek ALKALITA doplní do vody potřebné látky a navrátí. Hodnota tvrdosti bazénové vody by neměla být vyšší než 18ºN.


V případě, že je tato hodnota překročena, použijte k její úpravě přípravek Azuro Ca. Tvrdost vody doporučujeme v průběhu sezony kontrolovat, zejména při doplnění většího množství vody do bazénu. Tento stav ukazuje na príliš vysokú alkalinitu vody.


Bazický přípravek pro stabilizaci Ph v bazénové vodě. Tu je riešenie zložitejšie. Prípravky na znižovanie obsahu tvrdosti vody znížením obsahu vápnika a prípravky zabraňujúce vyzrážaniu minerálov a kovov v bazénovej vode.

Z důvodu ohřevu vody a používání dezinfekčních prostředků může docházet ke snižování její alkality a následně ke kolísání pH. Chemikálie: kyselina chlorovodíková, roztok methylové oranže. Zvýšenie alkality sa prejavilo až po ochladení vody na 25°C.


V našem E-shopu najdete kompletní sortiment bazénové chemie a bazénového příslušenství, jako jsou pískové filtrace, bazénová čerpadla, kartáče, síťky, hadice. V sekci návody, tipy, rady najdete také mnoho užitečných rad a nápadů týkajících se údržby bazénů. Stabilní pH zvyšuje účinnost chlórové chemie, kyslíkové chemie a solných chlorátorů. Odměřené množství přípravku nasypeme podél stěn bazénu přímo do vody. Průběžně přitom kontrolujeme hodnoty alkalinity a pH.


Obecně platí, že tvrdá voda vyžaduje vyšší dávku výrobku a měkká voda nižší. Bazénové vysávače Sieťky, kefy a tyče Schody, rebríky a madlá Plachty na bazén. Solárny ohrev vody Bazénové príslušenstvo Náhradné diely k bazénom Vírivky Nafukovacie vírivky Vírivé vany Chémia do vírivky Aroma do vírivky Fil. Při úpravě bazénové vody v domácím bazénu se s termínem alkalita pravděpodobně dříve či později nakonec setká každý vlastník domácího.


Snížení alkality je podstatně složitější, musí se upravit pH vody na hodnotu 4–5. Změřte hodnotu celkové alkality vaší bazénové vody. H je základní nutností při úpravě a čištění bazénové vody.


Přípravky bazénové chemie pro zvýšení či snížení pH vody udržují správné hodnoty pH pro Vaši pokožku a co nejvyšší účinnost další bazénové chemie. Doufám, že jsem celý postup nevysvětloval příliš složitě. Jsem totiž opravdu chemik a někdy píšu svoje rady tak, jako bych podvědomě myslel, že všichni ostatní kolem mě mají stejnou úchylku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky