čtvrtek 20. února 2020

Postřik proti mandelince

Jednoduše ho zředíte vodou. Insekticidní přípravek s přírodní účinnou látkou spinosad k ochraně brambor proti mandelince bramborové. Vhodný do ekologického zemědělství. S newsletterem jako první uvidíte aktuální nabídky, slevové akce, soutěže a mnoho dalšího.


Registrace je snadná, prostě zadejte svou e-mailovou adresu.

Mandelinka bramborová (Leptinotarsa decemlineata) představuje významného škůdce, brouka, spadajícího do čeledi mandelinkovitých. Postřik proti mandelince bramborové. Tento brouk pochází ze Severní Ameriky a do Evropy se dostal spolu s exportem brambor z Ameriky. Její viditelný vyšší nárůst byl zaznamenán po druhé světové válce.


Přírodní insekticidní přípravek s účinnou látkou spinosad určený k ochraně brambor proti mandelince bramborové. Rostlinnými extrakty a bakteriemi proti mandelince bramborové. Ekologičtí zemědělci mohou aplikovat pouze biologické přípravky k ošetření rostlin, nikoliv.


Nevíte jak funguje postřik proti mandelince kopřivovou jíchou?

Na mšice a molice funguje, na brambory nevím. Zatím jsem jen sbíral ručně. Působí proti jakémukoliv vývojovému stadiu mandelinky.


Domácí postřik na mandelinky U malých ploch je možný mechanický (ruční) sběr , při kterém vysbírejte všechny dospělé jedince a zničte vajíčka, která mandelinky kladou na spodní stranu listů. Insekticidy neboli postřiky proti škůdcům jsou přípravky určené především k hubení hmyzu v jeho různých vývojových stupních. Insekticidy se používají v zemědělství, k ochraně zásob a také v oblasti hygieny. Příprava: 2g sušené bazalkové nati zalijeme litrem alkoholu a nádobu necháme stát v pokojové teplotě asi dva dny. K ochraně proti mandelince bramborové je k dispozici několik biopreparátů, z nichž byly v pokusech v Německu testovány tyto čtyři: Neemový olej: Účinek látek obsažených v neemovém oleji, které brání žíru škůdců, je zemědělcům v části Asie a Afriky znám již od pradávna.


Smíchejte až g hořčičného prášku, nebo hořčičných semen rozemletých na prášek, se 1ml octa a kbelíkem vody. Pak dejte roztok do nádoby s rozprašovačem a postříkejte bramborové rostliny. Tak nechte prirodu, at si poradi sama a proti mandelince nezasahujte. U mne se mandelinka nevyskytuje.


PROTI mandelince Spintor 6ml obsahuje účinnou látku spinosa což je přírodní produkt získaný fermentační činností bakterií Saccharopolyspora spinosa, která se běžně vyskytuje v půdě. Spintor, kontaktní postřik proti škůdcům obsahuje účinnou látku spinosa to je přírodní produkt získaný fermentační činností bakterií. Proti mandelince bramborové můžeme použít také extrakt z oddenku puškvorce obecného (Acorus calamus).


Necháme macerovat cca dva dny, a když si vzpomeneme, tak promícháme.

Poté zfiltrujeme a přidáme pět litrů vody. Volně prodejný přípravek insekticid bez omezení na odbornou způsobilost a je schválený na asanaci kůrovcového dříví. Prevence proti mandelince bramborové. Ideální je myslet na škůdce ještě před jejich objevením.


Výbornou prevencí proti mandelince je ošetření půdy draselnou solí ještě před výsadbou brambor. Tak zabijete larvy mandelinky přezimující v půdě. Mandelinky bramborové se zbavíte vysazením rostlin, které ji odpuzují. Zasaďte mezi řádky brambor kopr, tymián, šalvěj, celer nebo mátu peprnou a určitě si jich mandelinka ani nevšimne. Přípravek proti Mandelince je velice šetrný k životnímu prostředí.


Výrobek je toxický pro vodní organizmy. PROTI mandelince Spintor obsahuje účinnou látku spinosa což je přírodní produkt získaný fermentační činností bakterií Saccharopolyspora spinosa, která se běžně vyskytuje v půdě. Působí nejen proti mšicím a molicím, ale také proti mandelince bramborov.


Substral Careo Ultra - postřik proti škůdcům ve spreji - 7ml. Decis Al proti savému a žravému hmyzu - l. SPINTOR je postřik proti škůdcům ve formě suzpenzního koncentrátu pro ředění vodou určený k ochraně proti škůdcům… Spintor 1l. Selektivní insektici postřik na stromy, sady a vinice proti obalečům a dalším housenkám. Proti mšicím a molici skleníkové, obaleči hrachovému a padlí angreštovému lze použít postřik rostlin mýdlovou vodu – na dílů vody jeden díl mazlavého mýdla. Prodávány jsou i rovněž účinné prostředky založené na bázi řepkového oleje.


Z řepkového oleje, případně s kapkou olejnatého lecitinu, a vody si můžete podobný postřik připravit i sami.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky