pondělí 30. září 2019

Jarní závitky nesmažené

Nem cuốn (gỏi cuốn) jsou nesmažené vietnamské závitky. S asijskou kuchyní se mi pojí vzpomínky na dětství. Vždycky si vybavím, jak se strejda vrátil z Číny a celá rodina jsme dělali „ťaocky“.


Nezatěžuje organismus a je velice lehké a. Tématické fráze: vietnamské recepty jarni zavitky nesmazene vietnamský závitek vietnamská jídla recepty krevetove zavitky vietnamské jídlo jarní závitky s krevetami letní závitky nesmazene jarni zavitky vietnamské závitky s kurecim masem je mozne nesmažené závitky vietnamská rybí omáčka vietnamská okurka větnamske zavitky vietnamsky salát vietnamské pokrmy prave. Nesmažené jarní závitky Odmalička miluji jarní závitky.

Jarní závitky nesmažené recepty, které budete milovat. Pamatuji si, jak jsem byla mála a mamka mi nosila klasické smažené jarní závitky od vietnamských kuchařů většinou ze stánku :D. Po polévce pho jsou jarní závitky v rýžovém papíru pravděpodobně nejznámější z vietnamských jídel. A není to jen současnou velkou popularitou vietnamské kuchyně jako takové, je to především jejich chutí, přitažlivou barvou a svěžestí.


Mnozí z vás znají křupavé asijské jarní smažené závitky plné zeleniny (viz díl Asijská). Dnes jsou na programu letní závitky , odlehčené od smažení. Když jsem byla na kurzu thajské kuchyně, tak jsme mimo jiné připravovali i jarní závitky.


Ty se dělají po celé Asii, buď jsou nesmažené nepečené a. Cibuli nakrájejte nadrobno a osmahněte ji v pánvi s vyšším okrajem na lžíci slunečnicového oleje.

Přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev, okapané a. Nazývají se i jarní, ale musíte doplnit, že jsou vietnamské, tedy zabalené v měkkém rýžovém papíru, nikoliv smažené jako čínské, v tom tkví ten zásadní rozdíl. Vietnamské jarní nebo letní závitky? Označení letní (anglicky summer rolls) se v restauracích používá nejčastěji a nazývají se tak asi proto, že jsou velmi osvěžující, podávají se totiž studené nebo při pokojové teplotě. Pánev rozehřejeme na maximum, přidáme olej, vsypeme sezamová semínka, nastrouhaný zázvor, za stálého míchání opékáme minuty, pak vyndáme. Mrkev a vodnici oloupeme a nastrouháme na nudličky, nejlépe na V-krouhači.


Z okurky vykrojíme semínka a nakrájíme jí na tenké nudličky. Na jarní závitky jsem použila tento rýžový papír. Pokud je rychlá příprava rýžových nudlí, s rýžovým papírem to máte absolutně bez starosti. Jediné, co musíte udělat, je papír asi na vteřin namočit do vlažné vody, papír změkne a je připraven ke konzumaci.


Vzhledem k stále větší oblíbenosti ASIJSKÉ KUCHYNĚ , jsem pro Vás připravil tzv. ASIA MB TRIP , což znamená takovou gastro cestu po asijských jídlech, které můžete ochutnat v našem městě. Pokud si chcete závitky připravit dopředu, stačí talíř pokrýt potravinovou fólií. Počítala jsem na osobu ks, protože závitky kupodivu hodně zasytí. V Indonésii se nám opravdu hodně líbilo a samozřejmě nejenom to.


V mých článcích o Bali jste se mohli dočíst, že nám tam i hodně chutnalo. Jedním z jídel, které jsme si byli schopni dávat doslova každý den, byly spring rolls čili smažené jarní závitky ve vegetariánské verzi bez masa. Závitky smažte na pánvi nebo ve fritovacím hrnci.

Rolky se podávají teplé i studené, jako příloha se hodí zeleninové saláty nebo zelenina. Cena za 1g: 2Kč Omáčka, která se používá na tradiční a velmi oblíbené jídlo - nesmažené jarní závitky. Přidat na seznam přání Přidat k porovnání.


Sušené shitake VINH HAO 100. Rýžový papír na letní závitky 340g. Svůj název mají podle toho, že se konzumovaly hlavně na jaře, kdy se plnily první jarní zeleninou. V dnešní době mají závitky různé formy jak v Asii, tak po celém světě.


Vnitřek závitků tvoří tenké rýžové nudle, čerstvá zelenina a bylinky, krevety a vepřová krkovice. Naopak, na fotce usmažených závitků poznáte, že jsme nejspíš použili papír na závitky nesmažené :-) Bude to asi tím, že o existenci dvou druhů rýžového papíru jsem se dozvěděla až nedávno, po pořízení Nejbarevnější kuchařky od Kamily Rundusové. Kupte si ten správný papír.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky