pondělí 9. září 2019

Postřik meruněk proti monilioze

Schau Dir Angebote von ‪Proti‬ auf eBay an. Riesenauswahl an Markenqualität. Folge Deiner Leidenschaft bei eBay! Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu.


Von Generator bis Wäsche.

Alles finden, was Sie brauchen. Pokud jsme teprve sklidili napadené plody běhen zimního období, tak provedeme postřik při nejbližším termínu, kdy teploty přesáhnou 5ºC. Také je možné použít insekticidy, které hubí přenašeče spor (například vosy). U meruněk se jedná o hlavní příčinu úhynu tohoto druhu v ČR.


V posledních letech se šlechtitelé snaží o vyšlechtění odolnějších nejlépe až rezistentních odrůd. Bohužel odolnější odrůdy bohužel na úkor odolnosti mívají sklony k přeplozování, bývají méně odolné vůči mrazu. Já jsem to letos nestihl a už se začínají objevovat suché větvičky.


U nás na znojemsku bylo v době kvetení docela vlhké počasí což je přímo líheň pro monoliozu.

Boj proti monilióze a moniliovému úžehu peckovin, ať již to jsou meruňky,třešně, višně, broskvoně či slivoně je věc pravidelného a včasného zásahu. Jedná se o houbovou chorobu -Monilinia laxa, která také způsobuje i moniliové hnití plodů při jejich dozrávání. Ochranný postřik proti monilióze plodů nebylo v této době možné provést.


Kromě toho některé stromy meruněk z jakoby uschly a během. Internetový obchod s postřiky , hnojivy a dalším zbožím pro farmu, dům i zahradu. Tato choroba napadá především meruňky a višně, včetně okrasných višní. HORIZON 2EW (ml) – monilióza peckovin, spála květů.


Postřikový fungicidní přípravek ve formě. Je možné v podobných případech ochránit meruňky dodatečně? Na každý postrek sa odporúča použiť prípravok s inou účinnou látkou. Baycor WP, Horizon 2EW, Lynx, Ornament 2EW, Signum alebo Sporgon WP. Ovocie môžeme pred hnilobou, ktorú spôsobuje monilióza, chrániť postrekom Rovral dva týždne pred predpokladaným zberom.


Je-li v době květu deštivé počasí, je vhodné postřik zopakovat ještě na konci kvetení. Proti moniliové spále se provádí na počátku kvetení. Mrtvice meruněk je na mrtvici Odborníci tuto zákeřnou chorobu nazývají apoplexie, mezi pěstiteli je známá spíš jako mrtvice meruněk.


Stejně jako ta lidská udeří v době, kdy ji nejméně čekáte, a v případě meruněk je na veškerou pomoc pozdě. První postřik provedeme ve stádiu květu tzv.

Vhodná je alespoň chemická ochrana v podobě postřiku po opadu. Proti čemu jsou namířeny předjarní a jarní postřiky. Na počátku kvetení aplikujeme postřik na meruňky proti monilióze. Důležitý je postřik cílený proti monilinové spále plodů meruněk. Popis: Pozdní jarní mrazíky mohou poškodit nenávratně květy meruněk.


Ve druhé polovině února provedeme první předjarní postřik všech stromů a keřů. Fungicidní přípravek proti moniliové spále meruněk , višní a plísni šedé u jahodníku. Poradna zahrada - choroby rostliny - Dotaz: Lze použít pro postřik proti monilioze slív a renklod kuprikol? Předem děkuji za odpověď.


Otázka: Prodáváte stromky – meruňky. Potřebuji velmi odolný druh rezistentní proti monilioze a výkyvům teplot. Můžete mi prosím něco s těmito.


Doporučovaná chemická ochrana Na základě letošních zkušeností doporučujeme zvýšenou chemickou ochranu proti monilii a moniliovému vadnutí v tomto roce, i příštích letech. Další postřik proti monilióze bude nutný v ochranné lhůtě před zráním plodů, a doporučujeme i podzimní postřik po sklizni plodů. Choroba přezimuje v napadených plodech a větévkách. Pro kvalitní plody broskví je nutný postřik broskvoní proti obávané kadeřavosti ještě před vyrašením listů. Dala by sa ešte vykonať ochrana proti monilióze plodov, tu je však najlepším riešením prevencie - včasné odstraňovanie múmiových plodov, neprehustené koruny, prebierka plodov, letné rezy.


Nejlepší jsou měďnaté postřiky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky