pátek 13. září 2019

Svilušky ochrana

Dospělé svilušky jsou asi mm velké a mají čtyři páry nohou. Pohybují se pomalu a na spodní straně listů tvoří husté pavučinky. Na vrchní části listů lze pozorovat světlé skvrny, způsobené vysáváním rostlin.


Svilušky jsou velké až milimetrů. Na napadených rostlinách se na spodní straně listů a vrcholech výhonů objeví jemné pavučiny.

Silněji napadené listy postupně hnědnou a předčasně zasychají. Ochrana rostlin Při napadení lze použít přirozené nepřátele (TYPHLODROMUS PYRI, BIOLAAGENS - PP), ale běžně jsou populace svilušek omezovány svými přirozenými nepřáteli ve svém prostředí a kromě přemnožení není zásah nutný. Se sviluškami vám pomůže chemický postřik i biologická ochrana Obchodní řetězce samozřejmě nabízejí řadu chemických postřiků, které vám svilušky pomohou zlikvidovat. Jak na svilušky , aby vám nezničily všechny rostliny na zahradě i doma Velmi rychle se množí a při přemnožení způsobují značné škody a úhyn rostlin. Tihle roztoči jsou sice miniaturní, přesto umí zahrádkáře pořádně potrápit.


V létě nebo v teplém prostředí mají samičky a vajíčka bílou barvu a na zadní straně dvě nazelenalé skvrnky. Choroby a škůdci brukvovité zeleniny.

Trochu opomíjenou zeleninou při pěstování na našich zahradách je brukvovitá zelenina, což je velká škoda, protože vypěstovat si vl. Molice, mšice a svilušky jsou škůdci, kteří se zaměřují na odčerpávání živin z rostlin. Svým bodavým, sacím ústrojím vysávají rostlinné šťávy. Následkem sání svilušek jsou listy drobně skvrnité. Na listech nejprve drobné bíložluté skvrnky, později listy zesvětlí a zasychají.


Je to další důvod k tomu, se jich co nejrychleji zbavit. Na spodní straně listů žijí - mm velké svilušky chráněné. Je sice doporučován k ochraně, ale doporučuje se na začátku sezony, nebo na prostřídání s přípravky ze skupiny akaricidů asi má částečný ovicidní účinek (likvidace vajíček-sterilita). S newsletterem jako první uvidíte aktuální nabídky, slevové akce, soutěže a mnoho dalšího.


Registrace je snadná, prostě zadejte svou e-mailovou adresu. Jak poznám svilušky , co dělat proti napadení sviluškami. Co je sviluuška zač a jak se proti ní účinně bránit? V předjaří se kontroluje výskyt karmínově červených vajíček této svilušky na větvích stromů. Jde o velmi nebezpečné škůdce, proto se v pro ně příznivých podmínkách vyplatí i preventivní opatření.


Dokážou zničit celou úrodu, zahubit všechny pokojové rostliny.

Za optimálních podmínek jedna samice naklade až 1vajíček, ze kterých se další generace líhne za dnů. CAREO postřik proti škůdcům - molice, mšice, svilušky , housenky, atd. Sametka podzimní (Trombicula autumnalis) je druh roztoče z čeledi Trombiculidae (sametkovcovití) také známý pod nesprávným označením „sviluška“. V českých zahradách můžete potkat hned několik jejich druhů - svilušky chmelové, stromové.


Biologická ochrana (prevence): Bylinný výluh vyrobený převážně ze saturejky a routy Kouzlo Přírody Skleník protekt koncentrát. Výrazně zvyšuje obranyschopnost rostlin pěstovaných ve skleníku (kde je časný výskyt svilušky chmelové). Sametky patří do řádu roztočů (Acarina), do podřádu sametkovců (Trombidiforma). Do tohoto podřádu patří také svilušky , které zná každý zemědělec. Na listech se objevují drobné skvrny, rychle uvadají, usychají a kroutí se jim okraje.


Ztráta živin se projeví světlou až stříbřitou barvou listů. V místě, kde stopka listu přiléhá ke stonku, se objevují pavučiny. Phytoseiulus persimilis se živí výhradně sviluškou chmelovou. Nymfy i dospělci vyhledávají a vysávají její dospělce, larvy i vajíčka.


KOMPLEXNÍ OCHRANA ROZPRAŠOVAČ. Postřikový insekticidní a akaricidní přípravek ve formě emulgovatelného koncentrátu určený k hubení svilušky chmelové ve chmelu, svilušek, vrtalek (Liriomyza spp.) a t.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky