pátek 6. září 2019

Okurky choroby

Okurky bývají silně napadeny za suchého a teplého počasí. Ochrana Ve sklenících je možno vysadit dravé roztoče (Phytoseilus persimilis) , v polních podmínkách při hrozícím přemnožení opakovaně ošetřete insekticidem. Plíseň okurková (Peronoplasmopara cubensis) Poznáte ji snadno – nejprve se na horní straně listů objeví hranaté žlutozelené skvrny, ohraničené.


K infekci obvykle dochází při vysoké vlhkosti vzduchu a teplotách nad °C. Projevuje se na listech žlutými, hranatými skvrnami ohraničenými žilnatinou.

Tyto skvrny postupně hnědnou a zasychají. Pokud rostlina není odolná, rozšíří se plíseň na všechny listy a rostlina usychá. Padlí okurky Původcem choroby jsou dvě botanicky odlišné houby, avšak příznaky poškození jsou u obou zcela shodné.


Na listech a často i na stoncích se objevují zprvu drobné, později rozrůstající se skvrny s typickým bělavým moučnatým povlakem hub. Okurky mohou být infikovány především od počátku zaměkání. Napadené plody se zbarvují mléčně až světle hnědě, hnijí a obvykle rychle usychají.


Typická je octová vůně napadených plodů, kterou působí přemnožení a činnost octových bakterií a kvasinek.

K napadení dochází především za teplého (optimum 25–°C) a vlhkého počasí. Většina zahrádkářů pozná základní příznaky poškození plísní okurkovou, kdy na horní straně listů vznikají hranaté, světle zelené až žlutozelené skvrny ohraničené listovými žilkami. Přestože pěstování okurek je poměrně snadné, musíte počítat s celou řadou chorob a škůdců. Dejte si pozor hlavně na svilušky a plíseň. Tato choroba napadá pouze kořenový systém a na rostlině není vůbec nic vydět.


Poznali by jste to pouze v případě, že by jste rostlinu v první nebo druhé fázi vytrhli a podíváli by jste se na kořeny, které budou poškozené. Galerie Okurky - jaké choroby a škůdci jim hrozí a jak se jim bránit Zavřít galerii. Najdeme ji na venkovních záhonech, ale hlavně ve sklenících a pařeništích, kde se rychle množí. Napadené listy mění barvu – šednou, žloutnou a nenasazují plody.


A okurky škůdcům a plísním, a zabránit askohitoz jednoduchý způsob: prostě vypleněny postele, včas hnojivo vyrobené kvalitativně připravila půdu pro výsadbu, dokonce odstranil odumřelé zbytky pádu, rozprášením se speciálními přípravky půdy. Je to mnohem efektivnější, aby se pokusili vyhnout se problémům, než je řešit. Okurky a zvláště hadovky vyžadují málo kolísavé teploty, vyrovnanou relativní vlhkost kolem. Při vysokých vnějších teplotách se musí větrat a přistínit. Plíseň okurková, padlí a vadnutí jsou nejdůležitější, virové choroby se při dobré agrotechnice nevyskytují.


Mají to pouze okurky z 1 a mají to jak Saladin tak Superstar. Rostliny se vyvyjely normálně, jako ostatní, akorát teď udělaly tohle.

Svilušky, molice a mšice. Omite a okurky rostly normálně dál. Charakteristika choroby V našich podmínkách napadá plíseň okurková kromě všech druhů a typů okurek i cukrové melouny. Okurky jsou osvěžující letní zeleninou i pochoutkou po naložení.


Jak si zajistit co nejvyšší úrodu šťavnatých plodů a uchránit je proti chorobám. Houbové choroby česneku. Dotaz Okurky a rajčata - Dobrý den,Prosím o radu ohledně okurek a rajčat. Na listech hadovek se Mě tvoří fleky podobné jako plíseň.


Choroby a škůdci rajčat a okurek. A listy rajčat se mě divně kroutí a nevím čím to je. Okurky a choroby Při pěstování do výšky jsou okurky mnohem více napadány sviluškou, která se objevuje při suchém vzduchu.


Normální poloha okurky je totiž vertikální , kdy se pod listy ležícím na zemi ráno srážejí kapky vody, vytvářející vlhké mikroklima, které svilušky odpuzuje. Určitě mnoho z vás zná ten pocit, kdy s láskou a péči pěstuje od semínka rostlinku, a poté jí začnou napadat a ochutnávat škůdci pokojových rostlin. Co je potěšením odtrhnout silné plody plody a rasprostovat jeho sladké křupavé tělo!


Okurky tvoří velké žluté jednopohlavní květy samčí a samičí, které opyluje hmyz. Okurka a její choroby a škůdci, Virová mozaika okurky (Cucumber mosaic cucumovirus). Mezi ty nejznámější patří pochopitelně rajčata a okurky. Stejně tak se mnozí z nás těší na cukety, jež už jsou na mnoha polích a záhonech patrné.


Přijít o úrodu právě v tomto období by bylo přinejmenším nemilé. Zlikvidována by totiž byla přímo před vašima očima. My se proto podíváme na některé nejznámější choroby zmiňovaných plodin. Vyžírání klíčících semen, zvlášť ve volné půdě, způsobují larvy kovaříkovitých brouků - drátovci.


Tyto larvy jsou okrové až světle hnědé, prot.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky