pátek 27. září 2019

Přeslička léčivé účinky

Počátkem jara z něho vyrážejí hnědě. Přeslička není vhodná pro osoby s edémem způsobeným srdečním selháním. Je zapovězena rovněž lidem, vystaveným nedostatku vitamínu B(např. nadměrná konzumace alkoholu). Přeslička se nedoporučuje užívat společně s diuretiky, digoxinem, kortikosteroidy a lékořicí. Díky vysokému obsahu křemičitanů kupříkladu působí hojivě , takže bývá doporučována k zevnímu ošetření ran či hemoroidů.


Přesličku rolní (Equisetum arvense) si určitě vybavujeme ještě ze školních lavic, ovšem jen málokdo ví o jejich významných.

Její extra léčivé účinky na tělo. Přeslička lesní se najde nejčastěji na okraji lesa či u lesních cest. Přeslička rolní si najde místo určitě iu Vás, s tím co všechno dokáže. Sbíráme hlavně tam, kde přeslička nepřichází do přímého kontaktu se znečištěním a tam, kde neroste na přehnojených polích. Léčivé jsou oba druhy, tedy přeslička rolní i lesní.


Pokud je půda, na které přeslička roste hlinitá, bude léčivý účinek silnější. Největší léčivý účinek má tehdy, roste-li na hlinité půdě, neboť – v závislosti na stanovišti – obsahuje 3- kyseliny křemičité, která má. Pro léčivé účinky sbírejte od června do září (včetně) květ, nať, listy i semeno.


Sušíme je na přímém slunci (je to výjimka - na slunci se suší jen divizna a lichořeřišnice) , nebo při umělé teplotě do °C (při pomalém sušení totiž hrozí zplesnivění).

Asii i Americe jako léčivé rostliny. Zevně se používá na špatně se hojící rány, vředy ap. Působí také antibakteriálně, antiviroticky, antimykoti. Najdeme ji na okrajích mokřin, násypů, kanálů a potoků, na vlhkých polích, drenážovaných místech, na stinných okrajů lesů apod. Kamila Spoustová Kopřiva i přeslička se mohou pochlubit významnými činky na lidské zdraví.


Také mírně snižuje krevní tlak a její účinky bývají blahodárné i při nervové vyčerpanosti. Pomáhá při neuróze, rozrušení, nespavosti, lehké depresi či lehké epilepsii. Přeslička posiluje ledviny, je vhodná při zánětech močových cest, ledvinových kaméncích, oslabení ledvin, detoxikuje tělo.


Prokrvuje cévy, působí dobře na hojení křečových žil, má hemostatické a kancerostatické účinky, posiluje imunitu, pomáhá ulevit při revmatických bolestech, doplňuje minerální látky. U přesličky lesní se projevuje. Je možné ji užívat i vnitřně, je však mírně jedovatá, takže v domácím lékařství se zaměříme především na vnější použití – koupele a odvary.


Každopádně si zaslouží další výzkum a studie, které budou její slibné a zajímavé účinky nadále zkoumat a prověřovat. Přeslička podporuje tvorbu kolagenu, napomáhá srůstu zlomenin, zlepšuje pružnost šlach, pomáhá při revmatismu a roztroušené skleróze, dně, zastavuje krvácení (pomáhá při hemeroidech) a má také vynikající dezinfekční účinky. Bylinky na bolest v krku. Přeslička a její účinky Zdraví z přírody Vlasy Kůže Přesličky, které daly před několika milióny let základ obrovským zásobám černého uhlí, dosahovaly velikosti až metrů a pokrývaly obrovské pevninské plochy.


Léčivé rostliny tvoří převládající zdroj přírodních léčiv, a proto od nepaměti slouží jako nejdostupnější prostředek proti mnohým nemocem. Lidové léčitelství se postupně vytvářelo ze zkušeností celých generací. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék.

Doplňky stravy nejsou určeny jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Informace a články o tématu Přeslička a její účinky. Praktické tipy o zdraví, nemoci a Přeslička a její účinky. Podrobné informace a praktické tipy ve článcích o Přeslička a její účinky.


Překonejte všechny zdravotní obtíže s Přeslička a její účinky a buďte opět fit. Tyto informace jsou z knihy Marie Trebens Léčivé byliny mirek napsal(a) dne 19. Dále obsahuje třísloviny, steroly, kyselinu askorbovou, flavonoidy (flavonové glykosidy, luteolin a quercetin), z minerálních látek ještě soli hliníku a draslíku. Jakožto bylina planety Saturn napomáhá přeslička vyrovnávat excesy melancholického typu - deprese, pocity osamění, nedostatku lásky, a zároveň podporuje konstruktivní prvky, jako je přemýšlivost, koncentrace, metodický přístup. Přeslička se používá k léčení problémů s ledvinami, pro problémy s krvácením, a pro léčení vředů a ran.


Všechny části byliny, které rostou nad zemí mají léčivé účinky a mohou být konzumovány. Hřebíček byl dříve považován za ekvivalent zlata. Důvody jsou zřejmé - vlastnosti a léčivé účinky hřebíčku jsou různorodé a jeho použití v.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky