úterý 24. září 2019

Postřik proti přezimujícím škůdcům

Jarní postřik účinkuje proti tzv. Pokud se vám tedy ošetření povede opravdu načasovat až do doby, kdy je odpolední teplota nad uvedených °C (kolem °C), má toto ošetření velmi dobrý účinek i na květopase jabloňového. Třetí, a poslední, postřik v období jara, se aplikuje po odkvětu.


Dalším druhem jsou prostředky proti přezimujícím škůdcům. K pozdějším typům se řadí ochranné postřiky proti škůdcům jako je např.

Postřiků existuje celá řada, proto by se měli střídat. Polopatě Prostředek proti blechám a vším — Řeřicha a spol. Osobně proti přezimujícím škůdcům nezasahuji. V mé chladnější poloze (u Vás na Kysuci zřejmě také) se sice ovoci tolik nedaří, ale škůdcům nejspíš taky ne. Nějaké ty mery, mšice, květopas, nakonec ani obaleč žádnou kalamitu ob.


Rané, brzy kvetoucí odrůdy meruněk nezapomeňte ošetřit proti moniliovému odumírání květů a výhonů. Stromy jsou nejvíce ohroženy v chladném a deštivém jaru, proto je potřeba prvně stříkat již na počátku kvetení (druhý postřik při odkvétání).

Meruňky ohrožuje také mrtvice. Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas. Koncentrát najde všestranné využití na celé naší zahradě – proti škůdcům na okrasných rostlinách, zelenině, drobném ovoci i vzrostlých ovocných stromech.


Ošetřovali jsme s ním dokonce v předjaří ovocný sad proti přezimujícím škůdcům. V březnu a začátkem dubna je čas na postřik proti chorobám a škůdcům. Dříve se proti těmto škůdcům používali přípravky na bázi oleje, tyto přípravky již však nejsou na trhu, protože fungovali velmi neselektivně tzn.


V současné době se používají moderní selektivní insekticidy jako je Calypso 4SC či Mospilan SP. Začátkem jara je potřeba ošetřit ovocné stromy a stromky insekticidním postřikem proti přezimujícím škůdcům jako jsou například svilušky, mšice nebo obaleči. Postřikem musíme strom doslova vykoupat a stačí ho provádět jednorázově. JARNÍ POSTŘIK – rozhodující zásah proti přezimujícím formám škůdců,.


Postřik provádíme na všech stromech krom meruněk. Prosím o radu kdy a čím provést postřik ovocných stromů proti přezimujícím škůdcům a květopasu. Dále proti plísním brambor,rajčata a papriky a mandelince a. Tento přípravek je účinný i proti mšicím na zelenině.

Jak vybrat postřik postřik , proti škůdcům , proti nemocem, na rostliny, ochrana rostlin. K dalším omylům patří přesvědčení, že jarní postřik je určen proti škůdcům způsobujícím červivost jablek (to jsou například pilatky nebo obaleči). Velmi dobře funguje také proti minujícím škůdcům, například proti makadlovkám na rajčatech dále účinkuje na mšice, housenky ( bělásci, píďalky, můra zelná atd.), třásněnky, smutnice, mandelinka bramborová, mšice jabloňová a další druhy mšic. Jen tak si můžete zachránit úrodu. Jak vybrat přípravek proti škůdcům , pokud si nejste jisti, jací škůdci Vaše rostliny napadají.


Jakmile počasí dovolí začněte zalévat rostliny v nádobách venku. Může vám připadat, že v tom není až takový rozdíl, odborníci však tvrdí opak. Nejvhodnější dobou pro tuto činnost je přechod mezi zimou a brzkým jarem.


Pokud provedete postřik v pravou chvíli, můžete si být jistí, že jste přezimujícím škůdcům dali co proto. Ochrana proti škůdcům S ochranou proti chorobám a škůdcům je třeba začít velmi brzy a to již v předjaří. V březnu kromě mechanického odstranění napadených a odumřelých větví použijeme chemický postřik proti přezimujícím škůdcům jako jsou mery, mšice, puklice, štítenky, píďalky a svilušky (Calypso, Mospilan). Obsahuje insekticidní přípravek Reldan a smáčedlo Silwet Star pro účinné jarní ošetření proti přezimujícím škůdcům (pilatka, mšice, obaleč) jabloní. Balení je na cca l aplikační kapaliny.


Použil jsem proti komárům a je jich znatelně méně. Profoukl jsem tím keře a porost tříprstníku, kde se schovávali. Někteří samozřejmě přiletí od sousedů, ale to už není tak hrozné.


Jako doplňkové opatření jsem nalil trochu stolního oleje do bečky s dešťovkou a larvy zmizely.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky