čtvrtek 19. září 2019

Škůdci na okurkách

Na konci – letého vývoje (podle druhu) měří – mm. Více o způsobu jejich života a možnostech likvidace najdete v článku Drátovci škodí nejen bramborám. Abyste je viděli, musíte si však vzít lupu. Zato když jejich přítomnost objevíte včas, máte šanci nad škůdcem zvítězit. Odstraňte nejvíce napadené spodní listy, spalte je (nepatří na kompost) a okurky postříkejte přípravkem Omite 30W, Talstar EC nebo Vertiemec EC.


Svilušky na okurkách ve skleníku - poraďte prosíSvilušky na okurkách ve skleníku - poraďte prosím Jamieee - xxx.

Proto se zaměříme na ty, které škodí nejčastěji a jak proti nim efektivně postupovat. Choroby a škůdci okurek. Vyskytuje se hlavně ve sklenících při velké vlhkosti. Na okurkách se nejčastěji vyskytuje mšice broskvoňová (Myzus persicae) a mšice řešetláková (Aphis nasturtii).


Tato skutečnost je důležitá především z hlediska výběru přípravků, protože některé z nich jsou účinné pouze proti jednomu z uvedených druhů. Napadené pletivo hnědne, zasychá a celé rostliny postupně hynou. Molice si pochutnávají na okrasných rostlinách, okurkách , rajčatech a paprikách.


Všechny generace škodí sáním na spodní straně listů a vylučováním medovice. Rostliny silně poškozuje sáním a přenáší až různých virů.

Nejobávanějším postrachem pěstitelů okurek jsou plísně. Ale i přemnožení škůdci mohou. Přestože pěstování okurek je poměrně snadné, musíte. Mšice produkují medovici (lepkavá tekutina na povrchu listů), na které se mohou následně vyskytovat černě. Při velkém napadení rostliny rychle hynou.


Na listech se objevují žluté skvrny, které se postupně slévají. Skvrny na okurkách Skvrny můžou být červenohnědé až černé, které způsobuje čerň okurková. Na cuketách se objevil takový bílý povlak na listech. Na spodní straně listů jsou okem vidět drobní pomalu se pohybující roztoči a také se zde vytváří jemná pavučinka.


Otrhala jsem je, ale už se to začíná dělat i na nových. Jestli nějaká plíseň, nebo padlí, nebo svilušky. Posílám foto a prosím odborníky o radu. Prevence Svilušky se přemnoží zejména v zimním období, kdy jsou rostliny oslabeny nedostatkem světla a příliš suchým vzduchem (především v bytech s ústředním topením). Trvejte na tom, že potřebujeme dní na tmavém místě, pak napněte a posypeme okurky každé 2-dny.


Pokud chcete hmyz rychle a efektivně vylétnout, požádejte o pomoc s insekticidy. Obvyklá doba pro napadení vošky je druhá polovina léta, od okamžiku, kdy škůdce začne aktivní reprodukci v červenci. Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím.


Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat.

Skvrny jsou nejdříve na vrchní straně listů, kde postupně pokrývají celou jejich plochu, později jsou i na straně spodní. Největší fórum, prostředky proti škůdcům, poradna. Videa, popis škůdce, řešení.


Nižší dávky se používají při preventivním zásahu, vyšší dávky jsou vhodné již při zjištěném napadení sviluškami. Na těchto fotografiích se můžete podívat, jak vypadají rajčata po napadení sviluškami: svilušky na rajčatech foto. Povídání o okurkách , kulinářské vykužití okurek v kuchyni: V létě, kdy je na zahrádce i na trhu spousta čerstvé zeleniny, se k jídlu nehodí už vůbec.


Je to vyložené letní zálezitost, stejně. Přirůstající rostliny na zahradě i řada pokojovek jsou ideální pastvou pro škůdce. Nezbude nám než najít vhodnou ochranu.


Na louce najdeme rostlinu řeřišnici luční, které se lidově říká slepička. Kytici, kterou natrháme, trochu posekáme a necháme vylouhovat v pěti listrech vody na slunci celý den a noc. Ráno nezředěným nálevem potíráme štětcem shluky mšic krvavých, vyskytujících se převážně na jabloních.


Boj se mšicemi nikdy nekončí. Napadají téměř všechny druhy rostlin venku i doma. Usazují se v koloniích na spodních stranách listů.


Když mšice na rostlinách objevíme, je dobré co nejrychleji zakročit, dokážou totiž během poměrně krátké doby napáchat na květinách, keřích i stromech velké škody. Poradíme vám, jak na mšice bez chemie.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky