pondělí 16. září 2019

Co proti mravencům na zahradě

Pokud se vám množství mravenců zdá neúnosné, můžete použít i některé z ochranných prostředků proti mravencům , na trhu jsou naštěstí již k dostání i takové, které neohrožují životní prostředí a ostatní zvířata a hmyz na zahradě. Ještě hůře se bojuje proti mravencům na zahradě. Zde opět použijeme přírodní insekticid.


Bude ve formě prášku, který se plošně sype na zasažená místa nebo se také dá z prášku připravit roztok, který se aplikuje postřikem na potřebná místa – do trávníku, podél obrubníků, na skalky, stezky, podél skleníků apod. Na Vašem místě bych část sazenic zelí přesadila na jiné místo a prohlédla, zda na nich nejsou mšice, ty by bylo nutné oprat.

V okolí kořenů můžete také rozptýlit velmi jemně mleté vápno, to mravencům nedělá dobře. Posyp proti mravencům na bázi kuchyňských surovin má bílou barvu Přípravky jsou na trhu běžně k dostání. Jsou sice dražší, ale když z nich připravíme roztok, který lijeme přímo do mravenčích cestiček nebo nejlépe přímo do hníz zvládne naše peněženka i tyto přípravky.


Proti létajícím mravencům však bude pravděpodobně nejlepší obrana, pokud podráždíte jejich citlivé čichové ústrojí. Mravenci nesnáší vůni máty, eukalyptu, bazalky či levandule. Proto je dobré si tyto rostliny dát do oken.


Koření proti mravencům Pokud místa, kde se vyskytuje příliš mnoho mravenců, posypete skořicí, mátou, chilli paprikou, pepřem, hřebíčkem, majoránkou.

Další možnost je loxiran sprej proti mravencům , který působí okamčitě ale na rozdíl od postřiků z drogerií je pro mravence toxický i po zaschnutí takže nemusíte stříkat přímo na živé mravence stačí ošetřit plochu přes kterou mravenci potom přelezou. Granulát proti mravencům je růžově zbarvený a patří také do skupiny účinných prostředků k hubení mravenců na terasách, v altáncích apod. Granulát opět mravenec nanese na své tělíčko a odnese do hnízda, kde zničí celou kolonii. Jak co nejúčinněji bojovat proti mravencům. Obtěžují nás v domácnostech i na zahradách.


Existuje mnoho přípravků pro boj s mravenci, ale vždy záleží na tom, jestli. Používá se zejména na terasách a jiných zpevněných plochách v okolí domu. Přípravek se aplikuje především na mravenčí stezky, působí okamžitě.


Granulovaná nástraha ochrání váš rodinný dům, byt či chatu před mravencem černým, ale i dalšími druhy mravenců přicházejících do budov z venku. Loxiran – S- je červený. Použít jej můžete na balkonech, terasách, příjezdových cestách, chodnících i pěšinách. Je to další velmi efektivní organický repelent proti mravencům.


Mimo něj můžete použít například také vinný kámen, borax, práškovou síru nebo olej z hřebíčku. Můžete zkusit také výsadbu máty kolem základů domu, případně jí dejte do oken. Co máme dělat aby jsme je aspoň odpudili a nelezli nám na vše na zahradě.

Mají hnízdo hned za plotem tak je jasné, že polezou i do zahrady. Na druhou stranu se jedná o přirozený jev, se kterým na. Pokud je na zahradě mravenců mnoho, je to nepříjemné a mnohdy omezující.


Tím se odlišují od všech ostatních členovců, to také vyžaduje jiné metody ochrany proti nim. Babské rady v boji proti mravencům Už několikrát bylo na tyto rady v článku poukázáno a zatím se žádná z nich neobjevila. Granulovaná nástraha proti mravencům BG – Insekticidní nástraha pro spotřebitele ve formě granulí určená na ničení mravenců (Mravenec černý a příbuzné druhy) v objektech a jejich okolí.


Jed vyhubí celé hnízdo a má dlouhodobý efekt. Také v zahradě se přírodní domácí prostředky, které působí na základě vůní, velmi osvědčily. Vůně esenciálních olejů, jako je levandule, hřebíček nebo tymián, stejně jako ocet a citronové kůry, lze využít a dát před vchod a kolem teras. Na zahradě rozhodíte deku a než se stačíte posadit, je plná mravenců.


Navíc se vkradli i domů do spíže. Moderní postřiky proti mravencům nezapáchají, a jejich aplikace v domě nebo bytě nás tak nebude obtěžovat. Při výběru postřiku na mravence si dejte pozor na to, aby postřik byl pro mravence toxický i po zaschnutí.


Kvalitní výrobky na mravence působí kontaktně ještě asi dní po zaschnutí. To znamená že mravenec který přeleze přes ošetřenou plochu ještě po 14.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky