pátek 6. září 2019

Jak pěstovat bylinky na zahradě

V přírodních zahradách vítězí na plné čáře pestré polykultury, kde vedle sebe rostou druhy vytrvalé i jednoleté. Specializuje se na pěstování, sběr a využití bylinek a radí dalším lidem, jak je mohou pěstovat na zahradě , balkóně nebo v bytě. Dělí se o zkušenosti jak využít i jejich léčivou sílu k upevnění zdraví.


Brutnák můžete pěstovat na slunném místě s propustnou a mírně vlhkou půdou. Navíc vám půdu zlepší a odpuzuje plže a škůdce.

Sám se vysemeňuje, a tak je potřeba na to předem brát ohle co se týče místa vysazení. Pokud se chcete dozvědět jak pěstujou bylinky - bazalka, petržel, rozmarýn, šalvěj, saturejka, estragon, libeček, oregano, máta, tymián, meduňka,. Je velmi praktické pěstovat bylinky v zahradě, protože nejenže krásně voní a zdobí zahradu svými květy, ale navíc jsou multifunkčně použitelné. Vše, co potřebujete, je velký květináč a zemina, na kterou se dostane aspoň šest hodin slunce.


Zde je návod jak začít pěstovat zeleninu v květináči. Můžete si je vypěstovat také doma, abyste je měli v kuchyni stále čerstvé při ruce. Stačí jen mít to správné vybavení a vědět jak začít.

Věnujte jim péči a bylinky Vám ji mnohokrát oplatí svojí vůní, krásnými barvami, ale i chutí a příznivým vlivem na Vaše zdraví. Radost vám navíc mohou dělat jak v interiéru, tak i na zahradě. Pokud je však budete správně pěstovat a věnujete jim náležitou péči. Chcete pěstovat bylinky ? Najdeme mezi nimi jednoleté ale i vytrvalé druhy. Snesou i jižní stanoviště, kde se jiným letničkám pro přílišný žár nedaří.


Na zahradě rostou bez problémů téměř v každé půdě, snad s výjimkou půd slévaných a přemokřených. Základní podmínkou je ale dobrá propustnost substrátu. Společně sbíráme bylinky po lesích i loukách, některé pěstujeme na zahrádce. Kromě toho se snažíme pěstovat zeleninu a okrasné květiny, miluju zejména růže.


Ostatní pěstitelské tipy získávám zejména od obou babiček. Kromě psaní článků píšu také povídky a básničky, čímž si alespoň částečně plním svůj dětský sen – stát se spisovatelkou. Na slunnou stranu ke zdi, aby na ně nelilo, lepší jsou květináče hliněné s dobrou drenáží, odtokem.


Jednotlivé byliny musí mít příslušný substrát. Pěstování bylinek je příjemná záležitost. Majkl Vám doporučí, jaké druhy bylinek pěstovat doma a na zahradě.

Poradí Vám, jaké konkrétní druhy bylinek využívat například při vaření. Pro začátečníky doporučujeme zakoupit rovnou sazeničky. Bylinky využíváme nejen pro tvorbu léčivých odvarů. Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung!


Sicher durch den Winter. V každém případě si konkrétní prostředí vyžaduje zcela specifickou péči. Právě této péči se budeme věnovat v následujících řádcích.


Jak je nejlépe pěstovat : Na zahradě vybíráme místo, kam dopadají sluneční paprsky co nejdéle. Půdu pod bylinkami můžeme pokrýt mulčem z oblázků – vypadá krásně a drží teplo. Jak pěstovat bylinky na zahradě Pavla Růžičková 23. Hezký den, chceme pěstovat bylinky(majoránka, rozmarýn, vavřín, oregano) na zahradě, avšak většina z nich nepřežije v našich podmínkách zimu, jsou to ještě relativně malé sazenice.


Méně náročné na světlo jsou pak bylinky jako máta a kerblík. Tyto bylinky jsou ale náročnější na zálivku. Většina rostlin je suchomilná, proto jim až přehnaná péče a zalévání škodí. Způsobů, jak pěstovat bylinky , abychom je mohli mít kdykoliv na talíři, je spousta.


Stačí si říct, že letos se bez nich už skutečně neobejdeme a pak jenom najít vhodné místo, případně nádoby na jejich zasazení. Buďme kreativní a nebojme se využít i méně tradiční způsoby, použijme prostě to, co máme zrovna k dispozici. Pozor ale na přízemní mrazíky.


Některé bylinky se mohou pěstovat dohromady, některé potřebují vlastní prostor. Když se sesazují bylinky dohromady, musí mít stejné podmínky – dávejte dohromady přímořské, ty, co potřebují větší vlhko atd.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky