úterý 17. září 2019

Maliny sazenice

Zejména maliníky Primocane jsou pro svoji opakovanou sklizeň velmi žádané. Sazenice zasíláme v termínu vhodném pro výsadbu (podle počasí obvykle v průběhu března). Lahodné ovoce na váš stůl rovnou ze zahrady! Při dodržení návodu na pěstování garantujeme první sklizeň u stáleplodících odrůd již tento rok - návod na pěstování obdržíte zároveň s dodávkou sazenic.


Prodáváme pouze certifikované sazenice nejvyšší kvality.

Ještě než se rozhodneme pro výsadbu, měli bychom zvážit jednu z méně příjemných vlastností této rostliny – bujné odnožování. MALINÍK Mezi nejoblíbenější letní ovoce patří bezesporu maliny pro svoji nezaměnitelnou vůni a lahodnost. Ve druhém roce po výsadbě ponecháváme dva až tři výhony na každou rostlinu. Zahradní maliny se většinou pěstují na různých typech vedení.


Jako nejpraktičtější se osvědčil pás rostlin mezi dvěma řadami opory (většinou bývá drátěná) umístěný tak, abyste se k maliníkům dostali z obou stran. Rostliny není třeba k opoře vyvazovat. V zahradě vysazujeme zásadně sazenice šlechtěných zahradních odrů lesní maliny vyžadují zcela jiné podmínky pěstování včetně půdy a navíc ani nemá smysl přesazovat si maliny z lesa domů, když si můžeme v lese plody kdykoli natrhat, stejně jako borůvky, brusinky, ostružiny, houby apod.

Naše sazenice jsou zasazeny ve 2l kontejnerech vhodné k celoroční výsadbě i během léta, plodit budou již vtomto roce. Díky šlechtění můžete pěstovat maliny různých barev, ostružiny bez trnů a dokonce malinoostružiník. Remontantní maliny převážně plodí ve dvou vlnách, začnou od července (až srpna) a většina odrůd plodí až do října. U nás se pěstují například červenoplodé Ada, Heritage, Ljulin, Medea a ze žlutoplodých třeba Apricot.


Důležití je průběžně sklízet plody, co podporuje násadu plodů nových. Mlasé sazenice kupujeme v odborných prodejnách nebo pěstebních. Musí jít pohodlně od samotné větvičky.


Není nutné je nějak zbytečně násilně trhat. Plody je vhodné z hlediska dlouhodobé výdrže sklízet i se stopkou. Když ale sklízíte maliny na přímou spotřebu, je ideální vše řešit bez stopek. Uvedené informace se vztahují k vybrané prodejně v okamžiku zobrazení příp.


Nepřebíráme žádnou záruku v případě změn. Tayberry malinoostružina maliny. V případě sucha se malinovník vyplatí zalévat před dozráním malin, aby plody dosáhly maximální velikosti.


O pěstování malin už víte skoro vše. U mladých rostlin nechte všechny, u starších může být osm až deset prutů na jednom maliníku.

Zjara už se keře neseřezávají, nanejvýš konce, které v zimě omrzly nebo byly poškozené. Maliny kvetou i dozrávají postupně. Sklizeň malin začíná koncem června a trvá – týdny. Elektronická mluvnice současné angličtiny. Prodám sazenice malin - rodí 2x ročně Při poskytování našich služeb nám pomáhají soubory cookie.


Využívaním těchto webových stránek s jejich používáním souhlasíte. Na této aukci si můžete nakoupit jednotlivé sazenice za cenu 3- Kč. Pokud si přejete10a víc ksvyužijte množstevní slevy za cenu3-Kčza sazenici.


Pravé maliny – plody jsou obvykle červené, někdy žluté, a lehko se oddělují od lůžka. Mají typické malinové aroma, mohou být jednou či dvakrát rodící za rok (remontantní typy). Jahody, maliny či ostružiny si u nás můžete koupit čerstvé nebo nasbírat v samosběru. Z ovoce vyrábíme naše vynikající domácí džemy. Jsme držiteli ocenění Regionální potravina a ovoce pěstujeme v rámci integrované ochrany, splňujeme všechny bezpečnostní požadavky na kvalitu ovoce a zdravotní bezpečnost spotřebitele.


Zkušení zahradníci však raději doporučují nákup sazenic známých odrůd. Sazenice ostružin vysazujeme zpravidla na jaře, protože jejich řídké dřevo v průběhu zimy snadno ztrácí vodu a. Popis: Polka je jednoznačně nejlepší odrůdou remontantních malin.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky