úterý 27. listopadu 2018

Voskovka květina

Květina voskovka a její původ Dnes je známo na dvě sta druhů rostlin z rodu hoya , nicméně v naší republice se dá pěstovat pouze šest druhů. Jejím čestným kmotrem se stal Thomas Hoy, který žil ve druhé polovině 18. Stal se pěstitelem této rostliny. Od této doby se voskovce říká hoya. Kvete bíle, stonky silné jako.


Dařit se jí bude i na oknech orientovaných na výcho jihovýchod nebo jihozápad.

Neměla by být ovšem na přímém slunci, protože jí mohou listy začít žloutnout nebo se pálit. Tuto rostlinu můžeme i letnit. V době květu rostlinu nepřemisťujeme, květy by mohly opadat. Hoja, voskovka , Hoja získala své jméno po britském zahradníkovi Thomasi Hoyovi z přelomu 18.


Oblibu si voskovky získaly především jako hřbitovní květina , často je vysazována na náhrobky a to hlavně díky své odolnosti. Nevyžadují zvláštní péči ani bohatou zálivku. Výtečně snáší sucho, proto je často vysazována na veřejná prostranství do okrasných truhlíků.


Voskovky jsou u nás zažity jako typické hřbitovní rostliny. Hoja masitá (Hoya carnosa), též známá pod názvem voskovka masitá, je listový sukulent.

Je oblíbenou pokojovou květinou a nejčastěji pěstovaným druhem rodu hoja. Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Sicher durch den Winter.


Výhony vyvazujeme k opoře, buď do kruhu nebo k bambusové tyčce. Převislé druhy voskovky pěkně vyniknou v závěsné nádobě. Jde o rostlinu tučnolistou (sukulentní).


Květy složené do okolíku jsou bílé, voskovité, opojně voní a vylučují sladkou šťávu. Snese i lehký stín, ale potom méně kvete. Voskovka (Hoya carnosa) má krásné, kožovité tuhé listy.


V období růstu jí zajistíme pokojovou i vyšší teplotu. V zimě vyžaduje Hoya carnosa až stupňů a Hoya bella -stupňů. Substrát nesmí být studený. Ten by měl řízkům poskytnout nějaké živiny do začátku. Jsou to drobné begonie s jednoduchými květy, které tvoří nízké keříčky.


Deutschlands größter Preisvergleich - mehrfacher Testsieger mit TÜV-Zertifikat! Přesazujte tak jednou za 2–roky. Květináč ponechávejte na stále stejném místě a pokud možno ani voskovkou nijak neotáčejte.


Co je také velmi důležité: po odkvětu neseřezávejte vzniklé „pahýly“, protože na nich obvykle vyrostou další nová květenství.

Prozkoumejte nástěnku Hoya - voskovka uživatele Libuše Kučerová, kterou na Pinterestu sleduje 1lidí. Podívejte se na další nápady na téma Sukulenty, Exotické květiny a Kaktusy a sukulenty. Barvy květů: bílá, růžová, žlutá.


Begonie semperflorens – voskovka, cukrdlata. Stanoviště: slunné, polostín. Použití: Vhodná do truhlíků, květináčů, koryt i do volné půdy – na záhon.


Ideální pro výsadbu hrobů, snese přeschnutí i přímé slunce. Voskovka, nenáročná pokojová květina Hoya carnosa neboli voskovka je rychle. Pokojová voskovka (Hoya spp.) náležící do čeledi klejichovitých (Asclepiadaceae) pochází z Indie a jihovýchodní Asie a nemá s naší planou voskovkou nic společného. Tedy krom toho, že i pokojová voskovka vypadá, jakoby byla celá pokryta vrstvou vosku.


Prodám krásnou pokojovou pnoucí květinu voskovku - délka cca 50cm. Možná jí věnujete péče víc, než vyžaduje. Mám voskovku (pravda, už minimálně let starou) a ta v sezóně kvete. Více o tématu: begónky nebo-li voskovky Begónky vhodné i na balkon Voskovka. Harmonogram péče o růže během roku.


Zahradní dekorační mulče, kameny a drtě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky