čtvrtek 22. listopadu 2018

Černý rybíz stromkový

Titania černý rybíz stromkový rybíz. Kč Vermisáž černý rybíz keřový. Hrozny jsou delší a bobule jsou velké, aromatické chuti. Popis: Jedná se o ranou odrudu určenou jak pro zavažování tak přímý konzum.


Trs s drobným hrozenem je krátký, hustě osázen bobulemi, má krátkou stopku. Stromkový černý rybíz zakořeněný v kontejneru.

Odrůda Favorit byla vyšlechtěna na Slovesku. Má velké bobule s polopevnou slupkou a dlouhé hrozny. Dozrává v prvním týdnu července. Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookies. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s našim používáním souborů cookies.


Mezi jedno z nejznámějších patří samozřejmě rybíz. Kromě klasického červeného Vám nabízíme i chuťově výrazný rybíz černý nebo bílý, ať již v podobě keře nebo stromku. Sazenice keřového rybízu lze rychle namnožit řízkováním.

Sbírá se pro plody i listy. Charakteristickou vůni dávají bobulím a listům černého rybízu některé složky, hlavně éterické silice. RYBÍZ ČERNÝ VIOLA STROMKOVÝ v kont.


L: Vysoká plodnost, odolný k chorobám, nenáročný na polohu. Plody jsou velké a rostou ve větších trsech. Chuť je velice příjemná s atraktivním aroma. Plody rybízu Ojebyn jsou vhodné k přímé konzumaci nebo k zamražení.


Rybíz je odolný proti chorobě americké padlí. Rybízu se nejlépe daří ve středně těžkých, na humus bohatých a dostatečně vlhkých půdách. Nevhodné jsou půdy příliš suché, kamenité a vysokou. Nezavařujeme, vydrží více jak rok. Stejně ho ale seřízneme.


Později z keřů vyřezáváme čtyřleté výhony a pro kvalitu sklizně necháme keř zahoustnout slabými pruty. Průměrný obsah látek a minerálů Editovat Tabulka udává dlouhodobě průměrný obsah živin, prvků, vitamínů a dalších nutričních parametrů zjištěných v plodech černého rybízu. K č (€) rybíz Vitan - červený stromkový. Kč (€) rybíz Z Jutborgu - bílý stromkový.


Hlavní hodnota černého rybízu spočívá v obsahu cenných látek, především kyseliny askorbové (vitamin ), jíž obsahuje černý rybíz více než kterýkoli druh našich domácích plodů.

Mnohostranná použitelnost v domácnosti na želé, likéry a šťávy. Vyberte si ze stovek receptů na ČernÝ rybÍz , které se vám budou snadno a rychle vařit. Rybíz černý (na rozdíl od rybízu červeného a bílého) má vyšší nároky na půdy a klima. Lépe plodí a roste na hlubokých písčitohlinitých půdách nižších a středních poloh s dostatkem vláhy a živin.


Dobře snáší i vápnité půdy. Nehodí se na větrná stanoviště. Nelze jej vysazovat ani na velmi osluněné jižní svahy, kde listy předčasně zasychají a keře nerostou. Po výsadbě na podzim děláme v únoru výchovný řez - zkrátíme výhony jen na - pupeny. Za rok poté vybereme dejme tomu dobře narostlých větví a zkrátíme je o třetinu až polovinu.


Ostatní výhony ucvikneme úplně. Keř černého rybízu je schopen vyrůst až do dvoumetrové výšky. Plody se na keři objevují od června do konce července.


Pusťte se do pěstování černého rybízu podle tohoto jednoduchého postupu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky