pátek 30. listopadu 2018

Hlístice proti slimákům

Parazitická hlístice Phasmarhabditis hermaphrodita proti slimákům. Balení miliónů vystačí na m balení miliónů vystačí na 1m 2. Většinou se hlístice proti slimákům prodávají v balení, které ošetří mnebo 1mplochy. Ve větším balení se nachází až milionů hlístic.


Přípravek je určen pro použití na orné půdě, v zelenině, okrasných rostlinách a zahradách, ve sklenících i na otevřených plochách.

Miniaturní hlístice zdolají velké slimáky Biologické přípravyk proti škůdcům jsou stále oblíbenější, Využívají přirozených nepřítel, obvykle parazitů daných škůdcích, kteří je bezpečně a bez vedlejších účinků likvidují. Nasaďte proti slimákům parazitické hlístice. Ty jsou mezi českými zahrádkáři stále oblíbenější – a není divu: parazitické hlístice, tedy malí červíci, kteří slimáky spolehlivě zahubí, totiž patří mezi nejekologičtější (a zároveň nejspolehlivější) prostředek k likvidaci slimáků. Při použití hlístic je jasné, že odpadá používání drahých návnadových granulí proti slimákům a jiných naprosto neúčinných metod.


Jedná se o dravá háďátka velikosti asi 1mm, která v půdě vyhledávají slimáky, do kterých se dostanou přes dýchací ústrojí a nakladou do něj vajíčka. Proti slimákům bojujeme snad každý rok. Jsou otravní, sní nám cokoliv, co nám spadne ze stromů a nám se to jistě nelíbí.


Jak si ale s hubením slimáků poradit?

Dotaz: Dobrý den pane Klíma. Cena balení na 40ms 12ti miliony hlísticemi stojí kolem 5Kč. Při nákupu v kamenné prodejně se ujistěte, že prodejce měl hlístice umístěny v chladničce. Ideální teplota pro krátkodobé skladování je 5°C, dlouhodobé skladování nedoporučujeme.


Po otevření spotřebujte celé balení. Nejlépe se slimákům daří ve vlhku a dešti. Milují temné stinné prostředí a teploty kolem až °C. Během dne jich většinou moc neuvidíte, protože aktivní jsou převážně v noci.


Tehdy vylézají ze svých úkrytů a spasou, na co přijdou. Nezařazené Pod obchodním názvem Nemuslug se prodávají parazitické hlístice Phasmarhabditis hermaphrodita. Parazita zneškodníte dalším parazitem aneb hlístice proti slimákům.


Jedněmi z nejvíce nepříjemných jsou slimáci, mezi nimiž díky své žravosti zvláště vyniká invazivní plzák španělský. Nemaslug - proti slimákům mil. Nevýhodou je vyšší cena a nutnost včasného zásahu (nejlépe zabírají na mladé jedince). Akorát při velkém suchu a jílovité půdě se hlístice pořádně ke slimákům nedostanou.


Pozor, abyste si opravdu koupili hlístice na slimáky a ne hlístice na smutnice či lalokonosce.

Přípravky obsahující jedy Vanish slug pellets je granulovaná tmavomodrá požerová nástraha. Biologický preparát NEMASLUG s živými makroorganismy Phasmarahbditis hermaphrodita proti slimákům mil. Bojových prostředků proti slimákům nikdy není dost. Vždy, když je zima slabší, značí to, že nebude schopna zlikvidovat zahradní škůdce, takže pak na jaře můžete očekávat invazi žravých slimáků (plžů).


Z tohoto výčtu by si měl být schopen vybrat každý a možná že přidáte některý svůj zaručený odpuzovač. Hlístice , pivo a teď kachny. Nematop ochrání rostliny na zahradě dlouhodobě. Zásady ochrany osobních údajů.


Můžete si přečíst naši aktualizovanou verzi zde. Slimákům se nejlépe daří ve vlhku a dešti. Mají rádi temné stinné prostředí a teploty kolem až °C. Rady a návody, jak bojovat proti slimákům. Návnady pod mulčem Nastýlání půdy má mnoho výhod – šetří práci s pletím i zálivku, brání vysušování půdy a erozi.


Tyto body splňuje například oblíbené balení granulí proti slimákům od německé firmy Neudorff s přírodní účinnou látkou (fosforečnanem železitým). Dobrý den, proti slimákům jsem s velkou radostí použila granule Ferramol. Slimák prý s radostí granule sežere a odplží se do ústraní kde zahyne.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky