pátek 30. listopadu 2018

Škůdci muškátů

Mšice napadají vrcholky rostlin a sají z nich šťávu. Muškáty pak hůře rostou a deformují se. Choroby muškátů I nenáročné rostliny jako jsou muškáty, trpí některými chorobami a škůdci - a to se týká obou hlavních druhů u nás pěstovaných pelargonií.


Nedodržení minimálních požadavků této poměrně skromné balkonové květiny končí velmi často zbytečnými poruchami nebo dokonce ztrátami. Ve vašem případě jde o korkovitost muškátů , která se objevuje u převislých forem. Není to ale houbová choroba nebo poškození škůdci , nýbrž fyziologická porucha.

Příčinou bývá nadměrné zalévání nebo nerovnoměrný přísun vody a viníkem je tedy sám pěstitel. Porucha se projevuje zvětšením povrchových buněk a tvorbou drobných zelených zduřenin. Kadeřavost muškátů Spíše se objevuje hlavně v jarních měsících na mladých přezimovaných rostlinách. Dotaz muškáty Dobrý večer, naléhavě Vás prosím o radu. Pátrala jsem v chorobách muškátů, ale nedokážu identifikovat.


Virózy muškátů Virózy se projevují nejrůznějšími tvarovými a barevnými anomáliemi listů (žloutnutí, kroužkovitost, deformace) a květů muškátů. Je patrná celková zakrnělost rostlin. Jedinou ochranou je okamžité odstranění napadených rostlin a pěstování pouze zdravých rostlinek.

Skvrny nedorůstají spolu s ostatní zdravou plochou čepele, takže vznikají různé nepravidelnosti a deformace listů pelargonií. Nemoci muškátů , rez muškátová, plíseň šedá. Rez muškátová – vytváří na listech skvrny, které jsou velké cca až mm a postupně se zvětšují. Proti molicím pak fungují speciální žluté lepové štítky. Zbavte se protivných mšic!


Bakteriální skvrnitost pelargonií. Liší se ale tím, že se objevuje nejdříve na spodních, nejstarších. Zpočátku je podobná kadeřavosti muškátů. Jen bych ještě dodala, že bývají až v druhé polovině venkovního pobytu muškátů.


Po původu jsem rovněž nepátrala, vždy jsem se domnívala, že se muškáty zalíbily kolem poletujícím běláskům. Stejně tak nesnesou nerovnoměrnou zálivku nebo dokonce přelití. Pojďme si tedy říct na které škůdce a choroby dát pozor a jak správně muškáty zalévat. Jedná se o korkovitost muškátů, která se objevuje u převislých forem.


Nejedná se ale o žádnou houbovou chorobu nebo poškození škůdci, nýbrž o fyziologickou poruchu. Způsobuje ho nadměrné zalévání nebo nerovnoměrný přísun vody. Znamená to tedy, že na vině je sám pěstitel. Toužíte po krásném úsměvu Ke krásnému úsměvu vám pomohou kvalitní zubní implantáty.


Nemusíte mít obavy, zavedení zubního implantátu je zcela.

Mšice Mšice způsobují na muškátech škody sáním, jsou také přenašeči viróz. Ochrana je možná chemickým postřikem. Třásněnky Třásněnky napadají převislé muškáty.


Kromě listů jsou poškozovány i květy, ochrana je chemickým postřikem. Molice Molice napadají velkokvěté muškáty. Vybíráme z obsahu: Škůdci a choroby u muškátů I muškáty mají své choroby , nemoci a škůdce.


Skudci a choroby u muskatu I muskaty maji sve choroby , nemoci a skudce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky