úterý 27. listopadu 2018

Mšice na kopru

Výsledek po postřiku kopřivami : zelené mšice z kopru skoro všechny zmizely a kopr viditelně pookřál. Na petrželce a petrželi jsou mšice šedočerné a. Mšice jsou už i na kopru. Málem jsem je přehlídla a dala do koprovky.


Tam je příležitost se zbavit mšic na kopru , aniž by se uchýlili k prostředkům umělého původu. Jak se vypořádat s vošky ve kopru pomocí lidových léků Afidy zemřou po rozstřikování zelených rostlin mýdlovou vodou, která bude vyžadovat litrů vody a 1gramů tekutého mýdla nebo detergentu.

Krátké video dokumentuje slivoň napadenou mšicemi. Na mšice působí silice, které produkuje levandule. Proto se také sází dohromady růže s levandulí.


Já mšice hubím na svých růžích zatím postřikem a žádný nezabral dlouhodobě. A tu levanduli ozkoušenou nemám, ale všude to doporučují. Jestliže jste zapomněl starat o odstranění plevele, suché stonky kopru a další deštník, podobné typy infikovaných hmyzu, je riziko ztráty na úrodě z mšice prudce padají.


Neméně užitečná je i důkladná prohlídka rostlin, zvláště pak zádech listů a dutin, kde se nejčastěji hromadí mšice. Boj se mšicemi nikdy nekončí. Napadají téměř všechny druhy rostlin venku i doma.

Usazují se v koloniích na spodních stranách listů. Bojovat s nimi můžete několika způsoby. Chemické postřiky jsou poměrně agresivní a zaručí účinek. Prevence mšice na kopři Abyste se vyhnuli otázkám, jako jsou: Jak se zbavit mšic na kopru , nebo jak se dostat mšice s koprem, je třeba se postarat o prevenci hmyzu na jeho posteli.


Jak je známo, prevence je vždy účinnější než boj. Vysávají šťávy z rostlin a ty postupně vadnou a hynou. Také napadené rostliny vypadají velmi neesteticky – do vázy si takové květiny nebudeme chtít nařezat a napadená zelenina se nám bude ošklivit¨.


Vyzkoušeno na růžích, malinách a rybízu. Co se nespotřebuje na postřik, nechat ještě několik dní a je z toho vynikající hnojivo. Dá se použít i na pokojové květiny (naředěné s vodou). Pokud máme na zahradě mraveniště, je velká šance, že budeme brzo řešit problém, jak na mšice.


Na zahradě umístěme žluté destičky. Pěstování kopru na parapetu: setí a péče o kopr doma, zalévání a vrchní oblékání kopru. Rostoucí kopr v otevřeném terénu - výsadba a péče o kopr v zemi.


Jak a kdy shromáždit semena kopru. Užitečné vlastnosti kopru a kontraindikace. Fotografie péče o kopr v zahradě. Podobně je tomu i na zahradě.

Zbavte se mšicí co nejdříve, aby se vám nepustily do zbytku zahrady. V dnešním článku se podíváme na to, jak se mšicí zbavit bez použití chemie. Někdy mohou pomoci postřiky z kopřiv vykvašených v sudu. Pokojové rostliny lze postříkat mýdlovou vodou, jarovou vodou, nebo výluhem z cigaretových nedopalků.


Populace během vegetace migruje na sekundárního hostitele. Přezimují černá vajíčka na zimních hostitelích (primární hostitel). Současně se kůra vyvíjí špatně a zčervená na kyselé půdě a zalkalizuje na alkalické půdě.


Pro zdraví kopru je nutné mít dobrou humusovou vrstvu půdy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky