pondělí 26. listopadu 2018

Jak zavařovat jahody

Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Sicher durch den Winter. V podzimním čase je potřeba udělat na zahradě mnoho věcí.


Mnozí z vás jistě mají vysazené jahody. Ty rovněž potřebují péči před tím, než přijde tuhá zima. Zazimování se týká nejen jahodníků, které jsou vysazeny volně na zahradě, ale i těch, které máte v truhlících na balkoně. Jak správně zavařovat - zavařování ovoce - Jak se zavařují jahody, broskve V tomto videu najde tipy jak zavařovat tak, aby se vám zavařeniny nepokazili.


Video je vhodné i pro úplné začátečníky, kteří se zavařováním začínají, ale může pomoci i těm, kteří zavařují již roky a sem tam se jim nějaká zavařenina pokazila. FILMpro - Klatovský hobby magazín. Kdo chcete, vyzkoušejte, uvidíte, že je to jednoduché a předem děkuji tomu, kdo přidá foto, letos jahody zavařovat nebudeme ☺. Ještě zůstane trochu šťávy, kterou můžete vypít a nebo dát zamrazit do tvořítek a použít do nápojů. Já jahody zasypu cukrem,zaliju vodou a hned zavařuji v troubě. Nevím,jak dlouho,sleduji to,podle vzhledu,aby se nerozvařily.


Asi jako okurky,jen na chycení víček. Ještě se mi nezkazily,zato broskve,nevím,proč,každý rok. Zavařování jahod na sucho. Jahody na kompot by měly být menší až střední velikosti, aby se dobře poskládaly do sklenice. Vybíráme jahody pěkně vybarvené, ale ne přezrálé.


Jahody musejí být nepoškozené a bezvadné jakosti. Sklenice musejí být čisté, před plněním se mohou vypláchnout rumem nebo vodkou (popř. jiným alkoholem). Už se na vás z poličky ve spíži usmívá řada čerstvých kompotů s jahodami? Nebo jste si zavařovat jahody zatím netroufli?


Tipy na zavařování okurek, ovoce (třešně, meruňky, broskve, jahody , angrešt apod.), masa a hub v troubě. Jak dlouho zavařovat , na kolik stupňů a který. U nás se dozvíte vše nejen o klasickém zavařování, ale také o tom, jak zavařovat v mikrovlnce, myčce nebo horkovzdušné troubě. Ovoce, zelenina, houby i maso.


Jahody patří k nejoblíbenějšímu letnímu ovoci vůbec. Jahody jak zavařovat recepty, které budete milovat. Jahody si nejdříve očistěte od stonků a omyjte je ve vodě. Dejte je do většího hrnce a přidejte k nim cukr – množství záleží na vaší požadované sladkosti.


Oddělejte je z plamene a nechte je vychladnout. Jahody zbavíme stopek – použijeme vykroucení, případně špičku nože. Jahody zalijeme vroucí vodou a necháme minut odstát. Pak je přes sítko přecedíme do většího hrnce a zbylou šťávu z jahod vymačkáme.


Do šťávy přidáme cukr, kyselinu citronovou, želírovací cukr a důkladně promícháme. Za stálého míchání přivedeme k varu a minimálně minut povaříme. Pokud se na povrchu utvoří pěna, odebereme ji a topping plníme do připravených sklenic, které dobře uzavřeme. Domácí jahody jsou šťavnaté a chutnají skvěle.


Pokud máte děti, můžete je také zapojit do péče o jahody – je to velmi. Stačí dodržovat základní pravidla, díky kterým vám marmelády, zavařeniny i nakládaná zelenina vydrží dlouho. Sklenice a víčka umyjeme, a to i nová, poté je vyvaříme a necháme okapat. Naplníme sklenice a zavíčkujeme. Na horní dno zavařovacího hrnce vyskládáme sklenice.


Chceme-li zavařovat v páře, nalijeme vodu jen pod sklenice. V tomto instruktážním videu se dozvíte, jak správně postupovat při zavařování ovoce, aby sklenice byla řádně uzavřená. Vyvarujte se nejčastějším chybám při zavařování a pochutnejte si na ovoci.


Pokud jsou zohýbaná, určitě tlak v mikrovnce nevydrží.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky