úterý 27. listopadu 2018

Mravenci v trávníku

Mravence ovšem potkáme téměř v každé zahradě. Většinou si totiž řekneme, že mravenci nejsou vlastně škůdci v pravém slova smyslu. To je však pravda jen na půl.


Pojďme se tedy podívat, kde je pravda, proč by nám mravenci v našem trávníku měli vadit a jak s nimi co nejlépe zatočit. V trávníku u nás mají hnízda na několika místech, stavějí si v něm ty svoje kopečky.

Sekačka jim je vždycky rozbombardí do hladka a příště jsou tam ty jejich paláce vystavěny znovu. V podstatě by měli možnost si ta hnízda stavět někde v místech, kde nesekáme, ale tam se jim asi nelíbí. Mšice se s mravenci zkrátka mají dobře. A jak známo, jsou mšice již škůdci v pravém slova smyslu.


Dovedou napadnout a zničit nejednu rostlinu, kterou si na zahrádce hýčkáme. A to už může být důvod k tomu, aby nás přítomnost mravenců v trávníku nenechala zcela klidnými. Podle mapy přesně poznáte, kde jsou - stačí v tom místě kopnout a zem je jich plná. Jak na mravence v trávníku ?

Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. Snažit se vyhubit všechny mravence na zahradě, třeba jen kvůli tomu, že se někteří usídlili v trávníku , je nerozumné – lepší je naučit se s nimi žít. Jak se jich zbavit jednou provždy? Když se řekne mravenci v bytě , každý si určitě vybaví cestičky a dlouhé řady mravenců, kteří si to štrádují napříč kuchyní, okolo lednice nebo směrem pod postel. I když člověk chce existovat v souladu s přírodou, jedna mravenčí kupička vedle druhé v trávníku může toto přesvědčení silně nabourat.


Jakmile znáte příčinu poškození či onemocnění trávníku , řešení vždycky existuje. I když nejlepší léčbou je prevence v podobě správné péče. A právě na tomto způsobu jejich života se zakládá účinný boj proti nim. Posléze tedy uhyne celá mravenčí kolonie. Necháte-li jim v trávníku prostor, velmi brzy vás překvapí dokonalou výstavbou silniční sítě skrze vaše obytné prostory.


Negativním důsledkem je pak samozřejmě trávník posetý mraveništi. Jestliže na vaší zahradě žijí mravenci a mšice, které ničí úrodu, máme pro vás tipy, jak se jich účinně zbavit. Jde to šetrně, bez užívání chemických látek.


V perfektním trávníku se stává každá kvetoucí bylina rušivým elementem. Abyste nemuseli stále sahat po herbicidech, je nejlepší prevencí vhodné osivo, náležitá příprava půdy, správný výsev a optimální péče. V přírodě nadšeně sledujeme jejich mraveniště, na trávníku na zahradě už je tak.

Mnoho let si nikdo nedělal starosti s chorobami a škůdci trávníku , nicméně existují a. Jedním z nezvaných návštěvníků našich zahrad bývají mravenci. Trápí vás krtci, mravenci , ponravy nebo larvy, škodící vašemu trávníku ? Přečtěte si, co s tím můžete udělat. Mám přesně stejný problém (už asi 7-let, předtím žádní mravenci nebyli). Už jsem trochu rezignoval.


Jediné co funguje - každý den projít celou. Na zahradě problem s mravenci nemám, o to větší je ten, kdy se usídlili v dřevěném stropě. V dutinách mezi trámy a izolací. Všechny dostupné prostředky.


Důvodů k tomu je hned několik. Principem většiny navrhovaných postupů je zrušit mravencům jejich pachové stopy překrytím nějakou aromatickou látkou, vyzkoušejte, co je pro Vás nejlépe dostupné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky