pátek 4. srpna 2017

Měsíček lékařský semena

Její výška se pohybuje kolem cm. Měsíček lékařský je oblíbená jednoletá bylina. Semena měsíčku - Calendula officinalis - měsíček lékařský byl do evropy dovezel z Asie a Orientu.


Nápadné oranžové květy dělají z měsíčku. Vytváří zářivě oranžové květy v době od června do října.

Má široké spektrum využití , jak v kuchyni tak v léčitelství (antimikrobiální účinky, mast, záněty trávicího ústrojí). Postupným výsevem získáváme. Semena i sazenice měsíčku koupíme v každém dobrém zahradnictví. Roste-li v písčité či zamokřené půdě nebo ve stínu, jeho výnosy jsou menší. Prodáváme široký sortiment semen zeleniny, trvalek i letniček.


Také dodáváme semena bylinek a léčivých rostlin. Máme pro vás ty nejpříznivější ceny.

Rostlina měsíčku lékařského mají výrazné léčebné účinky protizánětlivé. Z vřetenovitého kořene vyrůstá přímá, hranatá, většinou bohatě větvená lodyha. Listy má střídavé, kopinaté až úzce vejčité. Má složnokvěté květenství složené ze zeleného kalicha a terčových květů barvy oranžové i žluté.


Plodem jsou srpkovitě zakřivené nažky. Uplatní se na záhonové výsadby i pro řez květů. Oranžové květy se používají do čajových směsí i na přípravu měsíčkové masti.


Vyhovují ji slunné a vzdušné polohy, půdy s dostatkem vápna. Nepřehnojujeme dusíkem - slabě kvete. Pro prodloužení kvetení odstraňujeme odkvetlá soukvětí, tvořící se semena brzdí nasazování dalších květů. Prodej semene zeleniny, rostlin, květin a bylinek. Velká nabídka osiv a semen jako jsou rajčata, papriky, různé bylinky a další plodiny.


Calendula officinalis Letnička, léčivka Balení obsahuje semen ve směsi kultivarů „NEON“ a „BRONZED BEAUTY“ Popis: Tradiční letnička a bylinka v. Dále jako kloktadlo při bolestech v krku a při zánětech v dutině ústní. Prodejem semen včetně široké nabídky semen paprik a semen rajčat Prodejem semen včetně široké nabídky semen paprik a semen rajčat Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

V HORNBACHu se vše točí okolo stavby, bydlení a zahrady. S našimi projekty porostete. Letos jsem nakupovala uz podruhe, s obchodem jsem maximalne spokojena.


V lonskem roce sazenice vyrostly a plodily vyborne, predpokladam letos stejnou kvalitu. Váš prodejce Nabízíme vše nezbytné k úspěšnému výsevu rostlin a stromů. Je to bylina s bohatě větvenými lodyhami a podlouhlými listy, rostlina dosahuje výšky asi 70–cm.


Díky svým barevným odstínům se hodí na každý záhon. Větve jsou ukončeny krásně oranžovým květem. Kvete od června do podzimu. Sbíráme květ s kalichem, nebo bez kalichu.


Sběr se snažíme provést za suchého slunečného počasí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky