pátek 4. srpna 2017

Citrusovníky

Zásilkový prodej rostlin, pokojové květiny, citrusy a další exotické rostliny na dobírku, nebo osobně u nás v zahradnictví. Citroník LAIM - červenoplodý. Plody mají atraktivní červenou barvu. Pro docílení časného kvetení pěstujeme roubované nebo řízkované rostliny, které již plodily.


Semenáče kvetou a plodí až po 15–letech. Citrusovníky prinášajú plody, preto pre tvorbu ovocia vyžadujú veľké množstvo výživných látok.

Keďže živiny odčerpávajú z pôdy, musíme ich. Citrusářství nabývá stále více na popularitě. Vždyť stačí zasadit pecku z citrusu a za několik týdnů už máte v květináčku malou drobnou rostlinku. Citrón je stará kultúrna rastlina, ktorá pochádza podobne ako ostatné citrusovníky z oblastí medzi južnou Čínou a Himalájami.


Arabi, odtiaľ sa rozšíril ďalej. V súčasnosti sú okrem južného Talianska a USA hlavnými producentmi citrónov Južná Amerika, Španielsko, Argentína, Afrika a Austrália. Nejoblíbenějšími citrusy, které se hodí pro tuzemské pěstování, jsou citroník, mandarinka, cedrát či pomerančovník.


Sóller je krásné údolní městečko západního pobřeží ostrova, známé například historickým vlakem, citrusovníky nebo architektonickými skvosty.

Dřevěný vláček na úzkokolejce nebo-li tren de Sóller, jezdí až do Palmy. Uvedené informace se vztahují k vybrané prodejně v okamžiku zobrazení příp. Nepřebíráme žádnou záruku v případě změn. Proč nakoupit citrusovníky zrovna u nás?


Všechny nabízené citrusy jsou celoživotně pěstovány v České republice a navíc velkou část roku tráví venku (dle počasí obvykle od začátku dubna do začátku listopadu). Citrusy se skvěle hodí jako rostliny do skleníku, ale ani jejich pěstování v domácnosti nemusí být nemožné. Ideálními citrusovníky pro domácí.


V průběhu několika týdnů by měly malé citrusovníky vyklíčit – až se tak stane, obal sundejte. Mladé rostlinky je vhodné mít minimálně hodin denně na slunci a průběžně je hnojit organickým hnojivem. Dávejte pozor na škůdce a nemoci, ale postřik volte až pokud to bude nezbytné. Mrtvé hnědé lístky průběžně odstraňujte. Podle toho, jak vám citrusovník.


Existujú aj špeciálne pripravené zeminy pre citrusovníky , ktoré vám zabezpečia lepšiu úrodu. No a tuto je postup, ak sa rozhodnete vypestovať celý citrónovník z kôstky úplne od začiatku. Přímý dovozce ze Španělska.


Nejlevnější a nejkrásnější palmy jen od nás. Máme pro Vás kompletní nabídku palem vypěstovaných ve Španělsku. V tomto období začínají růst květiny a citrusovníky jsou plné zralých plodů.

V letoviscích je celkem mrtvo, takže pokud chcete ubytování a stravu, tak musíte zamířit do města. Zima je vhodný čas k návštěvě archeologických památek, muzeí, kostelů aj. Krom toho tu ale najdete i citrusovníky a eukalyptusy s jejich nezaměnitelnou silnou vůní, cypřiše, myrtu nebo palmy. Hlavně v jarních měsících ostrov Korfu doslova září barvami nejrůznějších květů a poupat.


Mnohé rostliny lze spatřit jen na tomto ostrově a nikde jinde na světě. Na Peloponésu však nechybí ani zalesněné plochy, olivové a cypřišové háje, a výjimkou není spatřit ani citrusovníky , fíkovníky nebo jiné ovocné stromy a keře. Malou zvláštností poloostrova, jež malinko evokuje tvar Chalkidiki, jsou čtyři výrazné výběžky na jihu a jihovýchodě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky