pondělí 17. srpna 2020

Jak zasadit cherry rajčata

Rostliny není nutné sázet příliš hluboko, kořenový bal by se neměl při. Pěstování v květináčích a truhlících se využívá na balkonech a okenních parapetech a je vhodné pro drobnoplodé odrůdy typu cherry, které mají. Balkónová rajčata tvoří pohledné, kompaktní, sytě zelené keříky. Když kvetou, kolemjdoucí je často považují z okrasné rostliny.


A tady je na pěstování rajčat návod.

Jednoduchý návo jak se starat o rajčata. Tvar: Rajčata se také klasifikují do čtyř kategorií podle tvaru: kulatá, obří, soudková a cherry. Výsadba do krytých skleníků a fóliovníků. Kulatá jsou nejpopulárnější, obří jsou ta největší, soudková rajčata se používají na výrobu omáček a cherry jsou malá rajčátka velikosti jednohubky a často se používají do salátů.


Rajčata, pokud nemáme skleník, vysazujeme na venkovní záhony nebo na balkony a terasy až po „ledových mužích“, což je v druhé polovině května. Díky unikátnímu adaptéru si kráječ poradí s menšími, většími i podlouhlými plody cherry rajčat! Hravě naporcuje i ředkvičky, šalotku, jahody nebo hrozny.

Sazenicku muzete zasadit zesikma, abyste mela kus stonku v zemi, vytvori se vam bohatsi korinky Chutove si musite najit to, co vam chutna, nejlepe koupit od kazde odrudy dve rostlinky, dobre je oznacit a pristi rok uz budete vedet. Pokud vam nebude stacit nabidka na trhu, tak pristi rok muzete zkusit si zasadit seminka sama doma, ale ted uz je pozde. Pokud chcete rajčata zasadit uvnitř, udělejte to 6-týdnů před plánovaným přesazením ven.


Pokud chcete, kupte si teploměr do hlíny a kontrolujte si před zasazením teplotu. Hlína o stupních Celsia je ideální, ale teplotu hlíny ovlivňuje teplota vzduchu, takže je vždy dobré mít jistotu. Balkonová rajčata potřebují sucho a teplo.


Nejdůležitějším kritériem pro úspěšné pěstování rajčat na balkonech je volba místa. Pěstuji hlavně cherry rajčata , protože mi nejvíce chutnají a nároky na prostor mají minimální, což na balkoně je důležitý aspekt. Jako hnojivo používám Kristalon a zatím jsem spokojená. Rajčata umístěte na slunné kryté místo, kde se budou rajčátka vyhřívat. Budou-li chráněna od deště, zabráníte problémům, které mohou nastat.


Může se stát, že rostliny vystavované dešti budou chytat plíseň a uhnívat. Rajčata milují slunnou polohu a naopak nesnáší přílišnou vlhkost. Nejlepší je balkon orientovaný na jih nebo zápa navíc zakrytý střechou.


Kupodivu všechno krásně rostlo: jahody, salát, cherry rajčata , bylinky a všechny kytky.

Takže na balkoně nebo terase to prostě musí jít samo :-) Pokud máte okna na jižní nebo západní stranu, nebojte se a jděte do toho, rostliny fakt rostou samy. Přimlouvám se ale za samozavlažovací truhlíky a květináče, rostliny v nich mnohem lépe prospívají a navíc se pak nemusí. Dno pytle pokryjte keramzitem nebo lávovou drtí (tím si připravíte tzv. drenáž), na to nasypte kvalitní substrát, který je. Kostenloser Versand verfügbar.


Riesenauswahl an Markenqualität. Folge Deiner Leidenschaft bei eBay! Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu. Von Generator bis Wäsche.


Alles finden, was Sie brauchen. Wir machen die Rückgabe einfach. A jak si vypěstovat stejně dobrá rajčata i přesto, že nemáte zahrádku?


Rajčata jsou rostliny teplomilné, vyžadují teplé a chráněné stanoviště. Půdu na podzim dobře vyhnojíme, na jaře. Začneme s tím, jak zasadit cherry rajčata. Pozemek je lepší koupit v obchodě, vždy volné a úrodné. Pokud se rozhodnete, že sami vytvoříte půdní směs, budete potřebovat zahradní půdu, humus z listů, rašelinu.


Před vysazením vždy dezinfikujte půdu. Za tímto účelem můžete házet hrnce vroucí vody s rozpuštěným manganistanem draselným. Mezi rajčaty určenými pro pěstování na záhonech jsou jak rajčata tyčková, tak i odrůdy keříčkové, v nabídce jsou hybridy Fi osvědčené, pro naše klimatické podmínky vhodné odrůdy.


Rajčata snadno koření ze stonku, proto je můžeme zasadit o něco níž. V případě, že máme sadbu hodně vytáhlou, můžeme ji bez obav zasadit o něco hlouběji. K rostlině přidáme vhodnou oporu, protože jak papriky, tak i rajčata jsou dos. Odrůdy cherry jsou navíc daleko chutnější než velká rajčata z obchodů,“ říká Pavel Beran. Rajčata mohou mít spoustu barev – téměř bílá, žlutá, oranžová, růžová, červená, fialová, modrá, zelená, čokoládově hnědá nebo téměř černá i zebrovaná.


Je celkem zažito, že rajčata se vysazují v květnu, po tak zvaných zmrzlých. Ovšem vždy je potřeba přihlédnout k aktuálnímu počasí a předpovědi. Minulý rok, díky extrémně vysokým teplotám na konci dubna, jsme mohli vysazovat rajčata již v tomto měsíci.


Vybíráme odrůdy, které mají spíše menší plody, tedy keříčková či cherry rajčata. Rajčatům poskytněte nový substrát, ve kterém jste dosud žádné rostliny nepěstovali. Jak tedy na rajčata doma?


Prodávají se i netradičnější odrůdy, jako je žluté rajče připomínající tvarem hrušku a malá oválná žlutá rajčata , vypadající jako druh cherry. U keříčkových rajčat se vedlejší větvičky a listy neodlamují , naopak, listy slouží k růstu rajčete. Zasadit rajčata do kbelíků, byl nápad k nezaplacení.


Od té doby máme každoročně super sklizeň skoro až do prvních mrazů. Rajčata (a papriky) pěstuji u jižní strany domu částečně pod střechou a daří se jim tam náramně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky