pátek 21. srpna 2020

Hlistice na slimaky

Na likvidaci dospělých jedinců, nebo pro okamžitou likvidaci slimáků je vhodný přípravek Ferramol ŽIVOTNOST HLÍSTIC Nemaslug je vhodné použít ihned po jeho doručení. Nezničí na zahradě přírodí rovnováhu, neuškodí lidem ani domácím zvířatům a přitom skvěle účinkují. Nejkomfortnější z „nechemických“ způsobů, které mají za úkol zachránit zeleninu i okrasné květiny před nenasytnými a přemnoženými slimáky, je patrně biologická ochrana.


Rozhodně tak zapomeňte na rychlý a levnější nákup na internetu. Přepravu s běžným kurýrem nepřežijí. Hlístice proti slimákům patří mezi živé organismy, na to nezapomínejte, a nevhodné podmínky prostě nepřežijí.

Rizikové pro parazitickou hlístici P. Hlistice nepreziji mraz, takze na jare se aplikace musi opakovat. Napsat komentář Zrušit odpověď na koment ář. Ekologicky, bez chemie a jedů. Nástrahové pasti se umisťují na místa výskytu slimáků a kromě vábícího přípravku se do nich přilévá i pivo.


Pasti je potřeba průběžně kontrolovat, každé - dny vyprázdnit, vypláchnout vodou a znovu naplnit. Je možné krátkodobé uskladnění v uzavřených originálních obalech na suchém, chladném místě při teplotě cca - °C. Hlístice mají dobu expirace týdnů od data výroby, doporučujeme je vešak aplikovat co nejdříve po obdržení.


Cena balení na 40ms 12ti miliony hlísticemi stojí kolem 5Kč.

Pokud kupujete v kamenné prodejně, měly by být hlístice umístěné v ledničce a neměly by být starší než měsíc. Parazitická hlístice prodej – dejte si pozor. Sůl je na zabíjení slimáků naprosto nevhodná, protože zbytečně zasoluje půdu a potom na ní těžko něco poroste.


Pokud slimáky solíte v kýblu a potom tekutinu vylejete na kompost, zasolíte si kompost a ničíte jej. Pravidelné kosení trávy nakrátko někomu pomáhá, někomu spíše ne (příspěvek). Granule na slimáky a jedno pivo. Ventilátor Ecofan pomáhá cirkulaci teplého vzduchu po pokoji.


Pokud si s hubením slimáků nevíte rady a vyzkoušeli jste už všechno, zřejmě sáhnete po chemických přípravcích, jako jsou třeba granule proti slimákům nebo parazitické hlístice na slimáky. Ještě než se k chemickým přípravkům opravdu rozhodnete, vy zkoušejte ještě pivní past. Podporujte a nasbirejte si na svou zahradku klasicke hlemyzde s budkou. Oni nemaji tyto sve potravinove konkurenty slimaky hnede spanelske v oblibe a jeste s vetsim gustem jim sezerou jejich vajicka. Nejvetsi slabinou slizaku jsou jejich vajicka, prakticky pod kazdym kamenem nebo kurou maji nalepene desitky vajec v jedne snusce.


Na techto vajickach si treba take s oblibou pochutnavaji jezkove. Srovnejte ceny produktů internetových obchodů. Nově přehlednější a rychlejší. Netrpte je na své zahrádce a použijte účinné přípravky proti slimákům a plzákům.


Jak se zbavit slimáků a plzáků Slimáky můžeme snadno nalákat do pastí Bros s roztokem, který je láká několikanásobně více než často doporučované pivo. Kaufe Holistic im Preisvergleich bei idealo. Sicher durch den Winter.

Vždy, když je zima slabší, značí to, že nebude schopna zlikvidovat zahradní škůdce, takže pak na jaře můžete očekávat invazi žravých slimáků (plžů). Konkrétně na slimáky se používají parazitické hlístice rodu Phasmarhabditis hermafrodita prodávané pod obchodním názvem Nemaslug. Jde o malá háďátka o velikosti 1mm (v jednom balení jich jsou miliony) která se aplikují na zahradu tak, že se hlístice rozmíchají ve vodě a vzniklým roztokem se zalije nejlépe celá zahrada. Plži, i když na to nevypadají, se poměrně rychle pohybují.


Jsou však povrchy, které jim moc nevyhovují, jako například písek, štěrk či drcená kůra. Vybudujte proto okolo záhonů cestičky z těchto materiálů. Když najdeme na poškozených rostlinách slizovité stopy po slimákovi, je již většinou pozdě, protože je ukryt ve svém podzemním krytu, kde odpočívá. Existuje mnoho způsobů, jak se slimáků zbavit a ty jsou více méně různě účinné. Pomoci nám však může od slimáků i jiný živočich – hlíst, respektive hlístice.


Prednosť dajte výrobkom na báze fosforu a železa, ktoré sú pre ostatné zvieratá neškodné. Problém so slimákmi pomôžu vyriešiť aj kačice, ježkovia, ropuchy alebo užovky. Vyhnite sa však použitiu soli v záhrade, soliť si hriadky nie je zrovna šťastná metóda. Pasti na slimáky můžeme vyrobit doma z plastové láhve, které uřízneme horní polovinu. Láhev zakopeme do země poblíž záhonků a na dno do ní dáme pivo.


Pivo slimákům voní a vlezou za ním do láhve, kde se utopí. Nebo můžeme použít pasti na slimáky s návnadovým roztokem, který slimákům voní několika násobně víc než pivo a účinnost odchytu je tak vyšší. Vystačí na ošetření m² plochy.


Zabydleli se v našich krajích dokonale, ani tuhá zima je hluboko v půdě nevymýtila. Nyní z ní vylézají, rostou a krmí se vším, co na zeleninové zahradě. Pochutnají si i na kapustě, kedlubnách, květáku, čekance, rajčatech, kukuřici nebo na spadaném ovoci.


Jejich chutě přitom ovlivňuje především počasí. Pokud totiž zaprší po dlouhém suchu, spasou všechnu zeleň v okolí a nedbají příliš na to, jestli zrovna patří na jejich obvyklý jídelníček.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky