středa 5. srpna 2020

Okrasne travy do zahrady

Dokáže růst do výšky i do šířky, takže tvoří poměrně velké shluky. I proto je třeba si rozmyslet, kde ji umístíte. Máte-li rádi spíše modrou barvu, pak se vyplatí pěstovat kostřavu modrou. Ta je schopna vytvářet dojemné modré zbarvení.


Kulovité listy vypadají zajímavě.

Ke svému růstu potřebuje zejména dostatečné množství sluníčka a písčitý či kamenitý podklad. Pozor je třeba dát pouze na hnojení půdy, které je nežádoucí. Kompaktná, nízka ostrica s oceľovo-sivými striebristými listami, vhodná aj na výsadbu do črepníka. Vlhkejšie podmienky vyžadujú ostrice a chrastnica, preto ich vysádzame do blízkosti vodných plôch. Do vlhkých polôh sa hodia mohutné i nižšie okrasné trávy, ako je chrastnica (Phalaris arundinacea), trsteník (Arundo), sitina (Juncus), škripina (Scirpus), ostrice (Carex).


Pořiďte si na svou zahradu elegantní okrasné trávy. Skvěle vypadají, jsou poměrně nenáročné a hodí se do každé zahrady.

Ostřice patří do skupiny stále zelených vytrvalých rostlin ozdobných květenstvím i listy. Chrastice rákosovitá, Ostřice Grayova, Ostřice Hudsova, Ostřice muskingumenská, Sitina, Skřipenec jezerní, Spartina pectinata, nebo Blochan vodní. Trávy se totiž společně se stálezelenými rostlinami podílejí na celoročním efektu zahrady, tak je ve výsadbě ponechte beze změny až do předjaří, kdy začínají rašit listy nové. Pokud se vám na některých vzrůstnějších trávách nelíbí zimní rozklesávání, zpevněte je úvazkem z přírodního provázku nebo zeleného zahradnického drátku.


Sortiment trav je široký a můžeme osázet slunná, suchá nebo zastíněná a vlhká místa zahrady. Kombinujeme je s kvetoucími trvalkami, cibulovinami, dalšími okrasnými rostlinami a keři, nebo tvoříme travnaté partie. Okrasné trávy jsou dokonalým akcentem zahrad.


Chceme, aby naše zahrady byly bližší přírodě a nebyly moc vyumělkované. Záhony s trvalkami a okrasnými trávami nemusí být jen podél zdi a plotu, ale mohou být i uprostřed zahrady,“ říká Jana Stupárková ze zahradnictví Aronie. In Okrasná zahrada by walsla 9. Kontejnerovaný 5l kont. Okrasná tráva stříbrné barvy vhodná i do kamenité půdy.


Prodej od začátku června. Kvitne od augusta až do obdobia mrazov, vytvára strieborné, ružové a zlatožlté súkvetia. V zime vám bude k dokonale zdobiť byt, ak necháte vysušené kvety vo váze.


Pěstování ozdobných trav obecně.

Ozdobné trávy se hodí jak do smíšených záhonů, tak jako solitéry a samozřejmě k zahradním jezírkům. Kromě „trávníkových trav“ do této skupiny patří i velké množství druhů a kultivarů trav, které se v mnohém od sebe liší, ale jedno mají společné: jsou nádhernou okrasou zahrady. Velké dominantní druhy trav pak patří k poutavým zahradním dominantám. Odľahčia každý priestor, sú jemné a vzdušné, vysoké i nízke a. Der persönliche Schutz für Vorstan Geschäftsführer und andere Funktionsträger.


Jetzt neu oder gebraucht kaufen. Nižšího vzrůstu je kostřava (Festuca), která má několik variet a hodí se do záhonů nebo k chodníčkům či pěšinkám, ale také do přenosných nádob. K potůčku nebo jezírku se hodí vlhkomilná ostřice (Carex) , která je mrazuvzdorná a není nijak náročná na pěstování. Z bohatej ponuky okrasných tráv do záhrady si môžete vybrať druhy vhodné na slnečné a suchšie miesta (ozdobnica, perovec, jačmenica, ovsíkovec, okrasné proso, kostrava, imperáta, kavyľ, kortadéria) alebo na polotienisté až tienisté miesta (ostrice, chlpaňa, sitiny a pod.). Vysoké trávy je potrebné zviazať do snopu, aby do stredu trsu neprenikol sneh.


Mohol by spôsobiť vyhnitie celej rastliny. Nižšie druhy stačí prikryť lístím alebo jutovinou. Počas dní, kedy nemrzne je potrebné trsy poliať, aby nevyschli. Na jar môžete vyschnuté steblá odstrániť.


Nízkym a vždyzeleným trávam stačí vytrhať suché listy. Z rostlin přesahujících výšku jednoho metru můžeme vytvořit i pěkný živý plot na okraji pozemku nebo jimi oddělit části zahrady sloužící k rozdílným účelům. Vhodně sesazené vytvoří místo k nerušenému odpočinku na lehátku, zakryjí nádobu na odpadky nebo zabrání nechtěným pohledům u bazénu či jezírka.


Do této skupiny trav bezesporu patří i metlice trsnatá (Deschamsia caespitosa), vytvářející úhledné husté trsy s listy tmavozelenými a drsně rýhovanými. Květenství jsou jemné laty zelenkavé, nebo zlaté s purpurovým nádechem jako například kultivar ’ Bronzeschleier ’. Pokud se nechcete na našich stránkách registrovat, ale chcete vkládat obsah, přispívat do diskuzí pod články nebo chatovat s dalšími uživateli. Můžete si vybírat z mnoho barevně a vzrůstově rozdílných trav.


Kompaktná menšia metlica vhodná do prírodných typov lúčnych výsadieb v kombinácii s trvalkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky