pátek 28. srpna 2020

Postřik proti mšicím na rybízu

Kostenloser Versand verfügbar. Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu. Von Generator bis Wäsche. Alles finden, was Sie brauchen.

Obdobně je možné připravit postřik proti mšicím z kapradí, pelyňku,. Jarní postřik rybízu a angreštu. Rovněž stříkáme všechny druhy rybízu proti Vlnovníku rybízovému. Pokud je vám bližší právě hubení škůdců bez chemie, můžete na své zahradě vysázet rostliny, které mšice odpuzují, např.


Chemický postřik lze aplikovat krátce před květem, další dva jsou třeba hned po odkvětu. Mezi účinné prostředky patří například Dithane Mči Novozir MN v koncentraci. Poraďte se při nákupu , je více výrobků s krátkou ochrannou lhůhou.


Já si dělám postřiky bez chemie sama, ale to už jsem tu někde psala.

Jako proti mšici angreštové, tak i proti mšici rybízové bojujeme postřikem v době nalévání pupenů, kdy larvy mšic se ještě volně živí na povrchu pupenů. Kopřivový postřik je proti mšicím velmi účinný. Vratič obecný je rostlina rostoucí divoce v hojné m. Po vychladnutí stříkáme tento neředěný přípravek na listy rostlin i půdu kolem nich. Kromě proti mšicím působí tento prostředek i housenkám a larvám různých škůdců. Tabákový postřik: Máme tu alternativu i pro nekuřáky.


Postřik z vratiče obecného. Navíc je o něco účinnější než vyvařené nedopalky. Proti mšicím (popis viz dole) je možné se bránit ekologickými prostředky na ochranu rostlin, bez použití chemie.


Použijte například Natura Rock Effect, který obsahuje pongamový olej z indického dubu. Další velice účinný přípravek je Prev-B2. Mnohé pěstitele rybízu a hlavně angreštu od jejich pěstování odradily houbové choroby, které napadají tyto rostliny a často úplně znehodnotí úrodu. Růže proti mšicím spolehlivě ochráníme vysetím levandule, některé rostliny vysetím aksamitníků (afrikánů).


Co způsobují mšice Mšice zapříčiňují vznik hálek, zpomalení růstu rostlin, přenos různých virových chorob, jakými je například kadeřavost brambor, svinutka, mozaika a žloutenka řepy, okurek či květáku a dalších, i na okrasných rostlinách. Kdy postřik proti padlí na angreštu. STOP je postřikový fungicid se systémovým působením výrazně proti pravému padlí na angreštu a černém rybízu.


Tento nový přírodní postřik proti mšicím a puklicím je certifikovaný i pro ekologické zemědělství a posbíral již několik uznávaných ocenění, mezi které patří i Česká hlava - nejvyšší vědecké vyznamenání.

Mohu použít postřik proti mšicím na ribízu, ktrý má už plody a mohu je pak jíst? Působí systémově a translaminárně, jako kontaktní a žaludeční jed ve velmi nízkých dávkách, má rychlé iniciální počáteční působení v porostu, dlouhodobý reziduální účinek proti všemvývojovým stadiím škůdců. Ochrana - na podzim po opadu listů a na jaře hne jak začnou rašit, postříkat něčím silným proti mšicím - mám vyzkoušený Pirimor. Jakmile už jsou na větvích plody, nestříkala bych.


Návod na tabákový výluh proti mšicím 150g tabáku rozmícháme ve litrech vody, za občasného míchání vaříme pod pokličkou nejméně hodinu. Po uvaření nám zbyde zhruba litru tmavě hnědé zapáchající tekutiny, kterou přecedíme přes jemné sítko (punčochu, gázu, prostěradlo). Pokud máme přístup k pelyňku natrháme několik listů, přidáme listy kopřiv, zalijeme sklenicí vroucí vody a postřik po šesti hodinách louhování aplikujeme na rostliny.


Klasicky se proti různým škůdcům a tím pádem i proti mšicím používaly tabákové nálevy. Je účinný proti škůdcům na okrasných rostlinách, bylinkách, paprikách, rajčatech, okurkách, tykvích (cuketách) jádrovinách, peckovinách, jehličnatých dřevinách a chmelu. Koncentrát Rock Effect obsahuje pongamový olej (Pongamia pinnata je opadavý strom původem z Indie) a je vhodný pro ekologické zemědělství. Doplatit na to mohou například berušky, které jsou našimi spojenci v boji proti mšicím.


Ti roztomilí tečkovaní broučci jsou vlastně predátoři, dravci, které loví mšice a požírají je. Proti chemickým postřikům se stávají časem imunní, a tak je lepší zkusit prostředky domácí výroby. Velmi účinný je třeba postřik silným roztokem z levandulového oleje.


Stejně dobře funguje, když v litru vody rozpustíte dl řepkového oleje. Ale vůbec nejlepší výsledky má výluh z tabáku. Kumulus WG (velmi účinný kontaktní fungicid při obraně proti padlí na rybízu , angreštu, jahodách, vinné révě a dalších rostlinách, účinná látka: síra) – PREV-BKapalné listové hnojivo s mikroprvky, které navíc omezuje výskyt savých a žravých škůdců (mšic, molic, svilušek, třásněnek a další). Jako postřik proti sviluškám a třásněnkám doporučujeme přípravek Vertimec EC. Díky jeho vlastnostem postačí postříkat všechny listy jen z jedné strany, neboť účinnost přípravku se po dopadu na jednu stranu listu přenáší i na druhou stranu listu.


Nastříkat rostlinu ovšem musíme důkladně, neboť účinná látka působí jen v místě dopadu na list. U středně náchylných porostů se doporučuje těsně před květem jeden postřik, po odkvětu pak v závislosti na podmínkách šíření a náchylnosti odrůd v intervalech až dnů až do fáze zaměkání. Doporučit lze přípravky Discus, Quadris, Talent, Zato nebo Bioton. Existují také insekticidy na bázi bakterií a virů.


Mezi nejčastěji používané Insekticidy , které naleznete také v našem obchodě, jsou především postřiky proti mandelince bramborové, proti mšicím.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky