středa 15. července 2020

Jak pěstovat okurky ve skleníku

Jsou teplomilné, rostlinám v plném růstu vyhovuje 25–°C ve dne a 15–°C v noci. Ve slunečních dnech je nutné ve skleníku větrat. V květnu jsou ještě chladná rána, proto nevětrejte skleník dveřmi, aby rostliny nepřestydly.


Ani starší okurky nemají rády studený přízemní vzduch, žloutnou jim listy a oslabují celou rostlinu. This feature is not available right now. Dlouhé salátové okurky hadovky zná každý – plody měří přes třicet centimetrů, jsou hladké, nehořknou a hodí se pro pěstování ve skleníku i.

Na rostlinách si rády pochutnají mšice, třásněnky, molice, svilušky nebo třeba slimáci a také svinky. I se škůdci můžeme zatočit bez jedů, stačí se porozhlédnout, co nabízí trh. Proto zaléváme často , vydatně. Ve skleníku většinou pěstujeme plodiny, které mají rády teplo a vlhko. Nejspolehlivější je vybrat jiné stanoviště, nebo ve skleníku vyměnit zeminu až do kořenící hloubky.


Markéta Hubáčková Jsem maminka dvou dětí – školačky a předškoláka, se kterými ráda podnikám výlety do přírody i za kulturou. Podle podmínek se pak rozhodne, zda mu porostou hadovky ve skleníku , rychlené salátové okurky v pařeništi nebo polní salátovky na venkovním záhonu. Chcete-li sklízet skleníkové okurky z letního rychlení v červnu, je nejvyšší čas začít s výsevem ještě v dubnu.

Začínáme pěstovat ve skleníku okurky a nevíme, jestli se mají nějak zaštipovat. Někde jsme se dozvěděli, že snad do sponu listu by se měli všechny. Ve větším skleníku rozvedeme okurky po celém obvodu, v menších sklenících je můžeme pravidelně stáčet. Tedy sundat z opory, starý stonek smotat do spirály, v podstatě jako hadici, a na oporu navést jen mladou část rostliny.


Ale velký pozor při manipulaci, abychom si rostlinu nezlomili, je velmi křehká. Ale ne všechny klimatické zóny mohou získat skoré sklizně. Polopatě Zakládáme bio záhon — Pěstujeme okurky — Voda na zahradě — Péče o zeleninu ve skleníku — Rakytník — Škůdci na plodové zelenině. Předpěstování sadby ve skleníku a fóliovníku: rajčata, papriky, okurky … Sazeničky zeleniny a okrasných květin se v předjaří na okenní parapety často ani nemohou vejít. Sadbu lze předpěstovat i ve skleníku či fóliovníku, který může stát na zahradě i na balkóně.


Okurka je jediný produkt, kterýpoužitý v potravinách v nezralé formě. Přestože je to vody, může být správně považováno za užitečné, protože. Způsobuje houbovité plísně, které se v půdě dlouhodobě skladují. Probíhá s průvanem a špatným osvětlením, což snižuje odolnost okurek proti této nemoci.


Na záhon (spon 100x25cm) je sázím, až když mají - listů. Semena dávám do kelímků 20. To už dělám na zahradě v pařníku. Okurky pěstuji na záhoně i ve skleníku.

Má to velkou výhodu - takto narostlé okurky nechutnají slimákům. Chtěl bych začít pěstovat salátové okurky. Podívat se na tuto reportáž, ve které probereme salátové okurky , vysvětlíme rozdíl v pěstování ve skleníku a na záhoně.


Ukážeme si postup výsevů, sazenice a poradíme, jak se orientovat v názvech a mezi odrůdami. Vyvrátíme některé pěstitelské mýty a obavy (předklíčení, hořké plody). Ne příliš velké úsilí bude. V nevytápěných sklenících začínáme s přípravou zhruba v polovině března, kdy vysejeme ředkvičky a salát. Díky brzkému výsevu pak sklízíme první úrodu již ke konci dubna.


Půda je po této zelenině ve velmi dobrém stavu, takže do ní lze vysazovat rajčata, papriky a vysévat okurky. Salátové okurky - jsou teplomilné, ideální je pro ně 25–°C ve dne a 15–°C v noci. Rozrůstají se na velké plochy. Potřebují mít neustále vlhkou půdu, kdy je nutné zalívat pouze ke kořenům, aby na listech nevznikala plíseň.


Je třeba pravidelně zaštipovat výhonky a hnojit hnojivem na okurky. Mnoho zahrádkářů okurka sazenice vysazené pouze skleníku. Samozřejmě, že toto místo ve skleníku by již měl být připraven prodeznfikovano.


To se provádí buď na jaře, ale je to lepší na podzim. Rostou jak z vody, už jsou vysoké cca cm. Pak se můžete těšit na své první plody ze skleníku již měsíc po výsadbě. Nejčastěji zahrádkáři ve skleníku vysévají oregano, mátu, zázvor, meduňku, pažitku, kopr, heřmánek, bazalku, majoránku, kmín, měsíček, saturejku a mnoho dalších.


Takže odpověď na otázku tazetele je - ne, z ekonomického hlediska se nevyplatí pěstovat třeba salátové okurky , je to velmi prodělečné. Potřebuji poradit zda vyštipovat okurky a případně jak. Pěstuji okurky ve skleníku a vedu je po provázkách nahoru.


Otužilé odrůdy lilku Pro radost českých zahradníků byly vyšlechtěny odrůdy, které jsou přizpůsobeny chladnějším klimatickým podmínkám. Jak pěstovat rajčata na záhoně a ve skleníku ?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky