pondělí 6. července 2020

Drtiče větví test

Zahradní drtiče se dělí na základní typy, a to nožové drtiče a válcové drtiče. Nožové drtiče Tento typ drtičů je obvykle hlučnější než válcové drtiče a mají ostrý, rotující lopatkový mechanismus pro řezání zahradního materiálu. Profesionální drtič větví GTM GTS 6patří do profi třídy těchto přístrojů.


Jde o benzínový drtič s nádrží na litru bezolovnatého benzínu. Zjistěte si také doporučenou délku větví ke zpracování. Je-li doporučená délka větví kratší a do přístroje budete podávat delší větve, může se stát, že sebou budou v podávacím otvoru házet sem a tam a mohlo by dojít ke zranění obsluhy.

Záleží také na konstrukci podávacího otvoru - některé drtiče mají otvor speciálně upravený, aby k mrskání větví nedocházelo. Na základě parametrů, testů a uživatelských zkušeností jsme připravili výběr zahrnující nejlepší drtiče větví a štěpkovače plus jejich recenze. Připravili jsme také nákupního rádce, kterého byste neměli před pořízením nového zařízení minout. V praktické části testu jsme sledovali jak nejsilnější, či nejtenčí větve stroj zpracuje a jak je. Válcové, někdy se jim říká i tiché, kdy větve.


Vyzkoušejte náš Alza Test , který zaručuje objektivní výběr na základě zákaznických zkušeností. Levné drtiče větví takové pravidlo v zásadě splňují. Je však potřeba být na pozoru, jelikož nízká cena může být důsledkem jiných nedostatků.

Použitý materiál může být nekvalitní, na první pohled zavádějící výbava nebo nedostatečný výkon. Mnohdy cenu ovlivní i prestiž značky, která cenu oproti srovnatelným produktům může zvednout výše. Větve natahuje sám, je tedy bezpečnější, díky menšímu výkonu pak není ani tolik hlučný, ani tolik nestabilní, jako drtič. Nebezpečí vyhození silnějších větví zde nehrozí, protože mechanizmus je sám vtahuje a drtí tlakem zubů frézy proti nastavitelné destičce nebo tvrdému válci. Zajímala nás kvalita zpracování a konstrukce, jednoduchost ovládání a manipulace , vhodnost pro různé způsoby využití a zejména konkrétní výsledky při práci.


Na posečenou trávu je možné bez dalšího zpracování použít kompostéry , jenomže co s biologickým odpadem dřevin, který vzniká při pečování o keře a stromy? Speciální typ drtiče větví vyrábí firma Bosch, která drtící systém nazývá frézový. Výrobce zároveň udává, že tento systém je 7x výkonnější než systém nožový.


Elektrický válcový zahradní drtič větví s transparentním boxem. Dosahuje až otáček za minutu. Naše stroje s noži ze speciální vysoce odolné oceli s přehledem zpracují větve o průměru až cm. V případě, že si nejste jisti výběrem drtiče větví nebo zahradního štěpkovače větví , neváhejte nás kontaktovat.


Rádi a ochotně vám poradíme. Naproti tomu drtiče s frézovým válcem si samy větve vtahují do. Test odhalil, že se v poslední době velmi zlepšila bezpečnost při práci s drtiči. Benzinové drtiče jsou vhodné pro náročnější práce, dlouhodobé zatížení a všude tam, kde není elektrický proud. Elektrické drtiče jsou vhodné na běžné použití na zahradě a poradí si s průměrem větví do cm.


Tento typ drtiče je vhodný k drcení převážně dřevitějšího odpadu a středně silných větví , avšak nedoporučujeme s ním drtit měkký zahradní odpa jelikož by mohlo dojít jen k jeho „požvýkání“.

Nožové drtiče větví zpracovávají materiál pomocí rotujících nožů a vzniklé štěpky se pak snadno rozkládají v kompostu. Drtiče pracují na dva způsoby drcení. HECHT, BOSCH, Fieldmann a dalších. Drtič větví je skvělým pomocníkem při pravidelném zahradním úklidu. Jetzt neu oder gebraucht kaufen.


Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu. Von Generator bis Wäsche. Alles finden, was Sie brauchen. Wir machen die Rückgabe einfach. Efektivní a rychlá práce.


Nejde jen o drcení větví , sledoval jsem tyto parametry. Sice mašinka nesežvýkala všechny větve , ty silnější nebo mokré jí moc nechutnaly, ale pokrok to byl. Podívejme se na to, jaké jsou mezi drtičem a štěpkovačem větví rozdíly a který z těchto dvou strojů pro vás bude ten pravý.


Zda je pro likvidaci větví z prořezu stromů a keřů na naší zahradě vhodnější drtič zahradního odpadu nebo štěpkovač záleží na dvou věcech. Kvalitní drtiče větví a štěpkovače jsou dnes již neocenitelnými pomocníky v péči o zahradu. Přitom při použití drtiče je možné získat kvalitní materiál, který je možné nejen kompostovat, ale zároveň využít jako mulč pro keře a květiny, což může ušetřit nemalé náklady. Jednoduchá konstrukce pro maximální.


Nabízíme válcové či nožové drtiče , které Vám pomohou zpracovat např.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky