pátek 27. března 2020

Cestičky v zahradě

Udusaná půda v zeleninové zahradě Mezi jednotlivými záhony v zeleninové zahradě vám obvykle postačí cestičky z udusané půdy. Je ovšem potřeba je každoročně upravit, seškrábat od přebytečné půdy a znovu udusat, stejně jako je přes vegetační období zbavovat plevele. Chcete krásnou zahradu, ale nehodláte investovat čas do úpravy a péče o zeleň? Udělejte si tu krásné cestičky.


Výhodou je, že je nemusíte sekat ani.

Tato cestička na zahradě ze štípaného kamene může být položena do trávníku, nebo např. Na fotografiích níže je realizace cestičky v zahradě mezi brankou a domem. Dále je vidět naše realizace cestičky v zahradě rovnou v trávníku. Kořeny trávníku kameny v cestičce zpevní natolik, že se po zapojení trávníku ani nehnou. Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. Velký počet nedlážděných a frekventovaných cest a míst v historických parcích a zahradách nás přesvědčuje.


Dřevo ano, ale… Cestičky které jsou vytvořeny za pomoci dřeva vypadají sice skvěle, ale mají jednu velkou nevýhodu. Přesto, že dřevo v zahradě působí.

Bývají z nejrůznější materiálů a představují v zahradě dělící linie a mezníky, vedou k domovnímu vchodu a vedlejším budovám a tvoří spojení s obytnou i užitkovou částí a provádějí nás krásami a detaily celé zahrady. V zahradě působí beton vždy trochu uměle a neohrabaně. Horní vrstvu bude tvořit písek, do něj klademe dlažbu.


Pro dokonalý požitek z procházky po soukromé zelené oáze i pro snadný přístup k záhonům jsou nezbytné správně navržené cesty, cestičky , terásky i. Cesty v zahradě jsou nutné všude tam, kde každodenně probíhá nějaká činnost. K tomu, abychom se mohli pohodlně a bezpečně pohybovat v zahradě, aniž bychom poškodili její vzhle navrhujeme cesty a odpočívadla na zpevněných plochách. Cesty, cestičky , chodníky – také ony potřebují důkladné plánování.


Je to vlastně velmi jednoduché, nakreslíme si tvar, odkud a kam cesta povede a také. Prozkoumejte nástěnku „Inspirace kámen v zahradě “ uživatele Nikos Cios na Pinterestu. Nebroďte se v zahradě bahnem nebo vysokou trávou, postavte si cestičku.


Poradíme s materiálem i tím, kudy ji vést. Zpevněné plochy se na zahradě nacházejí obvykle pod altánem nebo jiným venkovním posezením, v blízkosti krbu a grilu nebo v okolí bazénů. V Zahradě je restaurace přetvářející klasické české recepty moderním kreativním způsobem.


Zahradní cestičky jsou nejen praktické, ale i krásné a dokážou opticky zahradu zvětšit nebo zmenšit. Používáme pečlivě vybrané suroviny pocházející výhradně z místních trhů a farem. Inspirováni novými trendy udíme vlastní naložená masa, ryby a zeleninu v naší venkovní udírně a grilujeme přímo před hosty v Pira BBQ grilu.

V nově založené či rekonstruované zahradě je nejlepší vyšlapat trasy nejdříve nanečisto a pak cesty zpevnit. Určíme tak přirozeně, kudy se budeme nejvíce v zahradě pohybovat. Umístění schodiště mezi záhony, stejně jako polohu zídek a terásek většinou určuje stávající terén, nebo jsou jasně určeny v projektu zahrady.


Chůze v něm je však méně pohodlná a pro místa k sezení, opatřená stolem a židlemi, je vhodný pouze za určitých podmínek. V každém případě by se měla i horní vrstva rovnoměrně zhutnit pomocí vibrační desky nebo ručního dusadla a srovnat do roviny. Kvůli dobrému odtoku vody je výhodné zajistit i mírný sklon od středu cesty k oběma okrajům. Toto praktické opatření propůjčuje cestě i velice pěkný vzhled.


Zahrada je malý kouzelný svět, jehož části spojují jednotlivé cestičky a pěšinky. Cestičky z mulčovací kůry, písku i štěrku můžete ohraničit třeba nízkými palisádami. Kamenné desky Silnou vrstvu štěrku a poté písek se doporučuje použít před pokládkou cesty z kamenných desek.


Pojďte a inspirujte se v našich velkých fotogaleriích, kde najdete cestičky z betonu, kamene, cihel i dřeva. Kde objevíte svět plný krásy a fantazie. Takzvané šlapáky, tedy ploché kameny nebo jejich betonové imitace jsou ideální do travnatých ploch. Například dlažba v užitkové zahradě musí být hlavně funkční, dekorativnost je v tomto případě až na druhém místě.


Přístupové cestičky ke kompostu a záhonům mohou být vyskládány z použité mrazuvzdorné dlažby, kamenných šlapáků nebo starých ostře pálených cihel. Trápí vás množství mravenců na zahradě ? Pokud vás příliš obtěžují na terase, v záhonech či květináčích, můžete je odsud vypudit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky