úterý 24. března 2020

Jak udržovat čistou vodu v bazénu

Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Sicher durch den Winter. Pořízením bazénu a jeho napuštěním vaše starost o bazén nekončí.


Bude vás prakticky provázet po celou sezónu a je jen na vás, jestli se budete o vodu v bazénu starat poctivě, nebo jestli se budete spoléhat na neověřené postupy a pak narychlo hasit problémy, kterými vám voda neprofesionální přístup jistě oplatí. Na křišťálově čistou vodu v bazénu vám stačí minut Tak jsme se konečně dočkali.

Sluníčko svítí jako o život a rtuť teploměru šplhá vzhůru. Jak vyčistit bazén resp. Co dělat, když do bazénu napustíme novou vodu ? Co je potřeba udělat pro zazimováním bazénu ? Jaká je alternativa ke chlórové bazénové chemii? Vše se dozvíte v článku.


Ta udává, zda je voda v bazénu zásaditá nebo kyselá. Pro zdravotní nezávadnost bazénové vody a správnou funkci přípravků se musí hodnota pH pohybovat v rozmezí až 4.

Někdy se udává až 6. Jako první si tedy zkuste změřit hodnotu pH vody, a pokud je příliš vysoká (ideální hodnota pH vody v bazénu by se měla pohybovat mezi – 5), snižte ji Savem pH-. Pokud problém nadále zůstává, zkuste do vody přidat dávku Sava Chlor Šok a nepřetržitě ji filtrujte alespoň hodin. Každý chce mít ve svém bazénu čirou čistou vodu bez bakterií, virů, plísní, kvasinek, řas a hub. Proti tomu všemu, co vodu přirozeně znečišťuje, pomáhá nejrůznější bazénová chemie. Chcete-li, aby voda vydržela čistá a nezávadná po celou sezonu koupání, je třeba držet se několik pravidel a vědět, jak ji správně používat.


Zezelenal vám bazén, a přestože jste do něj nalili už litry bazénové chemie, stále nic nefunguje? Našli jsme účinné a jednoduché řešení a to pomocí oxidu chloričitého. Každý majitel bazénu dobře ví, že pouhým napuštěním vody starost o něj nekončí. Kvalitu vody v bazénu ovlivňuje po celou koupací sezónu mnoho faktorů.


Bazén dnes neodmyslitelně patří k rodinným domům i chatám a chalupám. Do vody se však logicky dostává i spousta nežádoucích nečistot, jako jsou například zbytky opalovacích krémů, trávy, utonulý hmyz atd. Koupání v bazénu bez rizika.


Nesprávná nebo nedůsledná péče o vodu může vést k zakalení a zápachu vody. Ještě horší než nepříjemné vjemy se mohou stát zdravotní rizika, která se projevují nejčastěji podrážděnou pokožkou a pálením v očích. Proto je třeba vodu v bazénu filtrovat a chemicky upravovat.

Důležité je udržovat vodu na správné hodnotě pH (kyselosti). Optimální hodnota pH v bazénu by se měla pohybovat v rozmezí až 6. Léto je v plném proudu, ale abyste si mohli užívat koupání po celou sezónu, nesmíte podcenit čištění vody v bazénu. Ať už máte na zahradě nadzemní. Orig plachta leží na hladině a jsou v ní díry takže v bazénu bylo najednou plno sajrajtu (prach, pyl, listí) a hůř se ta plachta sundavá, takže letos budu zakrývat plachtou s oky.


Je lepší delší plachta, přetáhnout přes bazén a zajistit stanovými kolíky přes oka k zemi. Stejně tak i ve vířivých vanách a whirlpoolech, které jsou koncipované na celoroční využívání, v interiérech i venku. Ne vždy však před jejich pořízením tušíme, jaká péče je nezbytná pro udržení čisté a nezávadné vody. Přinášíme pár zásad pro provozování domácího bazénu , které je dobré dodržovat, pokud chcete udržet vodu čistou po celou sezónu. Jiskřivě modrá voda po celou koupací sezonu je jistě snem každého majitele bazénu.


Na první pohled se může zdát, že úprava vody v bazénu je složitá a náročná záležitost, ale. Než se vydáte nakoupit chemii, je důležité rozhodnout se, zda budete používat kyslík nebo chlor. Kyslíková chemie je šetrná, ale na rozdíl od chloru má pomalejší nástup účinnosti.


Chlor vyčistí téměř vše, ale může se stát, že má někdo z členů na něj alergii a vodu je třeba vypustit do poloviny a znovu dopustit. Základní údržba vody v bazénu spočívá v udržování správných chemických parametrů vody. Základem je mít správně srovnané hodnoty pH a patřičné množství chloru ve vodě. Vodu v bazénu je nutno čistit, protože mechanické nečistoty a mikroorganismy jsou v přírodě všudypřítomné a teplá voda v bazénu je pro ně ideální prostředí pro rozmnožování.


Pokud je voda ještě zatížená nečistotami a mikroorganismy z koupajících se osob, pak nárůst mikroorganismů je velice rychlý. Nečištěná voda s intenzivní mikrobiologickou kontaminací je pak nevzhledná, zapáchající a hlavně nebezpečná pro zdraví člověka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky