čtvrtek 19. března 2020

Neopadavé kvetoucí keře

Tyto na údržbu nenáročné keře kvetou většinou velmi bohatě od konce dubna až do konce května. Listy jsou drobné, oválné, mírně lesklé a středně zelené. Keře kvetoucí výraznými barvami kombinujeme s těmi, jejichž květy jsou poněkud mdlé.


Ruj vlasatá – Cotinus coggygria Jedná se o opadavý keř, který dorůstá až do třímetrové výšky a bývá jen o něco málo rozkladitější. Dekorativní plody a trny některých druhů a kultivarů vyniknou právě v tomto období. Dřišťály (Berberis) jsou keře hojně rozšířené v našich zahradách.

Působíme v lokalitách: Praha Hradec Králové Jičín Kolín. Komule davidova ´Black Knight´ Buddleja davidii ´Black Knight´ Vystoupavě rostoucí keř se zelenými listy, dorůstající výšky 2-3m. Květy až v 50cm dlouhých latách.


Barvy temně fialové, kvete V. Ráda bych zvolila listnaté keře , nejlépe na zimu neopadavé. Stálezelný trnitý keř vzpřímeného tvaru. V květnu až červnu keř zdobí žluté vonné květy, které se na podzim promění v modravé bobule.


Vhodnou kombinací druhů kvetoucích v různém časovém období je možné docílit, aby svou pestrou paletou barev oživovaly zahradu téměř po celý rok. Kvetoucí keře jsou vhodným doplňkem okrasných zahrad.

Ahoj, potřeboval bych poradit. Chci vysadit malý větrolam z neopadavých keřů a nevím, jaké keře zvolit. Má představa je ochránit před větrem prostor. Budování vřesoviště a zahrady s pěnišníky Jak založit vřesoviště Snad v každé okrasné zahradě lze nalézt místo, které se dá jen s malými náklady zařídit jako zahrádka pro vřesovištní druhy, tzv. V kategorii keře kvetoucí neopadavé jsme našli 2rostlin, které naleznete v českých zahradnictvích.


Bohužel nemáme na ně příliš mnoho místa, proto potřebuji keře ne moc rozložité (rostoucí spíše do výšky, než šířky). Vybíráme z obsahu: Keře na živý plot Keře na živý plot mohou být listnaté nebo jehličnaté, opadavé nebo neopadavé , kvetoucí nebo nekvetoucí. Listnaté keře Listnaté keře dělíme na opadavé a neopadavé , kvetoucí a nekvetoucí.


Keře – rostliny jejichž stonek je celý dřevnatý a větví se hned od. Snad největší skupinu dřevin představují právě listnaté keře , které můžeme rozdělit na opadavé a neopadavé. Nalezneme zde keře nízké jen. Jak vybrat neopadavé dřeviny pro živé ploty , Mezi u nás oblíbené. Tvoří nejpřirozenější hranice našich pozemků , chrání naše soukromí a dělí nás od hlučných komunikací a sousedů, jsou funkčními větrolamy, chrání před prachem a poskytují stín.


Přestože pieris Temple Bells patří mezi kvetoucí , stálezelené rostliny, právě u této odrůdy bych důraz přesunul spíše na jeho olistění a tvar keře. Keře stříháme dvakrát ročně - poprvé na přelomu března a dubna a podruhé v srpnu. A pozor, při střihu později než v srpnu mohou vyrašené výhonky v zimě zmrznout. Už podle jména lze usuzovat, že plody ptačího zobu přilákají ptáky a zahrada tak ožije. A to přesto, že mají plody svíravě trpkou chuť.


Pro ptactvo nejsou bobule ptačího zobu jedovaté.

Dobrý den, můžete poradit, jaké keře mám vysadit - chci, aby byly listnaté, neopadavé , rychle rostoucí na slunečném stanovišti a dorůstali do výšky asi. Na exponovaném stanovišti můžou namrznout a částečně opadnout. Neopadavé listy má kožovité, tmavě zelené, na okrajích pilovité. Bílé květy vykvétají v V-VI.


Hlohyně Soleil d´Or má jasně žluté plody, které sa na rostlině vybarvuje na začátku podzimu. Okrasné keře kvetoucí v létě V létě na zahradách rozkvétá množství okrasných keřů nádhernými pestrými barvami, z nichž většina i nádherně voní. Jejich pěstování stojí minimální námahu, která spočívá v občasném tvarování, některé potřebují na zimu přikrýt chvojím, výjimečně vyžadují zálivku a hnojení. Jsou mezi nimi jak stromy a keře jehličnaté, tak i křoviny listnaté. Velice bohatou skupinou jsou také okrasné kvetoucí keře do sucha.


Tento sortiment uplatníme hlavně na slunných stanovištích. Stejně tak je ale důležitá i výrazná rezistence vůči nedostatku vody, s nímž se běžně potýkáme již několik let. Určitě vás nezklame například modře kvetoucí ořechokřídlec clandonský (Caryopteris x clandonensis), motýly lákající.


Takový plot zároveň chránil ostatní rostliny před mrazivým větrem a usnadňoval pěstování i choulostivějších druhů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky