středa 2. srpna 2017

Kala v květináči

Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung. Sicher durch den Winter. Kala -Ukulelen auf Lager. V poslední době se začaly v nabídce objevovat i mnohé jiné, různobarevné druhy kal.


Pokud chceme, aby kaly u nás doma prospívaly, musíme respektovat jejich nároky na pěstování.

Později německý botanik Karl Koch tuto chybu našel a vytvořil nový rod Zantedeschia, ale název „kala“ se už uchytil a používá se dodnes. Jako bahenní květina je kala velice vhodná i pro hydroponické pěstování. Jeho začátkem je podzimní výsadba hlíz, které sázíme poměrně hluboko, asi 8–cm.


Rostliny začínají kvést za půldruhého roku. Od jara do podzimu kornoutici prospívá pobyt venku. Květy i listy mají přírodní reliéfní strukturu, díky čemuž vypadají jako živé.


Tento dojem ještě podporují různé odstíny barev stejně jako je tomu v případě reálné rostliny. Je typickou představitelkou svatební kytice.

Kaly jsou vyhledávané pro své nádherné květy se zajímavě tvarovanými, velkými toulci. Některé druhy kvetou v zimě, jiné v létě. Obě skupiny mohou ozdobit byt, pestrobarevné letní kaly pak v sezóně i zahradu.


Mně se loni hrozně moc líbilo v hotelu Evropa. Krásná příležitost vidět původní podobu nádherné secesní architektury. Ale je fakt, že tam bylo opravdu. Orchidej umělá v květináči. Deutschlands größter Preisvergleich mit über 53.


Kytice jsou vždy připravovány z čerstvých květin. Velký efekt poskytnou kaly v květináčích na terase či na balkonu. Hlízy vysazujeme v březnu, nejpozději v dubnu.


Listy mají přírodní texturu a vypadají velmi realisticky. Květina je zasazena v dekorativním květináči s kořenovým systémem a mechem. Dá se ale s úspěchem pěstovat také v našich podmínkách-na.


Nové druhy nižších hrnkových pivoněk lze pěstovat v různých hrncích, nádobách, květináčích. Bohatě kvetou, pěstují se stejně jako klasické.

Pivoňky patří k nejsnadněji pěstov. A v této době začneme rostlinu zalévat, neboť v době vegetačního růstu vyžaduje kala hojnost vody a pokud možno i často rosíme. Odpovídá to tak nejvíce podmínkám v přírodě.


Až do období květů jednou týdně kalu přihnojujeme slabými tekutými hnojivy. Zimní stanoviště by kala měla mít kolem 10°C a chráníme ji proti intenzivnímu slunečnímu svitu. První jsem je měla v květináči a úplně blbě-nízký květináč,málo hlíny. Takže letos jsem je šoupla do záhonu a paráda-vykvetly žlutě a květy byly nádherné. Na podzim jsem je vyndala,očistila a jen volně nechala v chladném sklepě.


Na jaře je šoupnu zase do záhonu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky