středa 23. září 2015

Třeslice prostřední

Třeslice prostřední je druh rostlin, bylin, travin z čeledi lipnicovitých. Jedná se o vytrvalé byliny někdy pěstované jako okrasné rostliny. Běžná na suchých lukách, na pastvinách a ve světlých lesích.


Umis ťujeme ji do polostínu, občas zaléváme. Květy jsou ploché, fialové, srdčité klásky na jemných, rozvětvených latech. Z klasového vřetene vyrůstají z jednoho místa dvě dlouhé hladké.

Kultivar, který navíc vyniká bíle panašovanými listy, které působí dekorativně v záhonech. Kvete od května do července. Zajímavosti ze světa rostlin. Katalog rostlin s vyhledáváním jednotlivých druhů.


Rezervace, chráněná území a jiné významné botanické lokality. Třeslice (Briza) je rod trav, tedy z čeledi lipnicovitých (Poaceae). Jsou trsnaté nebo i výběžkaté. Volně rostoucí živé ploty. Briza media Řád: lipnicokvěté (Poales, syn.


Graminae).

Sazenice navrhujeme pravidelně zalévat. Zelené okvětní lístky vás potěší od června do července. Zelené listy na zimu opadávají před zimními měsíci. Rozměry: výška cca – m, šířka podobná.


Listy mají zelenou barvu. Nároky: Písčitohlinitá, chudší sušší i kamenitá zahradní půda na slunci nebo lehkém polostínu. Popis, rozrůstavost:40cm vysoká. Husté trsy zelených listů. Laty sestavené z plochých klásků ve tvaru malých srdíček.


Původ-domovina: Náš domácí druh, rozšířený na sušších loukách a pastvinách po celé Evropě a severozápadní Asii. Srdíčka mají lehce fialovou barvu. Vysazujte ji nejlépe na slunce, ale snese i polostín. Tento vytrvalý druh prospívá na slunečném stanovišti v sušší a propustné zemině.


Zjistěte ihne kde prodávají sazenice skladem i na e-shopu. Okrasná travina, jejíž ve větru pohupující se klásky zaujmou v zahradě, navíc je lze usušit. Do suchých vazeb se také používá Briza maxima - třeslice větší, jejíž klásky jsou sice oproti třeslici prostřední skutečně větší, ale je to letnička.


Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Photogalerie Ziergräser 1.

Hier sind die Bilder aus den artikel auf Garten-de. Bitte, für jede Nutzung ist eine schriftliche Erlaubnis vom. Je to hojný druh sušších luk a pastvin. Větší klásky má třeslice větší ( Briza maxima ), která se pěstuje jako okrasná rostlina a vzácně zplaňuje. Praktický význapěstovaná v zahradách, využívá se i ve floristice Roste např.


NPP Křížky nebo v PP Vojovická draha. Balíky odesíláme v nejbližším volném termínu po osobním potvrzení objednávky nebo po její úhradě při výběru platby bankovním převodem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky